#tuumeillepelaa

Pirkkala Spartans etsii jenkkifutiksesta kiinnostuneita miehiä kokeilemaan lajia. 


Mukaan voi tulla 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat uteliaat, harrastusta etsivät tai jenkkifutiksen huipulle tähtäävät miehet. Harrastuksen aloittamiseen ei ole yläikärajaa, eikä painorajoituksia, eikä aiempaa laji- tai urheilutaustaa vaadita.Tervetuloa kokeilemaan jenkkifutista Spartansin harjoituksiin!
Harjoituksissa opit jenkkifutiksen perusteet ja pääset kokeilemaan eri pelipaikoilla pelaamista Spartansin valmentajien ja kokeneempien pelaajien johdolla. Lajin ennakkotuntemusta ei siis tarvita.Harjoitukset Pirkkalan Keskuskentällä 13.9. alkaen


Tiistaisin 19:30-22:00

Perjantaisin 20:00-22:00
Mukaan tarvitset vain urheiluun sopivat vaatteet, nappikset tai lenkkarit ja juomapullon.Kausi 2023Heti edellisen kauden päätyttyä Spartans päätti nousta seuraavalle kaudelle sarjatasoa ylemmäs I-divisioonaan.

Spartansin kakkosjoukkue jatkaa myös toimintaansa, mikäli pelaajia ja intoa riittää pelaamaan myös alemmalla sarjatasolla. Lisäksi lippupallojoukkueiden jatkoa harkitaan, mikäli niiden toiminta on mahdollista jenkkifutisjoukkueiden ohella.

Syksyn harjoituskausi käynnistyy kaikille avoimilla harjoituksilla 13.9. alkaen.Kausi 2022Kauteen 2022 Spartans lähti kahdella joukkueella joista toinen osallistui II-divisioonaan ja toinen III-divisioonaan. Uutena lajina mukaan tuli myös lippupallo.

Kauteen valmistautuminen alkoi syyskaudella rekryjen muodossa 21.9. alkaen ja treenit olivat tiistai- ja perjantai-iltaisin. Alkuun treenit olivat täysin lajin aloittelijoille suunnattuja ja niitä vetivät Spartansin valmentajat pelaajien avustuksella. Koko joukkue liittyi harjoituksiin mukaan lokakuun alussa.

Fysiikkaharjoittelu alkoi uudella ohjelmalla ja klinikoilla, jotka pidetään treenijaksojen vaihtuessa kuntosali Poltteella Nekalassa. Fysiikkaharjoittelu jakaantuu kolmeen osa-alueeseen, joita ovat nopeus, voima ja conditioning.

Talvikaudella harjoittelu keskittyi fysiikan kehittämiseen ja lajiharjoitukset järjestettiin leirimuotoisesti Ylöjärven Urheiluhallissa keskimäärin kerran kuukaudessa ja pelipaikkaklinikoina kerran viikossa.

Lisäksi valmentajat pitivät luokka- ja videotunteja, missä käytiinlajin saloja ja pelikirjoja läpi.

Spartansin kausi alkoi tappiolla Mikkelissä Bouncersia vastaan, mutta jatkui nousujohteisena. Neljän voiton ja kahden tappion myötä pudotuspeleihin lähdettiin lohkon 2 sijalta 4. Ensin kaatui puolivälierissä toisen lohkon voittanut Kuusankoski Cowboys ja sen jälkeen välierässä Rovaniemi Nordmen, joka oli voittanut runkosarjakohtaamisen Rovaniemellä vain muutamaa viikkoa aiemmin.
Finaalissa vastaan asettui Helsinki Wolverines Blue, joka vei Rautamaljan nimiinsä lukemin 3-14.

Kausi 2021Kaudella 2021 Spartans jatkoi II-divisioonassa pelaamista puolustavana mestarina. Sarjataso mahdollisti hyvin uusien pelaajien aloittamisen, mutta myös kokeneempien kehittymisen.

Pelikausi alkoi heinäkuun alussa ja jatkui aina syyskuussa pelattuun Rautamaljaan asti. Ottelut pelattiin viikonloppuisin ja puolet ruonkosarjan peleistä pelattiin ulkopaikkakunnilla Heinolassa, Lappeenrannassa ja Mikkelissä.

Kauden otteluohjelman ja tulokset löydät täältä.
Minkälaisia pelaajia joukkueessa on?Nuorimmat pelaajat ovat 17-vuotiaita ja vanhimmat yli 30-vuotiaita. Mukana on perheellisiä, opiskelijoita, palomiehiä, varusmiehiä, esimiesasemassa olevia, myyntimiehiä ja kaikkea siltä väliltä. 

Jokaisen pituiselle ja painoiselle löytyy oma pelipaikka. Lyhyimmät pelaajat ovat vain hieman yli 170cm ja pisimmät yli 200cm. Kevyimmät on alle 80kg ja painavimmat 140kg molemmin puolin.

Joukkueessa on pelaajia joilla on jopa yli 10 vuoden lajitausta ja osalla kausi 2022 oli ensimmäinen. 

Osalla tähtäin on kansainvälisissä peleissä ja kansallisessa huipussa, osa haluaa kehittyä omalla tasollaan ja osa haluaa vain harrastuksen.  Kaikille on paikka myös näissä raameissa.

Mukaan voi tulla niin tosissaan urheilevat, lajin vaihtajat, ahkerat kuntoilijat ja uuden liikuntaharrastuksen aloittavat.

Kauden 2022 joukkueen löydät täältä.Mitä pelaaminen maksaa?Kauden 2022 (syksy 2021-kesä 2022) maksut olivat yhteensä 250 euroa.

Kauden maksut koostuivat

Kausimaksusta 100e

Ja toimintamaksusta 150e.
Toimintamaksu palautetaan pelaajalle takaisin kauden aikana seuran ehtojen mukaisesti.


Kaudesta 2022 eteenpäin Spartans tarjoaa 16-20-vuotiaille* mahdollisuuden pelata ilmaiseksi.

*Jos seuran täytyy maksaa pelaajasta siirto- tai kasvattajamaksuja, ensimmäisen kauden maksut katsotaan tapauskohtaisesti, koska siirto- ja kasvattajamaksut vaihtelevat pelaajakohtaisesti. Maksut eivät kuitenkaan voi olla suuremmat kuin muulla joukkueella (250€).
Seuraavat kaudet ovat ilman maksua.Mitä yhden kauden maksu sisältää?


1.      Lajivalmennuksen ja treenivuorot Pirkkalassa

2.      Ylöjärven Urheiluhallissa tapahtuvat leirimuotoiset treenit ja leirit muiden joukkueiden kanssa

3.      Fysiikkavalmennuksen ja ohjelmien läpikäynnin             

4.      Juoksuvalmennus Pirkkalassa ja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

5.      Treenipaidan
Mitä muita kustannuksia on?


Pelaajien pitää itse ostaa n. 100 euron peliasut, jotka he saavat itselleen. Peliasu pysyy joka vuosi samana, eli uutta asua ei tarvitse ostaa vuosittain.

Pelaajat hankkivat itselleen henkilökohtaiset varusteet. Varusteiden hinnat ovat käytettynä n. 100 eurosta alkaen. 
Suomessa varusteita myy Jefustore.
Opastusta varusteiden hankintaan saa seuralta.

Lisäksi pelaajien pitää itse hankkia lajin kattava vakuutus sekä pelaajalisenssi (kauden 2022 lisenssi maksoi 120€+5€ rekisteröintimaksu).
Lisätietoa lisensseistä jenkkifutis.fi
Valmennus
Toni Uusitalo

Päävalmentaja ja hyökkäyksen koordinaattori Toni urallaan on pelannut monella eri sarjatasolla lähes kaikilla eri pelipaikoilla ja valmentanut Tampere Saintsissa junioreita, naisia ja miehiä aina Vaahteraliigaan ja maajoukkueisiin asti.
Joni Virtanen

Puolustuksen koordinaattori Virtanen on aloittanut jenkkifutiksen jo vuonna 2005 ja uran varrella pelipaidan hän on pukenut päälleen Tampere Saintsissa, Nokia Ghosthuntersissa, Seinäjoki Crocodilesissa ja Hämeenlinna Huskiesissa. Hän on valmentanut Tampere Saintsissa ja alle 15-vuotiaiden maajoukkueesa tukimiehiä.
Sami Rantanen

Spartansin hyökkäyksen linjan valmentaja Sami Rantanen aloitti jenkkifutisuransa vuonna 2008. Uransa Rantanen aloitti Nokia Ghosthuntersissa ja pelasi myöhemmin Vaahteraliigaa Hämeenlinna Huskiesissa ja Seinäjoki Crocodilesissa. Hän saavutti urallaan Vaahteraliigan hopeaa Crocodilesin riveissä. Rantanen valittiin myös useasti maajoukkueeseen vuosina 2011-2017. Aikaisempaa valmennuskokemusta Rantasella on viiden vuoden ajalta Ghosthuntersin juniorivalmennuksesta.
Juha Mäkelä

Juha "Unski" Mäkelällä on kokemusta linjapelaamisesta kymmeneltä vuodelta. Ghosthuntersia edustanut Mäkelä pelasi linjaa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Urallaan hän oli mukana myös maajoukkueringissä kolmen vuodena ajan, vuosina 2008-2010. Hän on toiminut urallaan 8 vuotta pelaajavalmentajana sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Mäkelä on mukana hyökkäyksen linjan valmennuksessa ja toimii myös joukkueen huoltajana.
Milena AbbasMamode

Kaksinkertainen euroopanmestari Milena AbbasMamode liittyy Spartansin valmennustiimiin. Pelaajaurallaan AbbasMamode pelasi puolustuksen linjassa ja edusti Jyväskylä Jaguarsia ja Tampere Saintsia. Hän kuului myös maajoukkueen vakiopelaajiin ja voitti maajoukkueurallaan kaksi kertaa euroopanmestaruuden, viimeisimmän vuonna 2019 pelatuissa kisoissa. Spartansissa Milenan vastuualueena on puolustuksen linjan valmentaminen.
Mikko Rastas

Virtasen tavoin pitkän linjan jenkkifutari ja Turku Trojansin kasvatilla löytyy kokemusta Trojansin lisäksi Hämeenlinna Huskiesista ja Seinäjoki Crocodilesista. Toimii Spartansissa tukimiesten valmentajana.
Aleksi Siirtola

Vaasa Royalsissa pelaajauransa aloittanut Siirtola siirtyi Spartansiin kaudelle 2020. Kausi 2022 on Siirtolan ensimmäinen valmentajana ja hänen vastuullaan on erikoisjoukkueiden lisäksi puolustuksen takakenttä.


Valmentajia julkaistaan syksyn aikana lisää ja heistä saat tietoa seuraamalla meidän sosiaalista mediaa tai lukemalla uutisia täältä!


Seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa!