#tuumeillepelaa

Pirkkala Spartans etsii jenkkifutiksesta kiinnostuneita miehiä kokeilemaan lajia. 


Mukaan voi tulla 17-vuotiaat ja sitä vanhemmat uteliaat, harrastusta etsivät tai jenkkifutiksen huipulle tähtäävät miehet. Harrastuksen aloittamiseen ei ole yläikärajaa, eikä painorajoituksia, eikä aiempaa laji- tai urheilutaustaa vaadita.

 

 

 

Tervetuloa kokeilemaan jenkkifutista Spartansin harjoituksiin!

 

 

 

Harjoituksissa opit jenkkifutiksen perusteet ja pääset kokeilemaan eri pelipaikoilla pelaamista Spartansin valmentajien ja kokeneempien pelaajien johdolla. Lajin ennakkotuntemusta ei siis tarvita.

 

 

Harjoitukset Pirkkalan Keskuskentällä


Tiistaisin 19:30-22:00

Perjantaisin 20:00-22:00

 

 

 

Mukaan tarvitset vain urheiluun sopivat vaatteet, nappikset tai lenkkarit ja juomapullon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kausi 2023Spartans pelasi ensimmäisen kautensa miesten I-divisioonatasolla ja todisti kuuluvansa sarjatasolle selvittämällä tiensä sarjan finaaliin.

Ilman ulkomaalaisvahvistuksia pelaava Spartans oli runkosarjan kolmas ja kaatoi kauden aikana mm. Vantaan TAFTin ja Helsinki Wolverinesin, joille Spartans hävisi kausien 2021 ja 2022 II-divisioonan finaalit.

Välierässä vastaan asettui ennakkosuosikin viittaa kantanut Kotka Eagles, joka pelasi vielä kaudella 2022 Vaahteraliigassa ja oli voittanut Spartansin runkosarjassa lukemin 17-48.
Ennakkoluulottomasti pelannut Spartans taisteli kuitenkin voiton tiukassa välierässä lukemin 23-21.

Spagettimaljassa vastaan asettui naapuriseura Tampere Saints, joka ei jättänyt jossittelulle sijaa. Malja meni Tampereelle lukemin 7-53.

Vaikka finaalissa tappio tulikin, Spartans ylitti kauden tavoitteensa ja saavutti myös seuraa perustettaessa tehdyn tavoitteen pelata korkeimmalla mahdollisimmalla sarjatasolla ilman ulkomaalaisvahvistuksia.

Huomionarvoista on sekin, että edellisen kerran nousijajoukkue on yltänyt I-divisioonan finaaliin vuonna 2014, jolloin Vaasa Royals meni ensimmäisellä kaudellaan Spagettimaljaan.

Edellisen kerran ilman ulkomaalaisvahvistuksia Spagettimaljaan tiensä selvitti Kuopio Steelers vuonna 2009. 

Kausi 2022Kauteen 2022 Spartans lähti kahdella joukkueella joista toinen osallistui II-divisioonaan ja toinen III-divisioonaan. Uutena lajina mukaan tuli myös lippupallo.

Kauteen valmistautuminen alkoi syyskaudella rekryjen muodossa 21.9. alkaen ja treenit olivat tiistai- ja perjantai-iltaisin. Alkuun treenit olivat täysin lajin aloittelijoille suunnattuja ja niitä vetivät Spartansin valmentajat pelaajien avustuksella. Koko joukkue liittyi harjoituksiin mukaan lokakuun alussa.

Fysiikkaharjoittelu alkoi uudella ohjelmalla ja klinikoilla, jotka pidetään treenijaksojen vaihtuessa kuntosali Poltteella Nekalassa. Fysiikkaharjoittelu jakaantuu kolmeen osa-alueeseen, joita ovat nopeus, voima ja conditioning.

Talvikaudella harjoittelu keskittyi fysiikan kehittämiseen ja lajiharjoitukset järjestettiin leirimuotoisesti Ylöjärven Urheiluhallissa keskimäärin kerran kuukaudessa ja pelipaikkaklinikoina kerran viikossa.

Lisäksi valmentajat pitivät luokka- ja videotunteja, missä käytiinlajin saloja ja pelikirjoja läpi.

Spartansin kausi alkoi tappiolla Mikkelissä Bouncersia vastaan, mutta jatkui nousujohteisena. Neljän voiton ja kahden tappion myötä pudotuspeleihin lähdettiin lohkon 2 sijalta 4. Ensin kaatui puolivälierissä toisen lohkon voittanut Kuusankoski Cowboys ja sen jälkeen välierässä Rovaniemi Nordmen, joka oli voittanut runkosarjakohtaamisen Rovaniemellä vain muutamaa viikkoa aiemmin.
Finaalissa vastaan asettui Helsinki Wolverines Blue, joka vei Rautamaljan nimiinsä lukemin 3-14.

 

 

 


Kausi 2021Kaudella 2021 Spartans jatkoi II-divisioonassa pelaamista puolustavana mestarina. Sarjataso mahdollisti hyvin uusien pelaajien aloittamisen, mutta myös kokeneempien kehittymisen.

Pelikausi alkoi heinäkuun alussa ja jatkui aina syyskuussa pelattuun Rautamaljaan asti. Ottelut pelattiin viikonloppuisin ja puolet ruonkosarjan peleistä pelattiin ulkopaikkakunnilla Heinolassa, Lappeenrannassa ja Mikkelissä.

Kauden otteluohjelman ja tulokset löydät täältä.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minkälaisia pelaajia joukkueessa on?Nuorimmat pelaajat ovat 17-vuotiaita ja vanhimmat yli 30-vuotiaita. Mukana on perheellisiä, opiskelijoita, palomiehiä, varusmiehiä, esimiesasemassa olevia, myyntimiehiä ja kaikkea siltä väliltä. 

Jokaisen pituiselle ja painoiselle löytyy oma pelipaikka. Lyhyimmät pelaajat ovat vain hieman yli 170cm ja pisimmät yli 200cm. Kevyimmät on alle 80kg ja painavimmat 140kg molemmin puolin.

Joukkueessa on pelaajia joilla on jopa yli 10 vuoden lajitausta ja osalla kausi 2024 on ensimmäinen. 

Osalla tähtäin on kansainvälisissä peleissä ja kansallisessa huipussa, osa haluaa kehittyä omalla tasollaan ja osa haluaa vain harrastuksen.  Kaikille on paikka myös näissä raameissa.

Mukaan voi tulla niin tosissaan urheilevat, lajin vaihtajat, ahkerat kuntoilijat ja uuden liikuntaharrastuksen aloittavat.

Kauden 2024 joukkueen löydät täältä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä pelaaminen maksaa?

 

Kauden 2024 (syksy 2023 - kesä 2024) kausimaksun määrää on 350€.

 

Kaudesta 2022 eteenpäin Spartans tarjoaa alle 20-vuotiaille* mahdollisuuden pelata ilmaiseksi.

*Jos seuran täytyy maksaa pelaajasta siirto- tai kasvattajamaksuja, ensimmäisen kauden maksut katsotaan tapauskohtaisesti, koska siirto- ja kasvattajamaksut vaihtelevat pelaajakohtaisesti. Maksut eivät kuitenkaan voi olla suuremmat kuin muulla joukkueella.
Seuraavat kaudet ovat ilman maksua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä yhden kauden maksu sisältää?

 

1.      Lajivalmennuksen ja treenivuorot Pirkkalassa

2.      Ylöjärven Urheiluhallissa tapahtuvat leirimuotoiset treenit ja leirit muiden joukkueiden kanssa

3.      Fysiikkavalmennuksen ja ohjelmien läpikäynnin             

4.      Juoksuvalmennusta

5.      Treenipaidan

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä muita kustannuksia on?

 

Pelaajien pitää itse ostaa n. 200 euron peliasut, jotka he saavat itselleen. Peliasu pysyy joka vuosi samana, eli uutta asua ei tarvitse ostaa vuosittain.

Pelaajat hankkivat itselleen henkilökohtaiset varusteet. Varusteiden hinnat ovat käytettynä n. 100 eurosta alkaen. 
Suomessa varusteita myy Jefustore.
Opastusta varusteiden hankintaan saa seuralta.

Lisäksi pelaajien pitää itse hankkia lajin kattava vakuutus sekä pelaajalisenssi (kauden 2024 lisenssi maksaa 135€).
Lisätietoa lisensseistä jenkkifutis.fiSeuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa!