Veeti Tiainen on Spartansin pelinrakentaja!

4.2.2019

Vasta 18-vuotias Veeti Tiainen on allekirjoittanut Spartansin kanssa sopimuksen ja pelaa tulevalla kaudella Spartansissa. Nuori pelinrakentaja on pelannut jenkkifutista vuodesta 2014 alkaen. Tiainen on pelannut urallaan Tampere Saintsin junioreissa u15, u17 ja u19 -joukkueissa ja ollut jokaisena vuonna seuran palkitsema pelaaja. Maajoukkueessa Tiainen on voittanut alle 17-vuotiaissa Pohjoismaiden mestaruuden. Vuonna 2018 Tiainen pelasi Saintsin kakkosjoukkue Patriotsissa 3-divisioonaa, ennen kuin suuntasi heinäkuun lopulla Texasiin Brook Hill Schooliin. 2019 toukokuussa Tianen valmistuu Texasissa koulusta ja palaa Suomeen valmentamaan ja pelaamaan.

Tiainen on pelinrakentajana ns. kaksoisuhka, eli heittopelin lisäksi hän pystyy tekemään vastustajan puolustukselle vaikeuksia myös omilla juoksuillaan. Spartansin laitahyökkääjistä osa on pelannut Tiaisen johtamassa hyökkäyksessä aikaisemminkin ja tulosta on tullut. Myös hyökkäyksen koordinaattori Toni Uusitalo on Tiaiselle entuudestaan tuttu ja Toni pitääkin pelinrakentajaa erittäin hyvänä palana hyökkäykseensä. Molemmat odottavat yhteistyötä innolla.

– Joulu tuli etuajassa tämä signauksen myötä. Veeti on jokaisen valmentajan unelmapelinrakentaja, hänen kanssa olen saanut tehdä töitä jo useamman vuoden ajan. Tuttu pelinrakentaja helpottaa pelikirjan luomista ja Veeti omalla osaamisellaan tuo siihen useamman lisälehden, kommentoi Toni Uusitalo.

– Mukava jatkaa jefun parissa Suomessakin ja Spartans tarjoaa tähän loistavan mahdollisuuden tulevaa ajatellen. Odotan innolla yhteistyötä Tonin, muun staffin ja pelaajien kanssa! Tässä porukassa muistaa myös, että pelaamisen kuuluu olla hauskaa ja täten motivaatiokin pysyy yllä, kommentoi Tiainen liittymistään joukkueeseen.