Spartans Naiset II-divisioonaan

31.1.2023

Pirkkala Spartansin kauden 2022 päätösjuhlassa syyskuun alussa julkaistiin tieto naisten joukkueen perustamisesta. Uutinen otettiin vastaan suurella riemulla; tätä oli odotettu jo jonkin aikaa.

Pirkkalan jenkkifutishistoriikkiin voidaan tammikuu 2023 merkitä tärkeänä hetkenä, sillä Spartans Naiset ovat ilmoittautuneet II-divisioonaan tulevalle kaudelle.
Seuran puheenjohtaja Toni Uusitalo kommentoi naisten joukkueen perustamista:

"Naisten joukkuetta oli aiempina vuosina kyselty jo muutamaan otteeseen, mutta silloin aika ei ollut vielä kypsä. Spartansin organisaation kehittymisen myötä nyt tuntui olevan sopiva hetki laajentaa seuran toimintaa myös naisten joukkueeseen. Oikeiden vastuuhenkilöiden ilmottauduttua oli helppo päätös näyttää projektille vihreää valoa."

Naisten joukkueen toiminta alkoi syyskuussa alkeiskurssin merkeissä. Jo ensimmäisissä harjoituksissa oli parikymmenpäinen joukko innokkaita naisia. Suurin osa heistä on mukana edelleen ja uusiakin kasvoja on tullut mukaan talven aikana.

"Joukkue sai alkunsa kun 4 naista istui pöydän äärelle ja lähti miettimään miten perustetaan jenkkifutisjoukkue. Syksyn alkeiskurssin eteen tehtiin paljon töitä, valmentajia sekä pelaajia rekryttiin ja tuloksena on nyt pelaajaluku, joka lähentelee kolmeakymmentä. Joukkueesta huolehtii lähes kymmenkunta valmentajaa, joten hyvällä tiimillä lähdetään rakentamaan tulevaa kautta.", kertoo naisten päävalmentaja Miia Patala. Päävalmentaja Miia Patala ohjaamassa laitahyökkääjää. Kuva: Jemina Ahtola


Vaikka suurin osa joukkueesta on aloittanut jenkkifutisuransa vasta viime syksynä, on mukana myös useita pelaajia, jotka ovat pelanneet edellisillä kausilla niin Tampere Saintsissa, Hämeenlinna Tigersissa ja Lahti Panthersissakin. Joukkueen toimintaan on liittynyt lajista “eläköityneitä” maajoukkuetason pelaajia, jotka toivottavasti nähdään myös pelikentillä ensi kesänä.

"Tätä jengiä on ollut hienoa luotsata! Joukkueen hyvä henki ja mieletön asenne näkyy sekä kuuluu!", sanoo joukkueestaan ylpeä Patala.

Tällä hetkellä sarjaan osallistuvista joukkueista ei ole vielä varmaa tietoa, mutta Spartans Naiset valmistautuvat aiempia vuosia runsaslukuisempaan ja kovempaan II-divariin.

"Tulevan kauden sarjasijoittumista en lähde spekuloimaan eikä joukkueen mahdollista pistesaalista ole tällä hetkellä oleellista edes lähteä arvailemaan. Tärkeää ensi kesänä on hitsata pelaajarunko yhteen ja että kaikki likat saavat kokemusta jefukentiltä", toteaa Patala.

Joukkueen alustava rosteri julkaistaan lähiviikkoina.Y, ka, koo SPARTANS! Kuva: Jemina Ahtola