Otteluraportti: Spartans Naiset - Kuopio Steelers Naiset

6.6.2023

Kuvaaja: Jussi Tuominen @jp.tuominen.photography

Spartans Naisten historian ensimmäinen kotipeli

Historian ensimmäisessä kotiottelussaan Pirkkala Spartans Naiset saivat vastaansa nälkäisen Kuopio Steelersin. Steelersillä oli takanaan kaksi karvasta tappiota molempia sarjakärkiä vastaan, kun taas kokematon Spartans oli vasta selvinnyt ensimmäisen pelin jännityksestä.

Pirkkalan keskuskentällä pelattiin sunnuntaina 4.6.23 lähes optimaalisessa puolipilvisessä, hieman tuulisessa säässä. Rakennuspalvelu Hartman Oy oli tukemassa ottelua sponsoroiden pelipallot. Ottelun tarjoilut olivat enemmän kuin kohdillaan Iron Pig Foodin huikeiden ruokien ansiosta, mutta valitettavasti Pirkkalan lennoston ”tilattu” ylilento oli hieman etuajassa pelin alkuun nähden.

Spartans aloitti ensimmäisen puoliskon selvästi vierastaan vahvemmin. Ensimmäisellä neljänneksellä ajassa 4:20 Spartansin maantiekiitäjä #7 Pauliina ”Pake” Kakkori jätti Steelersin puolustuksen taakseen kuuden pisteen arvoisesti ja kuittasi myös lisäpisteet juosten nimiinsä. Steelers vastasi pelinavaukseen toisen neljänneksen alussa kun keskushyökkääjä #13 Ella Heikkinen tasoitti pelin hienolla juoksullaan. Steelersin tasoituksesta ehti kulua puolisen minuuttia, kun Kakkori löysi jälleen itsensä maalialueelta, mutta lisäpiste jäi tällä erää saamatta.

Puolustuksen puolella upeaan yksilösuoritukseen ylsi middle linebackerina pelaava #8 Riikka Välikangas, joka nappasi intterin kesken Kuopion lupaavan hyökkäysdraivin. Spartans kaunisteli hieman vielä lukemiaan tuttuun tapaan Kakkorin toimesta ja puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa 20-8.

Puoliajalta palattuaan Steelers oli selvästi löytänyt uuden vaihteen koneistostaan ja tarjosi näin lisäjännitystä otteluun. Vaikka Steelers esitti vahvaa etenemistä keskushyökkääjiensä toimesta, jäi ottelun kolmas neljännes ilman maaleja kotijoukkueen onneksi. Spartansin puolustus kesti.

Neljännellä neljänneksellä yleisölle tarjoiltiin kuitenkin sitäkin enemmän viihdettä, kun molempien joukkueiden luotto-runningbackit Kakkori ja Heikkinen lisäsivät vielä yhdet TD:t tilastoihinsa. Pallonhallinnallisesti viimeinen neljännes meni Steelersille myös onnistuneiden heittopelien muodossa. Tämä kulminoitui #82 WR Tutta Rinkisen kiinniottoon, jonka myötä Steelers ilmoitti olevansa vielä mukana voitontaistelussa.

Pelin viimeisten minuuttien pelinhallinta meni kotijoukkueelle katsojien varovaiseksi helpotukseksi. Spartansin pelinrakentaja #16 Jessica Hallberg näytti ottelun lopussa tulevillekin vastustajille, että takataskusta löytyy vielä uusia temppuja, napaten pallon omaan kainaloonsa ja pinkaisten toistakymmentä jaardia ennen kuin Steelers sai hänet pysäytettyä. Touchdown jäi vielä Hallbergilta saavuttamatta, mutta asia korjaantuu varmasti tulevissa otteluissa.

Historian kirjoihin saatiin merkittyä ensimmäisen kotipelin voittolukemat 26-20 kesäisen trillerin päätteeksi.

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin vahvaa juoksua esittänyt keskushyökkääjä #13 Ella Heikkinen ja kotijoukkueelta vakuuttavaa taklaustyötä puolustuksen linjassa esittänyt #72 Jenni Impponen.

Puolustuksen koordinaattori Mari Ahtola oli tyytyväinen suojatteihinsa:

"Kauden toinen peli oli puolustuksen osalta jo paljon selkeämpää ja ensimmäisen pelin jännitykset olivat historiaa.

Vaikka puolustuksessa nähtiin erittäin hienoja yksilösuorituksia, ei kuitenkaan unohdettu tiiminä pelaamista ja kentällä näkyi yhtenäistä, tiivistä ja rohkeaa puolustamista ja vastustajan hyökkäyksiä saatiin puolustettua monta kertaa miinusjaardeille asti.

Puolustuksessa loisti niin kokemattomammat kuin kokeneemmatkin pelaajat, mikä lämmitti erityisesti. Kehityskaari on ollut huikea. Aina löytyy toki myös parannettavaa, mutta tässä vaiheessa kautta on tavoitteet jo ylitetty ja nyt lähdetään nostamaan tavoitteita korkeammalle."

MVP:t Jenni Impponen ja Ella Heikkinen. Kuvaaja: Jussi Tuominen @jp.tuominen.photography