Otteluraportti: Spartans - TAFT

19.6.2023

Vieraaksi saapunut Vantaan TAFT joutui lähtemään kotimatkalle tappio niskassaan. Spartans kuittasi voiton ja sarjapisteet tililleen lukemin 25-20. Loppuun asti tiukkana säilyneessä ottelussa johtoasema vaihtui kolmeen otteeseen, mutta pirkkalaisten toisella puoliajalla hyvin toiminut juoksupeli moottorinaan Dominic Olney oli vantaalaispuolustukselle liikaa. Päävalmentaja Toni Uusitalo oli vihdoin tyytyväinen hyökkäyksessä nähtyihin onnistumisiin, vaikka rosteri oli neljän viikonlopun otteluputken myötä jo melkoisesti kaventunut.

Dominic Olney (kesk.) debytoi keskushyökkääjänä Kuva: Laura Helminen

Ensimmäinen neljännes käynnistyi rytinällä, kun Spartansin toisen hyökkäysvuoron ensimmäinen peli johti maaliin. Asialla oli tällä kertaa laitahyökkääjä Emil Makkula, jonka vikkelät jalat kantoivat pelinrakentaja Daniel Tolosen lyhyen heiton yli 60 jaardin matkan maalialueelle. Tämän jälkeen ei avausneljänneksellä pistesuorituksia nähty, mutta pallonmenetyksiä sen sijaan molemmin puolin niin syötönkatkojen kuin rähmäysten merkeissä.

Toisella neljänneksellä Spartansin hyökkäys pystyi liikuttamaan palloa, mutta loppusilaus jäi uupumaan jokaiselta hyökkäysvuorolta. Vieraiden peli rullasi myös vakuuttavasti, erityisesti Joni Lindholmin vahva juoksupeli tuotti ajoittain pirkkalaisille päänvaivaa. TAFT etenikin aivan maalialueen rajalle, mutta Tapio Kari onnistui lyömään heitetyn pallon suoraan Samuli Rahkjärven syliin, jolloin tuloksena oli syötönkatko. Spartans ei kuitenkaan kyennyt vielä pisteiden tekoon. Lopulta maalinteossa onnistui TAFTin laitahyökkääjä Anton Kalliokoski pelinrakentaja Akseli Isotalon pitkästä heitosta juoksuhämäyksen jälkeen. Onnistunut lisäpistepotku siirsi vieraat 6–7 johtoon ja kelloon jäänyt vajaa minuutti ei riittänyt Spartansin hyökkäykselle.

Markus Korpela (44) peittämässä rähmättyä palloa. Kuva: Esteri Kalliomäki

Toisen neljänneksen alussa TAFTin vahva juoksupeli niin Lindholmin kuin Isotalon toimesta tuotti tulosta ja vieraat siirtyivät ottelussa jo 6–14 johtoon. Spartans pääsi kaventamaan tilannetta kuitenkin Juuso Savolaisen potkumaalilla lukemiin 9–14. Seuraavaksi puolustuksesta keskushyökkääjäksi siirtynyt Olney ahkeroi pallon pitkän hyökkäysvuoron päätteeksi maaliin ja uusi tempun Spartansin lähdettyä pelaamaan lisäpisteyritystä. Näin kotijoukkue nappasi johtoaseman jälleen itselleen lukemin 17–14.

Viimeisellä neljänneksellä Olney jatkoi uurastustaan ja juoksi varsin vakuuttavasti pitkiä siivuja kerrallaan kohti TAFTin maalia. Lopulta työ myös palkittiin ja tällä kertaa lisäpisteyrityksessä pallon piti Tolonen itse ja juoksi maaliin. TAFT onnistui vielä ottelun loppumetreillä kaventamaan tilanteen laitahyökkääjä Jani Luiron ja pelinrakentaja Tommi Khodirin toimesta. Lyhyenä pelattu aloituspotku kuitenkin pomppi sivurajan yli ja Spartans pystyi sinetöimään ottelun loppulukemat 25–20.

Jani Luiron hieno kavennusmaali ei riittänyt tuomaan TAFTia enää johtoon. Kuva: Esteri Kalliomäki

Ottelun parhaina palkittiin vierasjoukkueesta pelinrakentaja Akseli Isotalo ja kotijoukkueelta Dominic Olney.

Spartansin kausi jatkuu lauantaina 1.7. Pirkkalan keskuskentällä klo 16:00 paikallisottelulla Tampere Saintsia vastaan.