Otteluraportti: Spartans - East City Giants

10.6.2024

Spartans avasi kautensa tappiollisesti lukemin 8 - 24 Helsinkiläistä East City Giantsia (ECG) vastaan. Ottelu pysyi tiukkana pitkään, mutta tahmea alku ja viimeistelyn puuttuminen lähetti pisteet avauskamppailusta vierailijan mukaan.

Heikko alku oli liikaa Spartansille. Kuva Harri Koivunen

Spartansin kannalta ottelu ei olisi voinut juuri heikommin alkaa. ECG:n Shay Netter löysi heitoillaan kahdella ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Ronny Lindroosin & Jani Luiron maalialueelta. Toisella neljänneksellä ECG onnistui kasvattamaan johtoaan kahdella lisämaalilla Netterin heitoista, joista vastasi Terho Vainio & Jeri Hömppi.

Spartans avasi pistetilinsä ennen puoliaikaa muutaman vuoden tauolta paluun tehneen Jesse Aallon touchdownilla Daniel Tolosen heitosta. Pistesuoritusta edelsi Lauri Kanervan tyylikäs syötönkatko. Kotijoukkueen harmiksi tämä pistesuoritus jäi kuitenkin pelin viimeiseksi.

ECG:n #48 Terho Vainio näytti vaarallisuutensa rikkomalla useita taklauksia viedessään lyhyen screen-heiton puolesta kentästä maaliin asti. Kuva: Harri Koivunen

Spartans tuli toiselle puoliajalle selvästi paremmalla otteella. Puolustus löysi viime vuosilta tutun identiteettinsä, ja sai tehtyä ECG:n hyökkäyksestä tukalaa. Paine alkoi päästä perille, ja ECG:n hyökkäysvuorot päättyivät joko lentopotkuihin tai pallonmenetyksiin. Puolustuksen koordinaattori Aleksi Siirtola löytää alun vaikeuksien taustalta sen, ettei oltu mentaalisesti riittävän valmiita jonka vuoksi virheitä tehtiin perusasioissa. Tästä tuloksena neljä päästettyä touchdownia ensimmäisestä viidestä hyökkäysvuorosta. Siirtola on kuitenkin tyytyväinen puolustuksen tasonnostoon toisen neljänneksen lopulla, jonka jälkeen pelaaminen näytti siltä miltä pitääkin. Alun virheistä tulee oppia ja parantaa suorittamista seuraavaan peliin.

Myös hyökkäyksen puolella alkoi näkymään valonpilkahduksia toisella puoliajalla enemmän. Pidemmät hyökkäysvuorot kuitenkin lopulta tyrehtyi, eikä pisteitä saatu taululle tappioaseman kaventamiseksi. Ensimmäistä peliään Spartansin hyökkäystä koordinoinut Joni Riihelä näkee pelin kokonaisuuden opettavaisena. Hyvät perustat olivat nähtävissä, mutta yksittäisten pienien asioiden heikko toteutus johti siihen, että hyökkäys ei päässyt lähellekään omaa tasoaan ja odotuksiaan. Palloja putoili liikaa tärkeissä paikoissa ja omat vastuualueet pääsivät ajoittain unohtumaan.

Spartansin pelinrakentaja #15 Daniel Tolonen pystyi venyttämään hyökkäysvuoroja kovissa paikoissa omilla juoksuillaan. Kuva Harri Koivunen

Seuraavaksi Spartans matkustaa Oulu Northern Lightsin vieraaksi. Kyseessä on jo tässä vaiheessa kautta hyvin merkittävä peli molemmille joukkueille lopullisen sijoituskamppailun näkökulmasta. Oululaiset aloittivat kautensa Lauantaina niin ikään tappiolla hallitsevaa mestaria Tampere Saintsia vastaan lukemin 76 – 20.

Ottelu pelataan Lauantaina 15.6.2024 kello 18:00 Castrenin kentällä Oulussa. Tuttuun tapaan pelin näkee myös Ruutu+ palvelusta.