Otteluraportti: Spartans - Bouncers

23.8.2021

Runkosarjan päätösottelussa Spartans kohtasi kotikentällään Mikkeli Bouncersin. Kaatosateessa alkanut ottelu päättyi kovan ja tiukan kamppailun jälkeen kotijoukkueen 14 – 0 voittoon. Spartans vei näin lohkovoiton nimiinsä puhtaalla pelillä ja varmisti kotiedun 4.9. pelattavaan välieräotteluun. Kauden tähän mennessä uskomattomimmasta suorituksesta vastaa kuitenkin Spartansin puolustus, joka ei ole koko runkosarjan aikana päästänyt pistettäkään.

Pelinrakentaja Daniel Tolonen (10) heittämässä palloa. Kuva: Harri Koivunen

Ottelun potkaisi käyntiin Spartans jonka jälkeen oli Bouncersin hyökkäysvuoron aika. Ottelun alkua värittivät lukuisat pienet virheet.  Usean väärän aloituksen jälkeen Bouncers päätti luopua pallosta lentopotkulla, mutta aloitussyöttö leijaili aina maalialueen takarajasta yli, jonka seurauksena tuomittiin Bouncersille oma maali ja Spartans siirtyi 2 – 0 johtoon.

Jos mikkeliläisten oli hankalaa löytää yhteistä säveltään hyökkäyksessä oli ottelun alku haasteellinen myös pirkkalaisille. Spartans sortui vääriin aloituksiin eikä päässyt etenemään lähellekään Bouncersin maalialueetta ja pallosta luovuttiin jo kolmen yrityksen jälkeen. Spartansin puolustus pakotti kuitenkin Bouncersin toiseen lentopotkuun. Tällä kertaa aloitussyöttö oli liian matala ja potkaisija joutui peittämään pallon maalialueella ja tuloksena oli jälleen oma maali ja lukemat olivat 4 – 0.

Ottelun alku oli varsin sateinen. Palloa kantaa keskushyökkääjä Tomi Mäkinen. Kuva: Harri Koivunen

Ensimmäisellä puoliajalla Spartans ei saanut hyökkäyspeliään rullaamaan. Mikkeliläisten puolustus pelasi erinomaisen ensimmäisen puoliajan ja varsin aggressiivinen pelityyli oli koitua Spartansin kohtaloksi. Myös pirkkalaisten puolustus pelasi kuitenkin upeasti ja yhdistettynä erikoisjoukkueiden onnistumiseen Spartans hyökkäys pääsi aloittamaan hyökkäysvuoron erinomaisesta kenttäasemasta. Etenemistä ei kuitenkaan juuri tapahtunut, mutta päävalmentaja Toni Uusitalo päätti ottaa riskin ja kaatosateesta huolimatta yrittää kenttäpotkumaalia. Uhkapeli kannatti ja potkaisija Jaakko Silmola upotti pallon haarukkaan. Puoliajalle siirryttäessä lukemat olivat näin 7 – 0.

Keskushyökkääjä Konsta Väre vastasi ottelun ainoasta touchdownista. Kuva: Harri Koivunen

Toinen puoliaika alkoi hieman selkeämmässä säässä. Sattumaa tai ei, mutta samalla molempien joukkueiden hyökkäykset tuntuivat piristyneen puoliajan aikana. Spartans sai toisen puoliajan ensimmäisen hyökkäysvuoron ja heti ensimmäisellä yrityksellä keskushyökkääjä Konsta Väre juoksi pitkän juoksun aina maaliin saakka. Jaakko Silmola potkaisi pallon haarukkaan ja taululla komeilivat jo loppulukemat 14 – 0. Kolmannella neljänneksellä nähtiin puolustuksessa upeita suorituksia tulokaskauttaan pelaavalta Joona Rekolalta, joka taklasi pallonkantajan aloituslinjan takana ja säkitti pelinrakentajan peräkkäisillä yrityksillä.

Tukimies Joona Rekola pelasi tiukassa paikassa loistavan ottelun. Kuva: Harri Koivunen

Loppuottelu oli taistelua kenttäasemista. Molemmat joukkueet pääsivät etenemään pallon kanssa paikoin hyvinkin tehokkaasti, mutta hyökkäysvuorot kariutuivat epäonnisiin pallonmenetyksiin. Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo näkee hyökkäyksen pelissä paljon petrattavaa pudotuspelejä ajatellen. Tälläkin kertaa tiukoissa otteluissa korostuvaan erikoisjoukkuepelaamiseen Uusitalo oli kuitenkin varsin tyytyväinen.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin tukimies Joona Rekola. Muita huomionarvoisia suorituksia olivat kulmapuolustaja Joonas Törmän, tukimies Joni Virtasen syötönkatkot sekä takapuolustaja Antti Willbergin kaksi syötönkatkoa.