Otteluraportti: Nordmen - Spartans

26.7.2022

Spartansin vierasottelu Rovaniemi Nordmenia vastaan päättyi kirvelevään tappioon, jonka myötä ainakin kotietu pudotuspeleissä jää Spartansin osalta vain haaveeksi. Tuomarin vihellettyä pilliin taululla loistivat numerot 24-16 vaikka puoliajalle siirryttäessä ottelu oli vielä aivan pirkkalaisten omissa käsissä.

Farmersia vastaan loistanut Joonas Korhonen pelasi myös Roveniemellä vakuuttavasti. Kuva: Valtteri Rui

Ottelu alkoi Spartansin hyökkäysvuorolla, mutta peliä ei saatu rullaamaan aivan ottelun alkumetreiltä saakka. Läpi ottelun vahvasti pelannut Nordmenin Petri Korhonen teki hyökkäyksen haaveet tyhjiksi ja epäonnistunut aloitussyöttö lentopotkussa liiteli potkaisijan pään yli tarjoten rovaniemeläisille erinomaisen kenttäaseman, josta he löysivätkin parin yrityksen jälkeen tiensä kiertopelin myötä maalialueelle.

Keskushyökkääjä Tomi Mäkinen palautti seuraavan aloituspotkun yli kentän puolivälin, mutta mentaalipuolen virheet ja turhat rangaistukset meinasivat vesittää jälleen Spartansin hyökkäysvuorot. Neljättä yritystä lähdettiin kuitenkin pelaamaan ja sisempi laitahyökkääjä Kalle Tanninen nappasi pelinrakentaja Eemi Huhtisen heitosta uudet yritykset, jonka jälkeen Mäkinen taisteli pallon kahden taklauksen läpi maaliin. Juuso Savolainen oli lisäpistepotkussa erehtymätön ja Spartans siirtyi 6–7 johtoon.

Keskushyökkääjä Tomi Mäkinen (7) pääsi maalinteon makuun myös Rovaniemellä. Kuva: Harri Koivunen

Toisella neljänneksellä virheet ja kommunikaatiokatokset sekä erikoisjoukkuepelaamisessa että hyökkäyksen puolella tekivät tyhjäksi haaveet johdon kasvattamisesta. Puolustus piti kuitenkin pintansa erinomaisesti eikä tarjonnut Nordmenille mahdollisuutta maalintekoon ennen ensimmäisen puoliajan loppua.

Toisella puoliajalla vastuuta jaettiin keskushyökkääjien Tomi Mäkisen, Eino Kalliomäen ja Konsta Väreen kesken. Palloa saatiinkin liikutettua aivan maalialueen tuntumaan, mutta lopulta jouduttiin tyytymään Juuso Savolaisen potkaisemaan potkumaaliin.

Pitkälti heittopeliin tukeutunut Nordmen vaihtoi toisella puoliajalla pelinrakentajaa ja ottelun aloittaneen Lucas Martinezin tilalle asteli Jorge Huete Bonet. Liekö pelinrakentajan vaihdos ollut syynä pelisuunnitelman muutokseen, mutta tästä eteenpäin nähtiin rovaniemeläisiltä selkeästi juoksupainotteisempaa hyökkäyspeliä. Keskushyökkääjä Miika Virkki kiittelikin uudesta vastuunjaosta ja siirsi pitkällä juoksulla Nordmenin 12–10 johtoon.

Tulokas Samuli Rahkjärven otteet ovat vakuuttaneet runkosarjan edetessä. Kuva: Valtteri Rui

Kotijoukkue vaihteli pelinrakentajaa varsin tiuhaan, mutta lopulta pelinrakentajankin paikalla pikavisiitin tehnyt Aurélien Germay otti neljännen neljänneksen alussa Elias Idin heiton kiinni ja kasvatti kotijoukkueen johdon kahdeksaan pisteeseen.

Paluuottelun pitkän tauon jälkeen tehnyt laitahyökkääjä Eetu Häkkilä piti vielä Spartasin voiton syrjässä kiinni ottamalla pitkän kiinnioton maalialueen läheisyydestä, josta keskushyökkääjä Väre taisteli pallon maaliin ja kavensi ottelun tilanteeseen 18–16.

Tähän asti loisteliaasti pelannut puolustus nukahtaa epäonnisesti ja Jorge Huete Bonet juoksee pelinrakentajan paikalta noin 70 jaardin mittaisen siivun aina maaliin asti ja siirtää kotijoukkueen 24–16 johtoon. Spartans koittaa vielä edetä heittopeleillä maalia kohti, mutta ei tässä onnistu ja ottelu päättyy samoihin lukemiin.

Tappioksi kääntyneessä ottelussa nähtiin etenkin puolustuksen puolella paljon hyviä suorituksia. Kulmapuolustaja Miska Saarikko väläytteli varmoja taklauksia niin puolustuksessa kuin erikoisjoukkuepeleissäkin ja otti myös yhden syötönkatkon. Lisäksi linjamies Arttu Hanhisalo kirjasi nimiinsä jopa viisi pelinrakentajan säkitystä.

Vaikka joukkue joutui matkaamaan tappio niskassa kotiin, uskoo Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo joukkueen sisuuntuneen tappiosta ja pitkän reissun hitsaavan joukkuetta tiiviimmin yhteen. Uusitalo on myös luottavainen joukkueen mahdollisuuksiin tulevissa pudotuspeleissä. ”Runkosarjan viimeiseen otteluun saadaan vielä väkeä sairastuvalta takaisin ja pudotuspeleissä väkimäärä kasvaa entisestään.” Lisäksi paluun tehneet ja väkevästi pelanneet laitahyökkääjä Eetu Häkkilä ja tukimies Nestori Kalliomäki ovat arvokas lisä loppukautta ajatellen.