Otteluennakko: Spartans - Northern Lights

29.7.2022

Spartans kohtaa runkosarjan päätösottelussaan Oulusta matkaavan Northern Lightsin. Ottelun lopputuloksella ei ole enää sarjataulukon kannalta merkitystä, mutta joukkueen itsetunnon ja pudotuspelien kannalta olisi äärimmäisen tärkeää päättää runkosarjapelit voittoon.

Spartans juuri ennen Milky City Farmers ottelua. Kuva: Valtteri Rui

Joukkueet ovat kohdanneet kerran aikaisemmin kesällä 2020. Tuolloin Spartans pelasi ensimmäistä II-divisioonakauttaan ja lähti otteluun hienoisena altavastaajana, mutta onnistui nappaamaan kotivoiton tiukasta ottelusta. Tänä vuonna asetelmat ovat ainakin sarjataulukon perusteella samankaltaiset, kun Oulu johtaa pohjoista lohkoa puhtaalla pelillä ja Spartansilla on niskassaan kaksi tappiota.

Vaikka oululaiset ovat varmistaneet paikkansa lohkon kärjessä ja sitä myöten kotiedun pudotuspeleihin ei Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo usko joukkueen tulevan Pirkkalaan asti leikittelemään. ”Oulu on aina mielenkiintoinen vastus. Siellä pelataan kovaa ja hyvää futista.” Viime kaudella joukkueet eivät erilaisen lohkojaon vuoksi kohdanneet ja Northern Lights haluaa varmasti myös napata päänahan kahdella edellisellä kaudella finaaliin yltäneestä Spartansista.

Spartansin rosteri alkaa taas täyttymään loukkaantuneiden pelaajien saatua paranneltuja vammojaan. Tämä on erityisen tärkeää pudotuspelejä ajatellen, mutta vahvistuksille on varmasti käyttöä myös kivikovaa Oulua vastaan. Ensimmäisessä ottelussa loukkaantunut kulmapuolustajan ja laitahyökkääjän tonttien moniosaaja Tapio Kari tekee paluun tulevassa ottelussa. Lisäksi vuosien kokemuksen omaava puolustuksen linjamies Markku Kosonen tulee pelaamaan avausottelunsa lauantaina.

Tapio Kari (20) nähdään jälleen kentällä lauantaina. Kuva: Harri Koivunen

Sairastuvalta palaavien pelaajien lisäksi mielenkiintoisen vivahteen otteluun tuo Spartansin pelinrakentajatilanne. Kuluvalla kaudella sentteri Aleksi Patterin takana on nähty operoimassa Daniel Tolonen, Eemi Huhtinen ja viimeisimpänä Milky City Farmersia vastaan pelinrakentajadebyyttinsä tehnyt Joni Riihelä. Vieläkin on liian aikaista sanoa kuka saa vastuun hyökkäyksen johdattamisesta lauantaina.

Päävalmentaja Uusitalo uskoo jälleen erikoisjoukkuepelaamisen ratkaisevan tiukan ottelun voiton. Hän kuitenkin lisää, että molemmat joukkueet ovat hyvin juoksupainotteisia ja vahvoja boksin sisällä, joten ottelun yksi avaintekijöistä tulee olemaan myös juoksupuolustaminen.