Otteluennakko: Spartans - Nordmen

12.8.2022

Välierässä Spartans kohtaa kotonaan Rovaniemi Nordmenin. Runkosarjassa Nordmen oli parempi lukemin 24–16, mutta viimeisimmät kohtaamiset Oulu Northern Lightsia ja Kuusankoski Cowboysia vastaan osoittavat myös Spartansin olevan valmis taistelemaan paikasta Rautamaljassa.

Puolustus juhlii ratkaisevaa maahanlyöntiä. Kuva: Ville Koskiniemi

Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo on tyytyväinen joukkueen ja valmentajien valmistautumiseen. ”Filmiä on katsottu tuntikaupalla ja Kuusankoskella nähtyihin pieniinkin virheisiin on puututtu.” hän kuvailee välierää edeltävää viikkoa. Myös muutamia uusia metkuja on harjoiteltu, mutta nähtäväksi jää otetaanko niitä vielä välierässä käyttöön. Myös pelaajien palaaminen sairastuvalta on laajentanut pelivalikoimaa ja ottelussa tullaan keskittymään asioihin joita on syksystä asti harjoiteltu.

Nordmen tulee olemaan kovatasoinen vastustaja, joka on myös varmasti tehnyt kotiläksynsä. Viime ottelussa kuvio oli harmillisen tutun kuuloinen. Puoliajalle asti ottelu oli täysin omissa käsissä, mutta Nordmen asteli vahvempana toiselle puolikkaalle eivätkä pirkkalaiset tähän kyenneet enää vastaamaan. Spartansille jäi kuitenkin ottelusta varmasti asioita hampaankoloon ja intoa revanssiin riittää.

Puolustus piti Spartansin kiinni voitossa puolivälierässä. Kuva: Janne Virtanen

Kotiedun merkitystä ei voi väheksyä, varsinkin kun vastustaja saapuu otteluun aina Rovaniemeltä asti. Nyt koko joukkue saadaan levänneenä sivurajalle ja kannustamaan omiaan parempiin suorituksiin. Aikaisemmissa kotipeleissä keli on ollut hieman epävakainen, joten toivottavasti tällä kertaa sää suosii ja paikalle saadaan myös runsaslukuinen yleisö kannustamaan pirkkalaiset jo kolmanteen perättäiseen Rautamaljaan.

Joukkueestaan Uusitalo nostaa esiin puolustuksen linjamiehenä ja sisempänä laitahyökkääjänä ahkeroivan Kalle Tannisen, joka järjesti puolivälierässä vastustajan pelinrakentajalle kosolti ylimääräistä ohjelmaa. Lisäksi puolustuksen konkareita Joonas Törmää ja Joni Virtasta kannattaa pitää koko ottelun ajan silmällä. Hyökkäyksessä katseet kannattaa kohdistaa hyökkäyksen linjaan ja erityisesti Jaakko Silmolaan ja Ville Seitsoseen, joiden työskentely etenkin juoksupeleissä on ihailtavaa katseltavaa. Myös vilkasliikkeiseltä Joni Riihelältä odotetaan jälleen näyttäviä suorituksia ja laitahyökkääjistä Uusitalo nostaa tällä kertaa esiin kokeneempaa kaartia edustavan Matti Liskin.

Joni Riihelä (5) on aiheuttanut vastustajille päänvaivaa. Kuva: Ville Koskiniemi

Ottelu alkaa lauantainta Pirkkalan Keskuskentällä klo 16:00 ja sitä voi seurata myös suorana osoitteesta https://www.twitch.tv/pirkkalaspartans