Otteluennakko: Spartans - Bouncers

20.8.2021

Lauantaina 21.8. Spartans kohtaa toistamiseen Mikkeli Bouncersin, tällä kertaa kotonaan Pirkkalan Keskuskentällä. Edellisestä viime sunnuntaina kohtaamisesta Spartans nappasi mukaansa 0 – 19 voiton, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä vahvemman otteen Bouncers tarrasi ottelun kulusta. Lisäksi etenkin nuoremmilla pelaajilla oli havaittavissa pientä jännitystä. ”Mikkelin fyysinen pelityyli oli meillä tiedossa, mutta se pääsi silti osan pelaajista selkeästi yllättämään” kommentoi Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo.

Pelinrakentaja Daniel Tolonen (10) ja sentteri Aleksi Patteri valmistautuvat aloitussyöttöön. Kuva: Eetu Häkkilä

Bouncers ei nykytiedon valossa voi enää pudotuspelipaikkaa voitollakaan saavuttaa, mutta Spartansilla panoksena on välieräottelun kotietu. Tähän tietysti pyritään, mutta vaikka mikkeliläisten pudotuspelihaaveet ovat kariutuneet, ei joukkue varmasti tule Pirkkalaan löysäilemään. ”Täysillä lähdetään pelaamaan ja halutaan näyttää, että ollaan II-divarin kärkijoukkueita” Bouncersin päävalmentaja Henri Heiskanen kommentoi joukkueensa peli-intoa.

Kulmapuolustaja Joonas Törmä (vas.) ja puolustuksen linjamies Kalle Tanninen jahtaamassa pallonkantajaa. Kuva: Eetu Häkkilä

Spartansin otteluviikko on ollut kiireinen. Valmistautumisessa on palattu uusien konseptien sisäänajamisen sijasta perusasioiden ääreen. Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo on tähän mennessä ollut tyytyväinen kuluneeseen viikkoon. Palaverit ovat keränneet osallistuja ja joukkue pääsi treenaamaan sadekelissä ensimmäistä kertaa sitten viime kesän. Liukas pallo ja epävakainen keli aiheuttikin edellisessä ottelussa Spartansille hieman haasteita.

Spartans saa myös kokoonpanoon hieman vahvistuksia, kun edellisestä ottelusta pois jääneet Alvari Einola, Jesse Nuutinen, Nestori Kalliomäki, Joona Rekola, Miika Sipiläinen ja Tapio Kari tekevät paluun pelaavaan kokoonpanoon. Mikkeliläiset joutuvat lähtemään vierasmatkalle hieman vajaalla miehityksellä ja kokeneemmat pelimiehet saavat luultavasti ahkeroida molemmin puolin palloa. Heiskanen haluaa nostaa esiin linjapelaajansa, joiden tekemistä kannattaa seurata molempiin suuntiin.

Laitahyökkääjä Matti Liski (81) on pelannut kauden mittaan tasaisen varmasti. Kuva: Eetu Häkkilä

Mikkeli oli edellisessä ottelussa Spartansille kova vastus ja tulevasta ottelusta on varmasti tulossa tasainen ja jännittävä. Edellisestä ottelusta on kulunut alle viikko, joten vastustajan pelityyli ja metkut ovat tuoreessa muistissa ja varmasti tuore kohtaaminen tuo myös fyysiseen vääntämiseen pienen lisämausteen.