Otteluennakko: Saints - Spartans

21.7.2023

Spartans kohtaa jälleen Saintsin, kun joukkue vierailee Pyynikin urheilukentällä 22.7. klo 13:00. Edellisessä kohtaamisessa suurkaupungin suurseura kuritti pirkkalaisia numeroin 0–35, joskin Spartansin otteet näyttivät pelillisesti paremmalta kuin monessa aikaisemmassa ottelussa. Tulevassa ottelussa aiemmat virheet ja jännityksen aiheuttamat pallonmenetykset tulee saada karsittua, jos Spartans mielii taistella voitosta.

Pitäköö puolustus Saintsin Jessie Robbinsin (vas.) lauantaina kurissa? Kuva: Harri Koivunen

 Spartansilla on ollut pitkä lepotauko edellisen ottelun jälkeen, joka pelattiin niin ikään Tampere Saintsia vastaan 1.7. Useita pelaajia on saatu sairastuvalta takaisin pelaavaan kokoonpanoon, joskin joukkue on silti edelleen hieman siipirikkoinen. Kokoonpanosta puuttuvat Pyynikillä muun muassa Vilpponen, Tanninen, Korpela, Lehmussaari ja Einola. Näitä nimiä odotetaan kuitenkin takaisin pudotuspeleihin mennessä.

Vaikka tauko on ollut pitkä ei joukkue ole levännyt laakereillaan päävalmentaja Toni Uusitalo muistuttaa. ”Nyt kun Saints on kohdattu aiemmin, on otteluun valmistautuminen ollut helpompaa. Tulevana lauantaina nähdään niin uusia pelaajia kuin pelillisesti uusia asioitakin.” Lisäksi toimimattomia asioita on karsittu ja toimivia konsepteja hiottu entisestään.

Juoksupeli kulki edellisessä kohtaamisessa hyvin, mutta myös heittojen on osuttava lauantaina. Palloa kantaa Dominic Olney. Kuva: Harri Koivunen

Ottelussa kannattaa kohdistaa katseet pelinrakentajan paikalla pelaavaan Daniel Toloseen ja puolustuksen linjaan paluun tekevään Ere Viitaseen.

Ottelu alkaa 22.7. klo 13:00 Pyynikin urheilukentällä ja näkyy myös Ruutu+ -palvelussa.