Otteluennakko: Razorbacks - Spartans

24.7.2021

Sunnuntaina 25.7. Spartans matkaa Lappeenranta Razorbacksin vieraaksi. Spartansin osalta lähtöasetelmat otteluun ovat vähintäänkin haastavat, sillä lähes koko joukkue asetettiin altistumisen vuoksi karanteeniin 11.7. pelatun Lahti Panthers ottelun jälkeen.

Spartans lähtee jahtaamaan kauden kolmatta voittoa kahden viikon karanteenin jälkeen. Kuva: Tiina Heikkinen

Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo näkee harjoitustauon lisäksi myös pelillisiä haasteita. ”Kohtaaminen on Lappeenrantaa vastaan ensimmäinen, joten on hyvin vaikea tietää mitä ottelulta tulee odottaa. Razorbacks on myös verrattain tuore seura, joten näyttämisen halu on varmasti suuri.” Nyt otteluun on lähdettävä käytännössä valmistautumatta ja vailla lähes mitään ennakkotietoja tulevasta vastustajasta.

Lappeenrantalaisten päävalmentaja Jyri Hölkki näkee kuitenkin Spartansin selkeänä ennakkosuosikkina. Kuluvaan kauteen on muutenkin tarkoitus lähteä joukkueen kehitys ja kokemuksen kartuttaminen edellä. ”Razorbacks lähti sarjaan kokemattomalla ja kapealla rosterilla. Tavoitteena on saada pelikokemusta uusille pelaajille. Osalle pelaajista tämä kausi on myös ensipuraisu jenkkifutikseen” Hölkki kiteyttää joukkueen kauden lähtöasetelmat.

Puolustuksen linjamies Joonas Lindströmin (79) pelaaminen on ollut vakuuttavaa läpi kauden. Kuva: Harri Koivunen

Mikäli Lappeenrannassa päänvaivaa aiheuttaa rosterin kapeus, niin samankaltainen tilanne on myös pirkkalaisten keskuudessa. Joukkueen kokoonpano on varsin siipirikkoinen, kun pelaajistosta puuttuu kymmenisen pelaajaa. ”Onneksi rosterissa on leveyttä ja tulokkaat ovat päässeet jo aikaisemmissa peleissä ottamaan vastuuta, joten pelipaikkamuutoksia ei juurikaan tarvitse tehdä ilman harjoittelua” Uusitalo kuitenkin toteaa.

Laitahyökkääjä Matti Liski karkaa pallon kanssa sivurajan tuolle puolen. Kuva: Harri Koivunen

Spartansin miehistöstä Uusitalo nostaa esiin viime ottelussa kauden avausmaalin tehneen laitahyökkääjä Matti Liskin ja puolustuksen puolelta linjamies Joonas Lindströmin. Lappeenrantalaisista Hölkki nostaa esiin monitoimimiehet Roope Kajasteen ja Johannes Talonpojan, jotka nähdään ottelussa molemmin puolin palloa ja todennäköisesti useilla eri pelipaikoilla.