Otteluennakko: Panthers - Spartans

14.8.2020

Lohkovoiton viime viikolla Oulu Northern Lightsia vastaan varmistanut Spartans kohtaa tulevana sunnuntaina Lahti Panthersin vierasottelussa Lahden Kisapuistossa. Ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Spartans lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta nuorella joukkueella on edelleen kova halu näyttää taitonsa kentällä.

Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo näkee ennakkosuosikin viitan kaksipiippuisena asiana. Nuori joukkue on saanut nyt rutkasti itseluottamusta, mutta toisaalta mopon ei parane keulia liikaa, jotta vältytään turhilta virheiltä. Panthersin riveissä on kokeneita pelimiehiä, jotka osaavat rokottaa vastustajaa, mikäli heille siihen annetaan mahdollisuus. Lahtelaiset myös osoittivat tämän viime viikolla avaamalla voittotilin Steelers Veljmiehiä vastaan.

Spartansin kapteenit Joni Virtanen, Aleksi Patteri, Markus Korpela ja Daniel Tolonen. Kuva: Harri Koivunen

Runkosarjan loppupuolella ovat molempien joukkueiden rivit jo jonkin verran harventuneet. Lahden rosteri oli jo kauden alkaessa hieman kapeampi kuin Spartansilla, ja kauden edetessä ei tilanne ole ainakaan helpottunut.  Osa pelaajista joutuu todennäköisesti ahkeroimaan kentällä molempiin suuntiin, mikä voi näkyä väsymisenä ja keskittymisen herpaantumisena. Spartansilla puolestaan on edessä vielä pudotuspelit, joihin tarvitaan mukaan jokainen kynnelle kykenevä pelaaja, mutta Lahtea vastaan ei kuitenkaan voida avainpelaajia säästellä.

Laitahyökkääjä Joni Riihelä (vas.) on kunnostautunut myös potkaisijana. Palloa paikalleen asettamassa pelinrakentaja Daniel Tolonen. Kuva: Harri Koivunen

Panthersin päävalmentaja Janne Haataja näkee ottelussa joukkueelleen erinomaisen paikan kehittyä, vaikka vastus onkin varmasti kova. Lahtelaisten joukkueessa on useita nuoria ja lupaavia, mutta verrattain kokemattomia pelaajia, joille kuluva kausi on ollut vielä oppimisen ja näytön paikka. Näistä päävalmentaja Haataja nostaa esille takapuolustajan ja keskushyökkääjän tontteja hallitsevan Tuomas Aaltosen, joka on ottanut paikkansa puolustuksen takakentän johtohahmona. Hyökkäyksen pelaajista nostettakoon esille erinomaista tulokaskautta pelaavat laitahyökkääjät Emil Makkula ja Jaakko Leutola.

Spartansista huomio kannattaa kiinnittää erinomaista kauttaan pelaavaan kokeneeseen, mutta ensimmäistä kauttaan tukimiehen paikalla pelaavaan Niko Korkattiin, sekä viime ottelussa erinomaisia koppeja ottaneeseen laitahyökkääjä Jesse Nuutiseen, joka mahdollisesti nähdään Lahtea vastaan myös puolustuksen puolella.

Niko Korkatti (40) on pelannut puolustuksen puolella erinomaisen kauden. Kuva: Harri Koivunen

Mielenkiintoisen lisämausteen otteluun tuo kahden vanhan Lahti Panthersin kasvatin pelinrakentaja Eemi Huhtisen ja laitahyökkääjä Matti Liskin paluu vanhalle kotikentälleen, mutta tällä kertaa vierasjoukkueen paidassa. Huhtinen lepuutteli itseään vielä Oulua vastaan, mutta vierasottelu kotikaupungissa kasvattajaseuraa vastaan voi houkutella miehen jälleen takaisin kentälle.