Otteluennakko: Goats - Spartans

1.7.2022

Pirkkalaisten urakka jatkuu, kun Spartans matkustaa Kokkolaan Goatsin vieraaksi. Oletettavasti helteisessä säässä pelattava ottelu on joukkueiden ensimmäinen virallinen sarjakohtaaminen. Merkityksettömiä otteluita ei sarjassa ole, joten odottaa sopii kiivasta ja fyysistä kamppailua sarjapisteistä.

Spartans valmistautumassa potkumaaliin Kuva: Valtteri Rui

Viime vuonna joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa, mutta tämän jälkeen kokkolalaisten valmennus ja pelitapa on muuttunut merkittävästi. ”Tällä kaudella on ollut selkeästi pirteämpi porukka Kokkolassa ja nuori joukkue on sielläkin jälleen vuoden verran viisaampia.” kommentoi Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo tulevaa vastustajaa.

II-divisioonan pohjoislohko on ollut hyvin tasainen, eikä merkittäviä tasoeroja ole. Jokainen lohkon ottelu olisi voinut päättyä kummin päin tahansa ja samaa sopii odottaa myös Spartans – Goats ottelulta. Goats on tällä kaudella pelannut Spartansin tavoin kaksi ottelua. Mikkeli nappasi vieraspisteet mukaansa Kokkolasta melko selkein numeroin ja erittäin tasainen vääntö II-divisioonan kestomenestyjä Oulu Northern Lightsin kanssa päättyi niukasti oululaisten eduksi.  

Spartansin hyökkäys nojautuu edelleen melko vahvasti heittohyökkäykseen. Kuva: Valtteri Rui

Spartansin valmistautuminen ei ole sujunut aivan odotetulla tavalla, kun sairastapaukset ja loukkaantumiset ovat verottaneet pelaajaosastoa. Rosterista löytyy kuitenkin onneksi syvyyttä, joten Kokkolaan saadaan myös liikkeelle varsin kilpailukykyinen nippu. Myös nuoret pelaajat ovat kahdessa aikaisemmassa ottelussa osoittaneet kykenevänsä täyttämään omat vastuualueensa erinomaisesti, ja heiltä sopii odottaa vakuuttavia otteita myös jatkossa.

Tulevassa ottelussa katseet kannattaa kiinnittää tulokaslaitahyökkääjä Antti Lempinen Vaikka pistesaldo on vielä nollassa, on hän väläytellyt taitojaan niin peleissä kuin treeneissäkin ja ensimmäinen maali on enää vain ajan kysymys. Puolustuksen puolelta ottelukiikarit tulee kohdistaa tukimiesosaston suuntaan, jonka vastuulla on yhdessä puolustuksen linjan kanssa Goatsin vahvan juoksupelin pysäyttäminen. Kannattaa myös tarkkailla ilmestyykö puolustuksen koordinaattorin paikalle siirtynyt Joni Virtanen takaisin pelikentille.

Nähdäänkö Antti Lempisen ensimmäinen maali Kokkolassa? Kuva: Valtteri Rui

Kahdessa aikaisemmassa ottelussa vanha viisaus siitä, että tiukat ottelut ratkeavat erikoisjoukkuepelaamiseen on pitänyt paikkansa. Tälläkin kertaa Uusitalo vannoo erikoisjoukkueiden nimeen, mutta korostaa myös yleisesti valmistautumisen ja etenkin hyökkäyksen puolella ajatusvirheiden karsimisen merkitystä.