Otteluennakko: Bouncers - Spartans

9.6.2022

Jenkkifutiksen II-divisioona alkoi jo viime viikolla, mutta Spartans joutui odottamaan kauden avausta vielä viikon. Tulevana viikonloppuna päästään kuitenkin viimein tositoimiin, kun pirkkalaiset kohtaavat viime kaudelta tutun vastustajan Bouncersin heidän kotikentällään Mikkelissä.

Spartansin puolustus häikäisi viime vuonna päästämättä runkosarjassa pistettäkään. Kuva: Harri Koivunen

Spartansin riveissä on havaittavissa pientä jännitystä, tai ennemminkin ehkä innostusta, kuten tapana on juuri ennen pelien alkua. Kevään mittaan joukkue on päässyt harjoittelemaan ilman koronasta aiheutuvia rajoituksia, mutta ei silti päässyt aivan talvikaudella asetettuihin tavoitteisiin. Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo toteaa, että otteluun ollaan ehdottoman valmiita, mutta kokonaisuutena ei pelillisesti siellä mihin pyrittiin.

Viime syksynä pettymykseen päättyneen Rautamaljan jälkeen moni konkaripelaaja laittoi nappulakengät naulaan ja nyt on nuorien pelaajien esiinmarssin aika. Uusitalo on kuitenkin luottavainen: ”En epäile yhtään, etteivätkö he siihen pystyisi” ja jatkaa nimeämällä muutaman nimen, joita kannattaa seurata niin tulevassa ottelussa kuin koko kauden mitassakin. Lahdesta Spartansiin talven aikana siirtynyt keskushyökkääjä Rabbi Milandou ja ensimmäistä jenkkifutiskauttaan pelaava puolustuksen linjamies Juuso Savolainen tulevat varmasti otteluraportteja lukeville tutuiksi nimiksi kesän aikana.

Joonas Törmä (kesk.) on tänäkin vuonna olennainen osa Spartansin puolustusta. Kuva: Harri Koivunen

Vaikka moni pelaaja jätti pelikentät taakseen on Spartansin valmennustiimi ja rosteri kasvanut entisestään. Spartansin pelaajaluettelo on laajempi kuin koskaan ja tämä näkyy treeneissä taisteluna peliajasta ja kilpailuna pelaajien kesken. Uusitalo itse on positiivisen ongelman edessä ja sanookin ettei aloituskokoonpanon valitseminen ole koskaan ollut näin vaikeaa ja esimerkiksi aloittavan pelinrakentajan paikasta kilpailevien Daniel Tolosen ja Eemi Huhtisen osalta tilanne ratkeaa vasta pelipäivän aamuna.

Jatkaako Daniel Tolonen hyökkäyksen käskynjakana? Kuva: Harri Koivunen

Bouncers on Spartansille tuttu vastustaja viime kaudelta ja monelle kokeneemmalle pelaajalle tuttu myös vuosien takaa. Avausottelussa vastaan asettuukin ehkäpä koko sarjan fyysisin vastustaja, jolta ei kokemusta puutu. Muutoksia on toki tapahtunut mikkeliläistenkin rosterissa ja he ovat saaneet vahvistuksia muun muassa Joensuu Wolvesista siirtyneistä pelaajista. Uusitalo toteaa että mikkeliläisten kokemuksesta on varmasti kentällä hyötyä, mutta uskoo kentän ulkopuolella tapahtuneen fysiikkaharjoittelun ja fundamentaalitason treenin tehneen tehtävänsä. ”Meidän tulokaspelaajia ei erota muiden joukosta, paitsi ehkä pienestä jännityksestä, mikä katoaa jo ensimmäisen neljänneksen aikana.” hän toteaa.

Viime kaudella korona sekoitti ottelukalenteria niin, että Bouncers putosi, (toim. huom.) ehkä hieman epäoikeutetustikin pudotuspelien ulkopuolelle. Tänä vuonna Uusitalo odottaa heidän kuitenkin olevan mukana aina sarjan kärkikahinoissa saakka. Viime vuoden kohtaamiset olivat varsin vähämaalisia ja ottelu ratkennee siihen, kumpi on saanut korjattua talven aikana enemmän asioita hyökkäyksen puolella.