Kalle Tanninen Spartansiin

24.6.2021

Syksystä asti joukkueen mukana harjoitellut 22 –vuotias puolustuksen linjamies Kalle Tanninen on tehnyt 1-vuotisen sopimuksen Spartansin kanssa. Leppävirralla syntynyt Kuopio Steelersin kasvatti on ollut Steelersin mukana E-junioreista asti ja nostamassa Steelersiä II-divisioonasta aina Vaahteraliigaan asti.

Tampereen Yliopistossa opiskeleva Tanninen harkitsi pitkään ennen sopimuksen kirjoittamista, mutta työkuvioiden selkiydyttyä hän päätti jäädä Spartansiin pelaamaan:


”Sain kesäksi töitä Tampereelta, joten luonnollisesti myös pelihommat tapahtuvat täällä päässä. Spartansissa on paljon tuttuja, entisiä junnumaajoukkuetuttuja ja Tampereen korkeakoulujoukkueen pelikavereita, niin oli myös helppo päättää minne menee pelaamaan.”


Tanninen lupaa nuoresta iästään huolimatta tuoda kokemusta ja johtajuutta kentälle ja odotukset tulevasta kaudesta ovat korkealla:


”Kyllä tässä Rautamaljaa lähdetään hakemaan, vähempään ei tämä porukka oikeastaan voi tyytyä viime vuoden mestaruuden jälkeen. Spartansissa on paljon potentiaalisia nuoria ja nälkäisiä pelaajia. Valmennusporukka on laadukasta motivoitunutta ja näkisin sen yhtenä Spartansin vahvuutena. Treeneissä juostaan myös paljon, joten ei pitäisi ainakaan kunnosta olla kiinni kaudella menestyminen.”


Vaikka Tanninen on totuttu näkemään puolustuksen linjassa, on hänelle tarjolla roolia myös hyökkäyksessä sisemmän laitahyökkääjän paikalla. 191 senttiä pitkä Tanninen on ulottuvana pelaajana hankala puolustettava vastustajalle ja usean vuoden kokemus hyökkäyksen linjasta takaa myös blokkaamisen sujumisen.


”Keskushyökkääjänäkin mua on nähty aina silloin tällöin, varsinkin tuolla korkeakoulusarjan puolella.”


Spartansin kausi alkaa ensi viikon lauantaina 3.7. kotiottelulla Hyvinkää Falconsia vastaan Pirkkalan Keskuskentällä.