Joni Virtanen Spartansin puolustukseen!

18.10.2019

Spartans saa lisää vahvistusta, kun tukimies Joni Virtanen liittyy mukaan joukkueeseen. Kokenut Virtanen toimii pelaamisen ohella myös valmennuksellisissa tehtävissä, vastuualueena tukimiesten valmentaminen.33-vuotias Virtanen on aloittanut jenkkifutiksen jo vuonna 2005 ja uran varrella pelipaidan hän on pukenut päälleen Tampere Saintsissa, Nokia Ghosthuntersissa, Seinäjoki Crocodilesissa ja Hämeenlinna Huskiesissa. Hän on valmentanut Tampere Saintsissa ja alle 15-vuotiaiden maajoukkueesa tukimiehiä.– Spartansiin eksyin oikeastaan sattumien kautta. Pidin taukoa edellisen kauden ja mietin, että jaksaako enää pelata. Kesä meni ja syksyn tullen kävi enemmän ja enemmän selväksi, että jotain kesästä jäi uupumaan. Rupesin miettimään että mihin sitä lähtisi pelaamaan ja useammalta taholta pyydettiin tulemaan Spartansin treeneihin haistelemaan tunnelmaa. Sitten kun vielä Facebookin feedissä tuli jatkuvasti vastaan, että tuttuja pelikavereita on tehnyt soppareita Spartansiin niin oli valinta aika helppo. Kun sitten viimein lähdin treeneihin niin yllätyin iloisesti kuinka paljon porukkaa ja millä asenteella jätkät treeneissä tekivät hommia. Eipä siinä sitten auttanut kauheesti enää ämpyillä, muuta kuin nimi paperiin ja kohti seuraavaa haastetta. Nyt odotellaan jännityksellä ensi kesää ja kovia pelejä, kommentoi Virtanen liittymistään Spartansiin
Pitkällä urallaan Joni Virtanen on edustanut muun muassa Seinäjoki Crocodilesia.

– ­Ensimmäisten yhteisten treenien jälkeen on jo täysin selvää, että Jonissa joukkue sai sekä loistavan pelaajan että valmentajan, joka pystyy kokemuksellaan ja tietotaidoillaan nostamaan myös muiden pelaajien tasoa. Puolustuksen valmentajana voin vain myhäillä kun on selvää, että Spartans-puolustusta vastaan on entistä vaikeampaa kerätä jaardeja, kommentoi puolustuksen koordinaattori Kari Uusitalo Virtasen sopimusta.

Virtasen lisäksi puolustukseen liittyy aiemmin Nokia Ghosthunterissa pelannut tukimies Juuso Berger. Aikoinaan Ghosthuntersissa hyökkäyksestä puolustukseen loukkaantumisia paikkaamaan siirtynyt Berger on siltä käynniltä jäänyt pelaamaan puolustusta. Ghosthuntersin jälkeen Bergerillä on ollut taukoa jenkkifutiksesta.


– Jonin ja Juuson sopimusten myötä tukimiesosasto nousi välittömästi meidän puolustuksen vahvuudeksi. Juusolta löytyy lahjakkuutta ja tarvittavaa kovuutta pelata sisemmän tukimiehen paikalla. Näiden sopimusten myötä tukimiespaikoille löytyy leveällä rintamalla taitoa ja kovuutta ja saadaan tervettä kilpailua peliajasta, Kari Uusitalo kommentoi.

Myös hyökkäyksen puolelle on saatu lisää sopimuspelaajia, kun viime kaudella Spartansia ja Pori Bearsia edustanut Henri Toiminen on kirjoittanut jatkosopimuksen. Lisäksi lajikokeilun kautta paikalle löytäneet Jaakko Silmola ja Ville Seitsonen ovat kirjoittaneet pelaajasopimukset.


– Tässä vaiheessa kautta ollaan keskitytty yksilötaitoihin. Ville ja Jaakko ovat sisäistäneet perusasioita kiitettävästi. Nyt kun saadaan toistoja riittävä määrä, niin saadaan näistä pelaajista pelikelpoisia kesäksi. Henrin mukaan tulo tuo myös leveyttä rosteriin, jota ei hyökkäyksen linjassa oikein voi olla liikaa, kommentoi hyökkäyksen koordinaattori Sami Rantanen hyökkäyksen sopimuksia.

Henri Toiminen (vas. harmaassa peliasussa) edusti Spartansia jo kaudella 2019.