Joni Virtanen puolustuksen koordinaattoriksi

21.1.2022

Spartansin puolustuksen koordinaattori Kari Uusitalo on päättänyt siirtyä sivuun valmennustehtävistä ja puolustuksen koordinoinnin ottaa vastuulleen Joni Virtanen. Spartansissa kaudesta 2020 puolustuksen tukimiehenä ja kapteenina pelannut kokenut Virtanen on pelaamisen ohella valmentanut Spartansin tukimiehiä ja toiminut Kari Uusitalon silminä kentällä, joten valinta uudeksi koordinaattoriksi oli helppo.


”Joni on kova pelaaja, jonka vuosien kokemus tuo varmasti paljon uutta meidän valmennukseemme. Hänen johtajuutensa on ihan omaa luokkaansa ja hän onkin toiminut joukkueen kapteenina parina viime vuonna, joten joukkue ja pelaajat ovat hyvinkin tuttuja”, kommentoi päävalmentaja Toni Uusitalo.


36-vuotias Virtanen on aloittanut jenkkifutiksen jo vuonna 2005 ja uran varrella hän on pelannut Spartansin lisäksi Tampere Saintsissa, Nokia Ghosthuntersissa, Seinäjoki Crocodilesissa ja Hämeenlinna Huskiesissa.
Valmennuskokemusta löytyy Tampere Saintsista ja alle 15-vuotiaiden maajoukkueesta.


Joni Virtanen (25) on ollut Spartansin suurimpia johtohahmoja kentällä. Kuva: Harri Koivunen


Spartansin puolustus on tehnyt kovaa jälkeä viime kausina kentällä, joten Virtanen ei lähde suuria muutoksia taktiikoihin tekemään:


”Ainakaan näillä näkymin ei tehdä isoja muutoksia. Tuodaan jotain pientä lisää, mutta perusidea pysyy samana.”


Puolustus ei antanut vastustajille viime kauden runkosarjassa pistettäkään ja pudotuspeleissä nollan pystyi rikkomaan vasta finaalivastustaja Vantaan TAFT, jolla oli vahvan juoksuhyökkäyksen lisäksi esittää myös näyttävää heittohyökkäystä. Virtanen ei lähde arvailemaan mitkä ensi kauden joukkueista nojaisivat hyökkäyksessään yhtä vahvasti heittopeliin kuin TAFT viime vuonna:


”Kyllä meidän täytyy varautua siihen, että ensi kaudella palloa tullaan liikuttamaan ilmassa, joten heittopuolustukseen täytyy panostaa vähintäänkin yhtä paljon kuin juoksun puolustamiseen.”


Kysyttäessä pelaajauran jatkosta valmentamisen ohella Virtanen naurahtaa:


” Toivottavasti mun ei enää tarvitse pukea kamoja niskaan.”