16–20-vuotiaiden kausimaksu 0€

23.9.2021

Spartans on päättänyt tarjota 16-20-vuotiaille mahdollisuuden pelata ilman kausimaksua kaudesta 2022 alkaen. Kyseisessä iässä monella on edessään päätös, haluaako tähdätä urheilulajissaan huipulle, jos sellaista vaihtoehtoa edes annetaan. Nämä nuoret monesti lopettavat tällöin urheilun kokonaan, koska oman lajin harrastaminen urheilun jälkeen ei välttämättä tunnu mielekkäältä ja kynnys siirtyä toiseen lajiin voi olla todella suuri. Ja vaikka halua urheilun jatkamiseksi olisi, voi itsenäistyvän nuoren rahat olla tiukalla useiden satojen eurojen kausimaksujen kanssa.

Jos seuran täytyy maksaa pelaajasta siirto- tai kasvattajamaksuja, ensimmäisen kauden kausimaksu katsotaan tapauskohtaisesti, koska siirto- ja kasvattajamaksut vaihtelevat pelaajakohtaisesti. Kausimaksu ei kuitenkaan voi olla suurempi kuin muulla joukkueella (250€). Seuraavat kaudet ovat ilman kausimaksua.

Aiheesta keskusteltiin koko joukkueen kesken ja päätös tarjota nuorille ilmainen kausi oli yksimielinen. Tietysti joukkueeseen halutaan lisää etenkin nuoria pelaajia ja samalla ajatus tarjota nuorille erittäin matala kynnys urheiluun, ja jopa ehkäistä nuorten syrjäytymistä, lämmitti kaikkien mieltä. Seuran puheenjohtaja Toni Uusitalo kertoo idean olleen mielessä jo pari vuotta ja nyt oli viimein mahdollista lähteä sitä toteuttamaan: ”Siitä iso kiitos etenkin meidän sponsoreille!”

Jenkkifutiksessa tuossa iässä aloittaminen ei ole mikään este nousta kansalliselle, tai jopa kansainväliselle huipulle. Urheilutausta toki auttaa, mutta myös liikunnan ilon tuossa vaiheessa löytäneet nuoret pääsevät hyvin mukaan. Uusitalo lupaa, että Spartansin ohjelmassa kehittyy varmasti hyvinkin kelpoiseksi pelimieheksi.

Jos nuoria tulee joukkueeseen enemmänkin, herää kysymys myös mahdollisesta juniorijoukkueesta. ”Tottakai katsotaan, onko osallistuminen mahdollista esimerkiksi U20 sarjaan. Nuorempiin junioreihin meillä ei vielä tässä vaiheessa ole resursseja, mutta mikäli tämä projekti näyttää onnistumisen merkkejä, tarvitsee harkita myös ikärajan laskemista”, kommentoi Uusitalo.

Spartans kaudella 2021 Kuva: Harri Koivunen