Spartansin valmennustiimiin kaksi kokenutta valmentajaa!

2.1.2019

Kai Niskanen ja Jyri Tuomaala liittyvät Uusitalojen seuraksi valmennukseen. Miehet tuovat valmennukseen vuosien pelikokemuksen ja ammattitaitoista valmennusta.

Niskasen pelaajaura alkoi Rovaniemellä Arctic Circle Starsissa vuonna 1991 ja päättyi Oulu Northern Lightsin kautta Nokia Ghosthuntersiin vuonna 2016. Niskanen pelasi pääsääntöisesti tukimiehenä ja blokkaavana keskushyökkääjänä. Pelaajauralle mahtuu mm. kaksi SM-pronssia ja maajoukkueuralta yksi EM-kulta. Niskanen on valmentanut pelaajauransa aikana Rovaniemellä ja Oulussa, joissa hän toimi puolustuksen koordinaattorina. Spartansissa Niskanen toimii Kari Uusitalon apumiehenä puolustuksessa.

”On loistavaa saada Kaitsu mukaan valmennustiimiin. Kaitsun mittava kokemus ja hänen tiedot ja taidot tulevat olemaan merkittävässä osassa Spartans-puolustuksen valmentamisessa.”, kommentoi Kari Uusitalo Niskasen liittymistä Spartans-valmennukseen.

Jyri Tuomaala pelasi pelaajaurallaan (2010-2017) aina Nokia Ghosthuntersissa. Pelaajaurallaan Tuomaala pelasi hyökkäyksen linjassa. Valmentamisen Tuomaala aloitti vuonna 2015 Tampere Saintsin naisten apuvalmentajana, vuonna 2018 hän toimi Saintsin naisten kehitysjoukkueen päävalmentajana. Spartansissa valmentamisen pääpainona ovat linjat molempiin suuntiin.

Toni Uusitalo on aikaisemminkin valmentanut Tuomaalan kanssa ja odottaa yhteistyötä innolla: ”Ollaan Jyrin kanssa valmennettu ennenkin yhdessä ja hyvin on homma toiminut. Jyrillä on valmentamisessa hyvä ote.”