Spartans Naiset SAJL:n Tekniikkaleirillä 2024

23.1.2024

Tekniikat haltuun Pajulahdessa


Tammikuu tunnetaan Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton järjestämästä Naisten tekniikkaleiristä. Suosittu kaksipäiväinen leiri kerää yhteen harrastajia ympäri Suomen. Täällä saadaan ne tärkeät opit ja pelaajakontaktit kesää varten. Spartans Naisista Annukka, Milja ja Sara osallistuivat leirille.

OL Annukka Ylivarvi, DB Milja Järvinen ja OL Sara Paloneva edustivat Spartansia tekniikkaleirillä

Uusia oppeja hyökkäyksen linjassa


Annukka on kokenut konkari, joka liittyi tällä kaudella Spartans Naisiin. Kuudetta kauttaan pelaava linjanainen osallistui tekniikkaleirillekin jo neljättä kertaa. Tällä kertaa tosin hyökkäyksen puolella.

Myös kolmatta kauttaan pelaava Sara treenasi hyökkäyksen linjassa. Odotukset leirin suhteen olivat korkealla ja ne myös lunastettiin. Viikonlopun aikana oppi sekä täysin uutta että sai hiottua aiempaa tekniikkaa kuntoon.

Leiri antoi kokeneillekin pelaajille uusia näkökulmia tekniikoihin. Molemmat kiittelivät miten valmentajilla riitti aikaa jokaiselle ja asioita selitettiin käytännön esimerkkien kautta. Pelaajien kesken vallitsi hyvä yhteishenki ja kaikki tsemppasivat toisiaan.

Leiriin sisältyi yhteensä neljät harjoitukset sekä kaksi teorialuokkaa.

Kokemusta 11 vs 11 pelaamisesta


Milja on viime kesän rookie, joka teki  tuhojaan puolustuksen takakentällä.  Nuori lahjakkuus palkittiin ansaitusti kauden päätteeksi vuoden tulokkaana ja yllättäjänä. Ensimmäinen kerta tekniikkaleirillä vähän pelotti etukäteen, mutta rento ilmapiiri sai jännityksen helpottamaan. Milja treenasi tutulla takapuolustajan pelipaikalla ja hänelle leirin suurinta antia oli päästä kokeilemaan ensimmäistä kertaa 11 vs 11 pelimuotoa.


Harjoitukset kuvattiin ja niitä käytiin läpi teorialuokissa. Tämä auttoi pelaajia näkemään omat virheensä ja vahvuutensa. Leiriviikonloppu huipentui tuttuun tapaan pelinomaiseen harjoitukseen. Leirillä saadut uudet opit saadaankin käyttöön heti seuraavalla viikolla oman joukkueen harjoituksissa.


Leirille osallistui lähes 70 naista ja 10 valmentajaa. Kuva: Laura Kuitunen