Spartans nousee I-divisioonaan kaudelle 2023

28.8.2022

Spartans on pelannut II-divisioonassa kaudesta 2020 ja selvittänyt tiensä finaaliin jokaisella kaudella.  Ensi kaudelle Spartans on päättänyt nousta sarjatasoa ylemmäksi I-divisioonaan.

Spartansille on tarjottu mahdollisuutta nousuun myös aiempien kausien finaalipaikkojen myötä, mutta nuoren organisaation rakennus on ollut vielä kesken. Lisäksi ensi kaudelle uudistuva sarjaohjelma tekee sarjanoususta paljon mielekkäämpää.

Spartans kaudella 2022. Kuva: Harri Koivunen

Organisaation kehittymisen lisäksi myös pelaajisto on kehittynyt. Lähes kaikki joukkueen pelaajat ovat ilmoittaneet jatkavansa myös ensi kaudella ja joukkueeseen on joka vuosi tullut n. 10 uutta pelaajaa, joiden kehitys on ollut nopeaa ja saman trendin toivotaan jatkuvan myös syksyllä alkavien rekryjen myötä.

”Kauden puolessa välissä ei enää erota uusia pelaajia vanhoista. Kiitos tästä kuuluu loistavalle ja sitoutuneelle staffille”, kiittää Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo.

Spartansin toiminta-ajatukseen on kirjattu: ”Pirkkala Spartans tarjoaa edullisen mahdollisuuden harrastamiseen sekä kilpailuun korkeimmalla sarjatasolla, missä menestyminen ei vaadi ulkomaalaisvahvistusten tuomista.”
Vaikka sarjataso nousee ja sitä kautta myös vastustajien taso, niin toiminta-ajatuksesta pidetään edelleen kiinni, eikä vahvistuksia olla joukkueeseen tuomassa. Kaikki mukaan haluavat ovat tervetulleita, mutta säännöt ja maksut ovat kaikille samat.
Ainoana poikkeuksena Spartans haluaa jatkossakin tarjota 16-20-vuotiaille mahdollisuuden pelata ilman kausimaksua (Lue lisää aiheesta).

Tulevan kauden kausimaksuja ei ole vielä päätetty kertoo Uusitalo:

”Ainoa mikä kausimaksujen suuruudesta on avoinna on, että emme tiedä vielä ensi kauden vastustajia tai missä vieraspelit pelataan tai missä polttoaineiden hinnat tulevat olemaan.”

Kaudella 2022 I-divisioonassa pelasi neljä joukkuetta, Pori Bears, Tampere Saints, Vantaan TAFT ja Wasa Royals. I-divisioonan mestaruuden vei nimiinsä Wasa Royals.

”Muutokset, jotka sarjaan on tulossa ovat erittäin positiivisia. Mikäli sarjaan saadaan joukkueita todellakin se 8 kpl, niin I-divisioona tulee olemaan pitkästä aikaa mielenkiintoinen.”

Tällä kaudella toimintansa aloittanut Spartansin kakkosjoukkue jatkaa myös toimintaansa, mikäli pelaajia ja intoa riittää pelaamaan myös alemmalla sarjatasolla. Lisäksi lippupallojoukkueiden jatkoa harkitaan, mikäli niiden toiminta on mahdollista jenkkifutisjoukkueiden ohella.

Ensi kaudella Keskuskentällä nähdään I-divisioonan pelejä. Kuva: Harri Koivunen