Reilusti jatkosopimuksia kaudelle 2020!

1.10.2019

Valmistautuminen kauteen 2020 jatkuu kovaa vauhtia, jatkosopimuksia on kirjoitettu useiden pelaajien kanssa ja joukkueen runko alkaa valmistua. Viime kauden avainpelaajista lähes kaikki ovat jo tässä vaiheessa syksyä sitoutuneet jatkamaan Spartansissa ensi kaudella. Muutama uusikin nimi on jo saatu rosteriin mukaan; viime viikolla uutisoitu pelinrakentaja Eemi Huhtinen, muutaman vuoden tauon jälkeen pelikentille palaava linjamies Markku Kosonen ja kauden 2019 loukkaantumisen takia sivussa ollut laitahyökkääjä Eetu Häkkilä.

Spartansin sopimuspelaajat kaudelle 2020 (tilanne 30.9.):

DL Ali Ersan

DL Riku Kuusisto

DL Ante Tamminen

DL Jari Hirvi

DL/LB Janne Pääkkönen

DL/LB Joonas Lindström

LB Markus Korpela

LB Antti Ravantti

LB Joni Salmisalo

LB/DB Ville Kylliäinen

LB/DB Niko Korkatti

DB Tapio Kari

DB Joonas Länsmans

DB/K Rasmus Ruuska

DB Joonas Törmä

DB/QB Antti Willberg

OL Aleksi Patteri

OL Markku Kosonen

OL Rasmus Aaltonen

OL Santeri Kahilaluoma

OL Vili Kujanpää

RB Tomi Mäkinen

RB Vesa Leppämäki

RB Tuomas Mäkinen

WR Eetu Häkkilä

WR Matti Liski

WR Jesse Aalto

WR Alvari Einola

WR/QB Thomas Salenius

WR Veeti Tiainen

WR/K Joni Riihelä

QB Eemi Huhtinen

Kaudella 2019 pelinrakentajana pelannut Veeti Tiainen (#15) pelaa Spartansissa ensi kaudella laitahyökkääjänä. Myös Niko Korkatti (#40) on kirjoittanut jatkosopimuksen.
Hyökkäyksen linjassa loistanut Vili Kujanpää jatkaa Spartansissa myös ensi kaudella.
Pori Bearsinkin riveissä kaudella 2019 pelanneet Spartans-kapteenit Markus Korpela (#44), Tomi Mäkinen (#7) ja Aleksi Patteri (#73) jatkavat Spartansin väreissä kaudella 2020.

Kaudella 2020 päävalmentajan roolin ottava Toni Uusitalo on ensi kauden tilanteesta mielissään: 

"Syyskuun pelaajatilanne näyttää tosi hyvältä. Normaalisti tässä kohtaa kautta vielä moni pelaaja miettii jatkoa, mutta meillä selvästi porukka on innostunutta jatkamaan.

Syvyyttä rosterissa on jo jonkin verran, joka helpotti päätöstä hakea paikkaa 2-divisioonasta. Esimerkiksi aikuisten sarjoissa pelinrakentajana pelanneita pelaajia on viisi.

Vaikka pelaajia on reilusti niin se ei tarkoita etteikö lisää haettaisi koko ajan. Osalla pelaajista alkaa asepalvelus kauden aikana ja aina tulee poissaoloja johtuen muun muassa töistä tai perhesyistä. Etenkin isoista pojista eli linjamiehistä on aina pulaa ja koskaan niitä ei ole peliin liikaa lähtenyt. Toivottavasti saamme vielä lisää pelaajia ennen kauden alkua.

Kausi 2019 oli meille starttivuosi ja jouduimme aloittamaan 7vs7-sarjasta, joka söi osan pelaajiston motivaatiota. Sopimuksia kauteen lähtiessä oli paljon mutta peleissä edustusasun puki vain noin puolet pelaajistosta. Saimme silti vedettyä hyvän kauden. Uudet pelaajat saivat peliaikaa ja moni kokeneempi pääsi pelaamaan uusia pelipaikkoja.

On mahtava nähdä että meidän toiminnallemme on kysyntää ja omasta mielestäni olemme pystyneet tarjoamaan laadukasta toimintaa pienillä maksuilla. Nyt olemme saaneet hankittua lisää valmentajia ja fysiikkavalmennuksen, mikä varmasti osaltaan on lisännyt meidän vetovoimaamme.

Olen erittäin innoissani ensi kaudesta. Koskaan aikaisemmin en ole ollut mukana valmentamassa näin ison staffin kanssa, joka on vielä näin hyvin sitoutunutta toimintaan. Pelaajia meillä on paljon ja mikä tärkeintä niin innon ja motivaation näkee heistä joka treeneissä. Saamme paljon ladukkaita toistoja ja pystymme harjoittelemaan 11v11 pelejä joka treenissä. Kaudesta 2020 tulee mahtava kausi!”