Petteri Vilpponen Spartansiin

22.5.2023

Petteri Vilpponen, 24, on nuorehkosta iästään huolimatta kerennyt pelaamaan amerikkalaista jalkapalloa jo 12 vuoden ajan. Kuopio Steelersissä koko uransa pelannut Vilpponen piti kuitenkin viime vuoden taukoa ja palaa nyt kentille Spartansin paidassa.

Spartansin toimintaan Petteri tuli mukaan kuluvan vuoden tammikuussa. ”Spartans valikoitu kolmesta syystä: vanhan pelikaverin suunniteltu ja järjestelmällinen suostuttelu palata takaisin lajin pariin, jenkkifutis on ollut jo pitkään se laji, jossa pääsee toteuttamaan itseään ja sen pelaaminen on jo itsessään houkuttelevaa ja viimeisimpänä Pirkkalan ja Tampereen sijainnin vuoksi seuran toimintaan ja pelikavereihin tutustuminen on vaivatonta.” hän kommentoi itse päätöstään valita tämän kauden seurakseen Spartans.

Petteri Vilpponen Steelersin paidassa. Spartansissa hän pelaa samalla numerolla 12.

Seuran toiminta on myös alusta asti vakuuttanut Vilpposen, joka vastaa kuluvalla kaudella myös laitahyökkääjien valmentamisesta: ”Seuran toiminta on vaikuttanut juuri siltä mitä odotin ja toivoin. Kaikki ovat ottaneet avosylin vastaan. Toivoin pääseväni pelaamaan ja saamaan harrastuksen muodossa vaihtelua arkeen. Seuralla on selvät tavoitteet ja pelaajat ovat motivoituneita, joten eipä sitä muuta voisi joukkueelta toivoa.”

Laitahyökkääjistön treeniä niin valmentajana kuin pelaajanakin nyt useamman kuukauden seuranneena hän näkee paljon hyvää, mutta myös kehitettävää: ” Laitahyökkääjät vaikuttavat oikein osaavilta. Tietenkin mukana on pelaajia, jotka eivät ole pelanneet entuudestaan paljoa tai ollenkaan, joten pelilliset taidot vanhempiin lajin harrastajiin ovat suuremmat. Tavoitteena olisi saada heidät samalle tasolle ’veteraanien’ kanssa.” Tavoitteena onkin että kauden mittaan myös nuoremmat pelaajat saisivat enemmän vastuuta ja mahdollisuuksia kokeneen veteraanirungon rinnalla.

Petteri pääsi myös juhlimaan Suomen mestaruutta Lahdessa 2021.

Petteri Vilpponen nähdään ensimmäistä kertaa tositoimissa Spartansin kauden avauksessa 27.5. Oulussa Northern Lightsia vastaan.