Otteluraportti: Spartans - Wolverines Blue

31.8.2020

Spartans voitti Rautamaljassa vieraaksi saapuneen Helsinki Wolverines Bluen lukemin 21–13.  Spartansin hyökkäys pelasi jälleen ottelun alkupuoliskon oivallisesti, mutta toisella puoliajalla vastuu ottelun lopputuloksesta lepäsi jälleen kerran puolustuksen harteilla.

Tuoreet II-divisioonan mestarit. Kuva: Harri Koivunen

Ottelu alkoi aloituspotkun jälkeen Wolverines hyökkäysvuorolla, mutta pirkkalaisten puolustus pysäytti helsinkiläisten yritykset alkuunsa. Ensimmäisellä neljänneksellä ei nähty Spartansinkaan hyökkäykseltä merkittäviä onnistumisia. Ensimmäisen neljänneksen sykähdyttävimmästä hetkestä vastasi tukimies Joni Virtanen syötönkatkollaan, jonka hän ehti palauttamaan jo maalialueelle asti, mutta oli harmillisesti astunut pallon kanssa sivurajasta yli.

Toisella neljänneksellä Spartansin hyökkäys löysi aseet Wolverines puolustusta vastaan ja etenikin keskushyökkääjä Ronny Lehmussaaren pitkillä juoksuilla ja pelinrakentaja Eemi Huhtisen lyhyillä heitoilla varsin vakuuttavasti kohti maalialuetta. Avausmaalin teki hienon hyökkäysvuoron päätteeksi pelinrakentaja Huhtisen heitosta laitahyökkääjä Matti Liski.

Matti Liski teki finaaliottelussa kaksi maalia. Kuva: Harri koivunen

Puolustus jatkoi varmoja otteitä pitäen Wolverinesin hyökkäyksen pisteittä. Spartans hyökkäys kiitti puolustusta ja teki jälleen maalin. Tällä kertaa asialla oli Ronny Lehmussaari, joka juoksi lähes koskematta Wolverines puolustuksen läpi aina maalialueelle asti. Ennen puoliaikaa Huhtinen tavoitti jälleen maalialueelta Liskin, jonka tiukka taistelu pallosta puolustajan kanssa tulkittiin tuomarien toimesta hyökkääjän eduksi. Näin tauolle siirryttiin lukemissa 21-0.

Puoliajalta tultaessa Wolverinesin puolustus oli löytänyt lääkkeet Spartansin hyökkäyksen pysäyttämiseen. Samaten helsinkiläisten hyökkäys löysit Spartansin puolustuksesta aukkoja, ja pelinrakentaja Rasmus Laalo löysi keskeltä kenttää Arttu Ketosen, joka juoksi koppinsa jälkeen pallon kanssa koko Spartans -puolustuksen läpi maaliin saakka. Puolustuksen linjamies Ere Viitanen oli kuitenkin jälleen mies paikallaan ja blokkasi lisäpistepotkun.

Ere Viitanen (#99) kunnostautui jälleen erikoisjoukkueissa. Kuva: Harri Koivunen

Spartans hyökkäys pääsi ajoittain etenemään pitkiäkin siivuja kenttää eteenpäin, mutta maalialueelle saakka eivät pirkkalaiset enää edenneet. Wolverines eteni jälleen mallikkaasti heittopeleillä ja tällä kertaa Laalo löysi maalialueelta Lukas Sundbladin.

Noin kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Spartans päätti koittaa ratkaisua potkumaalilla, mutta Joni Riihelän 35 jaardin linjalta lähtenyt potku osui epäonnisesti tolppaan. Wolverines pääsi yrittämään vielä hyökkäysvuoroa melko hyvistä kenttäasetelmista, mutta neljännellä yrityksellä yritetty heittopeli kaatui kulmapuolustaja Tapio Karin erinomaiseen puolustamiseen ja näin Spartansin hyökkäys pystyi kuluttamaan kellon loppuun. Peli päättyi loppulukemiin 21–13.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Wolverinesista erinomaisen ottelun kummallakin puolen palloa pelannut Arttu Ketonen ja Spartansista niin ikään kahteen suuntaan ahkeroinut Ronny Lehmussaari.

Ronny Lehmussaari (#8) palkittiin Spartansin parhaana pelaajana. Kuva: Harri Koivunen