Otteluraportti: Spartans - Wolverines Blue

23.8.2022

Vähäpisteinen II-divisioonan finaali päättyi Helsinki Wolverines Bluen 3–14 voittoon. Pirkkala Spartansin puolustus oli jälleen tehtäviensä tasalla ja tarjosi hyökkäykselle jatkuvasti ratkaisun paikkoja. Hyökkäys ei kuitenkaan kyennyt vastaamaan huutoon ja Wolverines pokkasi näin Rautamaljan Helsinkiin.

Tapio Kari (kesk.) pelasi hienon finaaliottelun. Kuva: Harri Koivunen

Heti ottelun alkumetreillä kulmapuolustaja Lauri Kanerva nappasi syötönkatkon, mutta hyökkäys ei kyennyt juurikaan palloa eteenpäin kuljettamaan. Onnistuneen lentopotkun, loistavan puolustuksen ja erikoisjoukkueen onnistumisten myötä Wolverines onnistuttiin kuitenkin ajamaan ahtaalle ja Rabbi Milandoun juoksuilla ja Tapio Karin kiinniottojen myötä hyökkäys kuljetti palloa aina noin viiden jaardin päähän maalialueesta. Hyökkäys joutui kuitenkin tyytymään Juuso Savolaisen potkaisemaan potkumaaliin.

Juuso Savolainen (93) vastasi Spartansin ainoista pisteistä Rautamaljassa. Kuva: Harri Koivunen

Ensimmäisellä puoliajalla ei juuri kummankaan joukkueen hyökkäyksiltä huippusuorituksia nähty. Spartans pääsi kokeilemaan vielä kerran potkumaalia, tällä kertaa Jaakko Silmolan toimesta, mutta Wolverinesin pelaaja pääsi käsineen väliin ja pallo suuntautui haarukan ohi. Kuitenkin puoliajan viimeisellä yrityksellä Wolverines onnistui hienossa kikkapelissä, jossa pallo heitettiin ensin aloituslinjan taakse laitahyökkääjän paikalla pelanneelle Michael Mattinglylle, joka nakkasi pallon edelleen Matias Tuomiselle, joka kantoi pallon maaliin asti. Näin vieraat siirtyivät kahden lisäpisteen myötä ottelussa 3–8 johtoon.

Ottelun toinen puoliaika jatkui varsin samoissa merkeissä kuin ensimmäinen. Kummankaan joukkueen hyökkäykset eivät tuntuneet löytävän aseita vastustajansa puolustuksia vastaan. Wolverines kuitenkin onnistui vielä toistamiseen, kun pelinrakentaja Rasmus Laalo löysi vasemmalta laidalta kahdesti peräkkäin jo kertaalleen onnistuneen Matias Tuomisen. Lisäpisteyritys kuitenkin epäonnistui ja Wolverines siirtyi 3–14 johtoon.

Lauri Kanerva palkittiin Spartansin parhaana pelaajana. Kuva: Harri Koivunen

Hieman myöhemmin Spartansin omalta 20 jaardin linjalta käynnistynyt hyökkäysvuoro eteni varsin vakuuttavasti Eemi Huhtisen heitoilla ja omilla juoksuilla syvälle vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta päättyi kuitenkin epäonnisesti syötönkatkoon. Puolustus kuitenkin onnistui pakottamaan rähmäyksen, jolloin Spartans hyökkäys sai vielä yrittää kavennusmaalia. Tämäkin yritys päättyi kuitenkin syötönkatkoon.

Wolverinesin hyökkäys pakotetiin kuitenkin luopumaan pallosta ja Lauri Kanerva palautti lentopotkua vielä hyvän matkaa vastustajan alueelle asti. Tapio Kari pääsi etenemään Daniel Tolosen heitosta noin jaardin päähän maalialueesta. Wolverinesin puolustus kesti kuitenkin tämänkin rynnistyksen ja näin ottelu loppui Wolverinesin 3–14 voittoon.

Onnittelut Helsinki Wolverinesille Rautamaljan voitosta Kuva: Harri Koivunen

Ottelun parhaina palkittiin Spartansista Lauri Kanerva, Wolverinesista Sebastian Lugora ja koko ottelun arvokkaimpana Matias Tuominen.