Otteluraportti: Spartans Naiset vs. Falcons-Butchers

10.7.2023

Kuva Jussi Tuominen @jp.tuominen.photography

Spartans Naiset vs Hyvinkää Falcons-Porvoo Butchers


Runkosarjan toinen kotipeli pelattiin 8.7.23 Pirkkalan Keskuskentällä, kun tuttu yhdistelmäjoukkue Falcons-Butchers oli scrimmage-ottelu mukaan lukien jo kolmatta kertaa Spartansia vastassa. Otteluun pelipallot sponsoroi Tampereen Lainaväline Oy. 

Ottelu pelattiin vaihtelevassa säässä; aurinkoinen iltapäivä muuttui ensin miellyttävän pilvisestä säästä sateiseksi, kunnes puoliajalla ukkonenkin ilmoitteli itsestään. Kolmannella neljänneksellä puuskittainen kova tuuli vaikutti heittopeliin, mutta luontoäiti rauhoittui kuitenkin ottelun loppua kohti. 


Ottelun pistetilin avasi aivan ottelun alkupuolella Falcons-Butchers, kun kotijoukkue oli saatu ahdistettua lähelle omaa maalialuetta ja epäonnekkaan yrityksen päätteeksi syntyi Spartansin oma maali. Tylyn alun jälkeen kesti hetken, että spartalaiset saivat koottua itsensä ja tästähän rankaisi aiemmissakin peleissä dominoinut runningback #33 Sini Lilja. Hänen nimiinsä kirjattiin sekä TD että lisäpisteet. Hyökkäyksen epäonni jatkui, kun ensin rangaistuksesta johtuen otettiin takapakkia ja lopulta epäonnistuneen punttiyrityksen takia FaBu sai hyvät lähtöasemat omalle hyökkäysvuorolleen Spartansin 15 yardin linjalta. Pelikello oli edennyt vain minuutin Liljan touchdownin jälkeen kun laitahyökkääjä #32 Henna Tuhkanen nappasi pallon kiinni suoraan maalialueella. Lisäpisteyritys kuitenkin epäonnistui. 


Päävalmentaja Miia Patala oli kuitenkin saanut hyökkäyksen päät kasaan ja seuraava hyökkäysdraivi olikin kotiyleisölle iloista katseltavaa. Heti ensimmäisellä yrityksellä pelinrakentaja #16 Jessica Hallbergin pitkällä heitolla ansaittiin uudet yritykset ja vähän tämän jälkeen FaBun keskittyessä heittopuolustukseen, Hallberg juoksi itse pallon lähes uusiin asti. Spartans hyökkäys oli edennyt nyt noin 30 yardin päähän maalialueesta ja onnistuneen kiertopelin tuloksena #7 Pauliina Kakkori avasi pistetilin. Maalikuningattarena tunnettu Kakkori otti myös lisäpisteet nimiinsä. 


Toinen neljännes aloitettiin vesisateessa. FaBu jatkoi vahvaa hyökkäystään ja lopulta kasvatti lyhyessä ajassa johtoaan #19 Köpi Voutilaisen sekä #33 Sini Liljan touchdowneilla. Molemmissa lisäpisteet jäivät saamatta. 

Vaikka Spartansin hyökkäyksen linjalla oli täysi työpäivä kun vastassa oli kolme isoa ja vahvaa FaBu:n puolustuksen linjapelaajaa, luotti hyökkäyksen koordinaattori, että linja pitää ja antaa tarpeeksi aikaa pelinrakentajalle. Kauden muihin peleihin verrattuna Spartans käytti hyväkseen aiempaa enemmän pelinrakentaja Hallbergin heittokättä ja toisella neljänneksellä mm. uloimpien laitahyökkääjien #17 Esteri Kalliomäen ja #13 Anna-Lotta Huuhkan kiinniotoilla edettiin pitkiä siivuja vastustajan kenttäpuoliskolle. Valitettavasti viimeistely jäi tekemättä ja pelikello hätyytteli siirtymään puoliajalle. Tässä kohtaa taululla oli pisteet 8-28 FaBu:n hyväksi.


Kuva Jussi Tuominen @jp.tuominen.photography


Kolmannella neljänneksellä Spartans iloitsi debyyttipeliään pelanneen #17 Esteri Kalliomäen suorituksista. Varmoilla kiinniotoillaan Kalliomäki vei joukkuettaan aina vain lähemmäksi FaBun maalialuetta ja muutaman juoksudraivin jälkeen Jessica Hallberg löysi pitkällä heitolla jälleen Kalliomäen. Vain kaksi viikkoa jenkkifutisuransa aloittamisen jälkeen hän jo ansaitsi tilastomerkinnän ja 6 pistettä Spartansille. 

Loput kolmannen neljänneksen juhlimiset tapahtuivat vastustajan toimesta. Ensin #33 Sini Lilja jatkoi pistejahtiaan 8 pisteen arvoisesti ja myöhemmin pisteiden makuun pääsi myös #39 Hanna Virtanen (lisäpisteet #36 Noora Taskinen). Puolustuksen puolella FaBu juhli toisella puoliajalla pariakin syötönkatkoa, joista yksi johti maalialueelle asti. Neljäs neljännes oli juoksevan pelikellon vuoksi nopea. Maaleja tehtailivat FaBu:n #36 Noora Taskinen (lisäpisteet #33 Lilja) sekä #87 Maria Sillanpää (lisäpisteet #26 Sanna Holm). Aivan pelin loppupuolella Spartans oli jälleen ahdistettu oman maalialueen tuntumaan ja toistamiseen vastustajan paineen alaisena syntyi oma maali.


Ottelu päättyi lukemin 14 -62. Pelin parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueelta numero #6 Milja Järvinen ja vastustajalta #33 Sini Lilja. 


MVP Sini Lilja ja Milja Järvinen Kuva Olavi Kalliomäki


 

Spartans Naiset jatkavat runkosarjan urakkaa vielä ensi lauantaina 15.7 kotipelillä, jolloin vastassa on sarjakärki Helsinki Wolverines. Kickoff klo 15.