Otteluraportti: Spartans Naiset v. Wolverines

19.7.2023

Kuva Jussi Tuominen @jp.tuominen.photography

Spartans Naiset vs. Wolverines 15.7.2023


Naisten 2-divisioonan runkosarja saatiin päätökseen lauantaina 15.7, kun sarjakärki Helsinki Wolverines kaatoi Spartansin naiset helteisellä Pirkkalan Keskuskentällä. Vaikka piste-ero oli suhteellisen suuri, kotijoukkue pääsi yllättämään sekä katsojat että vieraat sisukkaalla taistelullaan. Edellisessä kohtaamisessa kesäkuun alkupuolella Spartans jäi nollille Wolverinesin ottaessa murskavoiton 64-0, mutta tällä kertaa lopputulokseksi kirjattiin 22-52. Ottelun pelipallot sponsoroi autokorjaamo Kulmanen Services.


Ensimmäinen neljännes taisteltiin tiukasti ja piste-ero oli vain 6-8 (maalintekijöinä Spartans #7 Pauliina Kakkori ja Wolverines #7 Emmet Lappi, lisäpisteet #84 Janica Välimäki). Toisella neljänneksellä piste-ero kuitenkin repesi, kun Spartans hyökkäys ei hyvästä yrityksestä huolimatta saanut viimeisteltyä hyökkäysdrivejaan ja jäi pisteittä. Wolverinesin #84 Välimäki otti jo toisen kerran  pistesuorituksen nimiinsä, jonka jälkeen pelinrakentaja #7 Lappi esitteli nopeuttaan juoksemalla kaksi touchdownia, kuljettaen pallon pohjiin itse myös lisäpisteyrityksissä. Puoliajalle mentiin tilanteessa 6 - 30.


Kuva Jussi Tuominen @jp.tuominen.photography


Puoliajalta palatessa Spartans toi kentälle entistä vahvemman puolustuksen ja Wolverinesin juoksuyritykset saatiin pysäytettyä useasti aivan aloituslinjan tasalle. Wolverines joutui kaivelemaan lopulta jo uusia sivuja pelikirjastaan, kun aiemmin tuhoa aiheuttanut tuplawing muodostelmasta juostu kiertopeli ei enää purrut. Kolmannella neljänneksellä pisteet menivät jälleen helsinkiläisten eduksi (6-14), mutta viimeisellä neljänneksellä Spartans taisteli tiukasti numeroin 8-8.
 

Kotijoukkueen maalintekijänä oli kolmannella neljänneksellä jälleen kerran Spartansin kauden pistekuningatar #7 Pauliina Kakkori. Tilastomerkinnät saatiin viimeisellä neljänneksellä vihdoinkin myös pelinrakentaja #16 Jessica Hallbergille sekä alkukauden loukkaantumisesta toipuneelle #13 Anna-Lotta Huuhkalle (lisäpisteyritys). 

Wolverinesin 2 touchdownia sekä yksi onnistunut lisäpisteyritys tilastoitiin pelinrakentaja #7 Lapille, kun hän onnistuneesti rikkoi useampiakin taklausyrityksiä matkalla maalialueelle.  Lisäksi helsinkiläisten #0 Riikka Kallio sai kuljetettua pallon maaliin (TD ja lisäpisteet).


Puolustuksen koordinaattoria ottelussa tuurannut DL valmentaja Juuso Savolainen kommentoi miehistöään:

Wolverines vaihtoi pelin loppupuolella hyökkäysmuodostelmaansa kolmen laitahyökkääjän punchiin, jota puolustuksemme ei ollut aiemmin kohdannut. Siitä Wolvot saivat aluksi edettyä pitkiä siivuja, jopa ihan pohjiin asti. Sivurajalla jouduttiin hieman piirtelemään ja pitämään pikapalaveria, mutta puolustus näytti jälleen kerran huikeata sopeutumiskykyänsä ja otti nopeasti haltuun myös tämän uuden muodostelman. Ei voi kun hattua nostaa pelaajille!” 


Ottelun parhaina palkittiin vierasjoukkueelta pelinrakentaja #7 Emmet Lappi sekä kotijoukkueelta linebacker #11 Janina Kulmanen. 


Helsinki Wolverines jatkaa 2.divisioonan finaaliin, mutta Spartansin ensimmäinen kausi on nyt paketissa. Joukkue lähtee ansaitulle treenitauolle muutamaksi viikoksi, jonka jälkeen katseet suunnataan jo syksyn alkeiskurssiin ja valmistautumiseen kaudelle 2024.