Otteluraportti: Spartans Naiset - Lionesses

13.5.2024

Naisten 2-divisioona käynnistyi äitienpäivänä

Naisten 2-divisioonan runkosarja käynnistettiin sunnuntaina 13.5. pelaajia hellivässä pilvisessä säässä Pirkkalan Keskuskentällä. Kaudella 2024 2-divisioona pelataan vain kahden joukkueen voimin ja ensimmäisessä kohtaamisessa Lohja Lionesses oli kauteen valmiimpi lukemin 14-50.

Ottelun pelipallon sponsoroi KorkeaTekniikka Oy ja ylivertaisesta ottelutarjoilusta vastasi Iron Pig Food.

Kuva: @jeminaphotography

Lionesses aloitti ottelun vakuuttavasti ja ensimmäisen neljänneksen pistesuoritukset menivätkin puhtaasti vieraille, kun #88 Milla Salonen ja #40 Petra Nieminen kiidättivät pelivälineen maalialueelle. Molemmissa lisäpistepotkun viimeisteli #22 Miisa Eerola.

Vaikka Spartansin puolustus alkoi vähitellen toisella neljänneksellä tottumaan Lionessesin pelityyliin, ei parannus vielä riittänyt pysäyttämään lohjalaisten hyökkäystä. Toinen neljännes meni vieraiden takoessa tasaisesti maaleja, samalla kun kotijoukkueen hyökkäys takkuili edelleen. Vieraiden #7 Leena Haaparanta eteni kahdesti maalialueelle ja #12 Nea Wecström kerran touchdownin arvoisesti. Kotijoukkuekin onnistui lopulta avaamaan pistesaldonsa, kun farmisopimuksen myötä Spartansiin pelaamaan tullut Turku Trojansin tulevaisuudenlupaus #17 Lotta Wulff katkaisi hetkellisesti Lionessesin pistetakomon ja puikkelehti QB:n paikalta taitavasti maaliin saakka. Lisäpistepotkun viimeisteli pomminvarmasti Spartansin #23 Mirka Lehtinen, jonka potkuja kelpaisi katsella myös Vaahteraliigassa.

Puoliajalle siirryttiin lukemissa 7- 32.

Spartans Naisten potkaisijana #23 Mirka Lehtinen Kuva: @jeminaphotography

Puoliajalta palatessaan vierasjoukkueen hyökkäys jatkoi tasaista maalisuorittamista. Ajassa 00:26 #7 Leena Haaparanta pinkaisi jo puoliajan ensimmäisen pistesuorituksen, ilman lisäpisteitä tosin. Tästä sisuuntuneena Spartansin puolustus jakeli kovia taklauksia seuraavilla driveilla ja lopulta pari minuuttia myöhemmin puolustus pääsi yllättämään Lionessesin. Kahteen suuntaan pelannut ja tällä kertaa cornerina operoinut #17 Lotta Wulff nappasi taklauksen seurauksena irronneen pelivälineen itselleen oman 20 jaardin tuntumasta juosten kauniilla tekniikalla sen aina maaliin asti. Lisäpiste potkumaali tykitettiin varmasti tälläkin kertaa sisään #23 Mirka Lehtisen toimesta. Neljännekseen mahtui vielä toinen vieraiden pistesuoritus, kun #40 Petra Nieminen penetroi tiensä Spartansin puolustuksen läpi. Lisäpisteet jäivät tälläkin kertaa jakamatta ohimenneen potkaisun johdosta.

Koko toisen puoliajan Spartansin puolustus yritti kaikkensa pysyäkseen Lionessesin vauhdissa yrittäen tarjota omalle hyökkäykselleen mahdollisuuden kaventaa piste-eroa. Ottelussa nähtiin hienoja henkilökohtaisia onnistumisia. LB #11 Janina Kulmanen peitti lohjalaisilta karanneen pallon, katkaisten Lohjan hyökkäyksen syvällä Spartansin kenttäpuoliskolla. Myöhemmin tiukassa tilanteessa LB #53 Jenna Vainio näytti pelinlukutaitoaan lähellä omaa maalialuetta ja käänsi pelisuunnan tärkeällä hetkellä. Ottelun viimeisestä pistesuorituksesta vastasi kaikesta huolimatta viimeisellä neljänneksellä vieraiden #23 Jasmin Lostedt.

Joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta tulostaululle jäi lukemat 14 - 50.

Ottelun parhaina palkittiin vierasjoukkueelta hyökkäyksen pelit torpedoinut #72 Sarah Chime sekä kotijoukkueelta molemmat pistesuoritukset tehnyt #17 Lotta Wulff. Ottelun jälkeen perinteiseen tapaan Spartansin kapteenit valitsivat myös  uuden omistajan kiertopalkintona toimivalle miekalle. Tällä kertaa miekan sai vahvaa härkämäistä peliä molemmin puolin palloa esittänyt OL/DL #90 Eliisa Huotari.

2-divisioonan joukkueet kohtaavat toisensa seuraavan kerran Lohjalla Ojamon tekonurmella 16.6. klo 13:00.

Ottelun MVP-pelaajina vierasjoukkueelta #72 Sarah Chime ja kotijoukkueelta #17 Lotta Wulff Kuva: @jeminaphotography