Otteluraportti: Panthers - Spartans

17.8.2020

Spartans lähti runkosarjan päätösotteluun Lahti Panthersin vieraaksi selkeänä ennakkosuosikkina ja kotiin tuomisina olikin varsin selvänumeroinen 0 – 61 voitto. Ottelussa myös nuoremmat ja kokemattomammat Spartans -pelaajat saivat enemmän vastuuta kuin aikaisemmissa otteluissa.

Lahtelaiset lähtivät otteluun todella kapealla rosterilla, mutta luovuttamisen merkkejä ei lahtelaisleiristä näkynyt. Ottelun aikana lahtelaiset menettivät vielä muutaman pelaajan epäonnisten loukkaantumisen seurauksena ja todella moni pelaaja joutui ahkeroimaan kentällä kahteen suuntaan. Luonnollisesti tämä myös näkyi ottelun lopputuloksessa ja isommalla ja eheämmällä Panthers -rosterilla ottelusta olisi varmasti tullut tasaväkisempi ja ratkaisua olisi jouduttu hakemaan täysin eri lähtökohdista.

Kulmapuolustaja Tapio Kari (20) pelasi jälleen kerran tasaisen varman ottelun. Kuva: Harri Koivunen

Ottelu käynnistyi Panthersin aloituspotkulla ja Spartans lähti heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla etenemään vauhdikkaasti kohti maalialuetta. Keskushyökkääjän rooliin viime ottelussa tutustunut Ronny Lehmussaari jatkoi hyviä suorituksia ja viimeisteli myös ensimmäisen hyökkäysvuoron tekemällä heti Spartansin ensimmäisen maalin.

Spartansin puolustus jatkoi koko kauden läpi jatkunutta erinomaista pelaamistaan ja pakotti Panthersin toistuvasti luopumaan pallosta jo kolmen yrityksen jälkeen. Hyökkäys puolestaan rullasi jo ensimmäiselläkin neljänneksellä erinomaisesti ja Spartans viimeisteli vielä kaksi maalia, joissa molemmissa asialla oli keskushyökkääjä Ronny Lehmussaari.

Puolustus piti Panthersien hyökkäyksen tehokkaasti aisoissa. Kuva: Harri Koivunen

Toisella neljänneksellä maalitilinsä avasi laitahyökkääjä Alvari Einola, joka otti ahtaassa paikassa kiinni pelinrakentaja Eemi Huhtisen tarjoaman maalialueen takanurkkaan suuntaununeen heiton. Ensimmäisellä neljänneksellä hieman pelikirjan eri sivuilla seikkailleet Huhtinen ja laitahyökkääjä Matti Liski löysivät yhteisen sävelen ottelun edetessä ja viimeistelivät vielä kaksi maalia toisella neljänneksellä. Ensimmäisen puoliajan kruunasi kokeneen kulmapuolustaja Miika Sipiläisen maaliin asti palautettu syötönkatko. Tauolle siirryttiin lukemissa 0 – 48.

Kolmannella neljänneksellä Matti Liski teki vielä pitkästä heittopelistä yhden maalin ja loppulukemat tauluun löi erinomaisesti läpi koko ottelun pelannut Alvari Einola. Einola vietti alkukauden hieman taka-alalla, mutta osoitti viimeistään nyt olevansa yksi erittäin varteenotettava kohde Spartansin heittohyökkäyksessä.

Laitahyökkääjä Alvari Einola (oik.) teki tuhoaan sekä lyhyissä, että pitkissä heittopeleissä. Kuva: Harri Koivunen

Ottelusta on nostettava myös esille hyökkäyksen linjan erinomainen suorittaminen. Pelinrakentaja Huhtisella oli heittopeleissä runsaasti aikaa etsiä vapaata laitahyökkääjää ja juoksupeleissä keskushyökkääjillä oli tilaa edetä aina jopa puolustuksen takakentälle asti.

Hyökkäyksen linja tarjosi erinomaisesti tilaa keskushyökkääjä Ronny Lehmussaarelle (kesk.). Kuva: Harri Koivunen

Puolustus oli jälleen erinomainen läpi koko ottelun, kuten alkukauden perusteella sopikin odottaa. Kirkkaimpina tähtinä loistivat takapuolustaja Antti Willberg kolmella syötönkatkolla, kulmapuolustaja Miika Sipiläinen yhdellä maaliin asti palautetulla syötönkatkolla ja tukimies Joni Virtanen uskomattomalla yhdellä kädellä poimitulla syötönkatkolla. Puolustus pelasi muutenkin erinomaisesti pitäen vastustajan pisteittä jatkaen samalla lähes koko kauden läpi jatkunutta pistetehtailua. Myös nuoremmat tulokaspelaajat saivat runsaasti kullanarvoista kokemusta puolustuksen pelipaikoilla.