Otteluraportti: Panthers - Spartans

12.7.2021

Spartans matkusti Lahti Panthersin vieraaksi sunnuntaina 11.7. Panthersin kotikentän ollessa remontissa ottelu pelattiin naapurikunnassa Heinolassa. Mukaan tarttui selvänumeroinen 0 - 26 voitto, mutta paljon on vielä myös varaa kehittyä.

Spartansin hyökkäys tositoimissa. Kuva: Olavi Kalliomäki

Ottelu alkoi Spartansin osalta varsin huono-onnisesti, kun vastaanotetun aloituspotkun jälkeen heti ensimmäinen aloitussyöttö karkasi pelinrakentaja Daniel Tolosen hyppysistä ja Panthers pääsi peittämään pallon syvällä Spartansin omalla kenttäpuoliskolla. Panthers nappasi vielä uudet yritykset ja pääsi etenemään alle 10 jaardin päähän maalialueesta, mutta kokeneen kaartin poissaolosta huolimatta Spartansin puolustus pystyi pitämään lahtelaiset poissa maalialueelta.

Spartansin hyökkäys pääsi tämän jälkeen etenemään hyvin aina puolen kentään tuntumaan saakka, mutta joutui kuitenkin turvautumaan lentopotkuun ja näin luopumaan pallosta. Panthersin hyökkäys ei kuitenkaan löytänyt aseita Spartansin puolustusta vastaan ja näin oli jälleen pirkkalaisten hyökkäyksen vuoro. Pelinrakentaja Daniel Tolonen orkestroi hyökkäystään näyttävästi jaellen palloa eri puolille kenttää, kunnes löysi maalialueelta lyhyellä heittopelillä laitahyökkääjä Eetu Häkkilän. Lisäpiste sisään ja ottelussa siirryttiin lukemiin 0 – 7.

Alvari Einola (vas.) onnittelemassa Eetu Häkkilää kauden avausmaalista. Kuva: Olavi Kalliomäki

Spartansin puolustus jatkoi edelleen vahvoja otteita läpi ensimmäisen puoliajan. Puolustuksessa pelasi peräti kahdeksan ensimmäistä kauttaan pelaavaa pelaajaa, jotka kaikki vastasivat odotuksiin aina ottelun alkuhetkistä saakka. Spartansin hyökkäyskin muisti kiittää puolustusta ja kävi vielä ennen puoliaikaa kaksi kertaa kääntymässä Panthersin maalialueella, molemmilla kerroilla pelinrakentaja Tolosen omilla juoksuilla. Puoliajalle siirryttäessä lukemat olivat 0 – 20 toisen lisäpistepotkuista epäonnistuttua.

Toisen puoliajan alussa Panthers sai ensimmäisen hyökkäysvuoron, mutta kapea rosteri ja erittäin lämmin sää alkoi selkeästi vaatia veronsa lahtelaisten riveissä. Panthers pystyi etenemään pariinkin otteeseen uusiin yrityksiin, mutta hyökkäysvuoron venyessä Spartansin puolustus pystyi pysäyttämään hyökkäyksen jo kauan ennen omaa maalialuettaan. Panthers joutu luopumaan pallosta ja Spartans pääsi jälleen hyökkäämään.

Keskushyökkääjät Konsta Väre (vas.) ja Eino Kalliomäki pelasivat tasaisen varman ottelun. Kuva: Olavi Kalliomäki

Heti toisen puoliajan ensimmäisellä hyökkäysyrityksellä Tolonen löysi kentän keskeltä laitahyökkääjä Matti Liskin joka juoksi pallon kanssa puolen kentän tietämiltä aina maaliin saakka. Lisäpistepotkun epäonnistuttua taululla olivat jo ottelun loppulukemat 0 – 26. Ottelu pelattiin loppuun ilman sen värikkäämpiä ja tapahtumia ja Spartans pääsi lähtemään sarjapisteet taskussa kotimatkalle.

Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo sanoo, että Panthers oli juuri sellainen joukkue kuin osasi odottaa. ”Pelillisesti on menty viime vuodesta eteenpäin. Jo ennakossa mainittu potentiaali ei ole hävinnyt mihinkään, ja joukkue laittoi meille alussa todella kovaa kampoihin” Uusitalo kommentoi Panthersin esitystä. Spartansin pelikokemus ja laajempi rosteri käänsivät kuitenkin ottelun tällä kertaa vieraiden eduksi.

Taklaamassa Santeri Mäkelä (vas.) ja Joonas Törmä Kuva: Olavi Kalliomäki

Esiin Uusitalo haluaa nostaa kaikki Spartansin puolustuksessa pelanneet tulokkaat: linjamiehet Elvis Massamban ja Akseli Kauppilan, tukimiehet Nestori Kalliomäen, Joona Rekolan, Santeri Mäkelän ja Edgar Sarelaisen, sekä kulmapuolustajat Miska Saarikon ja Vili Vesikon. Mainittakoon vielä ensimmäistä kauttaan takapuolustajan tontilla pelaava Jesse Nuutinen.