Otteluraportti: Northern Lights - Spartans

17.6.2024

Pirkkalalaisten reissu Ouluun ei tuonut pisteitä, kun kotijoukkue Northern Lights kaatoi Spartansin 14-0 (7-0). Peli oli alusta loppuun asti puolustusten vääntöä kenttäasetelmista, mutta Oululaiset tekivät tarvittavat pisteet saadakseen kauden avausvoittonsa, sekä ensimmäisen voiton Spartansista seurojen lyhyehkön yhteisen historian aikana.

 

Kuva: Aino Raki

Lights sai Spartalaisista niskalenkin toisen neljänneksen alkupuolella Samuli Iso-Möttösen touchdownilla Othman Al-Kubaisin heitosta. Oululaiset pelasivat johdon kanssa hyvin, ja muutamista pallonmenetyksistä huolimatta pakottivat Spartansin aloittamaan hyökkäysvuonsa omasta kenttäpäädystään ja saivat kurinalaisella puolustamisella pidettyä maalialueensa puhtaana. Kotijoukkueen Pauli Pylväs sinetöi pelin viimeisen neljänneksen 20 jaardisella juoksumaalilla.

 

WR/QB #3 Veeti Tiainen joutui kovaan paikkaan aloittavan pelinrakentaja Daniel Tolosen loukatessa itseään pelin alkupuolella. Tiainen ei arkaillut hakea pisteitä pitkien heittojen kautta, vaikka joutuikin heittotöihin yllättäen. Kuva: Aino Raki

 

Spartans suuntaa Juhannustauolle sarjan viimeisenä. Kausi ei ole missään nimessä menetetty, ja sarjasijoituksia on mahdollisuus vielä parannella neljän ottelun verran. Neljän joukkueen sarjassa kaikki joukkueet pelaavat välierissä, mutta on sanomattakin selvää, että hyvällä runkosarjasijoituksella on huomattavasti helpompi tie finaaliin kuin nelossijalta.

 

Kuvassa kahteen suuntaan linjoissa urakoinut normaalisti #99 operoiva Ere Viitanen (kuvassa #73) aiheuttamassa vastustajalle päänvaivaa tuttuun tapaansa. Kuva: Aino Raki

Puolustuksen koordinaattori ja Oulussa päävalmentajadebyyttinsä Toni Uusitaloa tuuratessaan tehnyt Aleksi Siirtola kommentoi vaikeaa alkukautta: ”Alkukausi tottakai on ollut meille joukkueena haastava. Ollaan tehty molemmin puolin palloa virheitä, joihin ei näin tiukoissa peleissä olisi ollut varaa jonka seurauksena ollaan 0-2 recordilla ennen kuin ollaan pelattu sarjan hallitsevaa mestaria vastaan. Loppukauden aikana meidän on keskityttävä yksinkertaisesti parantamaan suoritusvarmuutta joka osa-alueella ja nostaa tasoamme viikko viikolta.”

 

Siirtola löytää kuitenkin myös hyviä asioita joukkueen suorituksista, joiden pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan parempaa loppukautta. Näistä Siirtola nostaa erityisesti puolustuksen kuusi pallonriistoa kahdessa pelissä. Erityismaininnan saa molemmissa peleissä pallonriistossa onnistuneet Lauri Kanerva & Peetu Mansikkamäki.

 

DB #32 Lauri Kanerva johtaa sarjan syötönkatkotilastoa kahdella intterillään. Kuvassa myös kautensa lauantaina avannut #24 Matias Valkama, joka nähtiin aktiivisesti taklaushommissa. Kuva: Aino Raki

Ottelun kuvat löytyvät osoitteesta: https://aino.kuvat.fi/kuvat/Jefukes%C3%A4+2024/Northern+Lights+-+Spartans+15.6.24/

Juhannustauon jälkeen Pirkanmaan herruudesta kamppaillaan 29.06 Keskuskentällä sarjan ykköspaikalta löytyvää niin ikään rakasta naapuriseuraa Tampere Saintsia vastaan.