Rautamaljan otteluennakko: Spartans - Wolverines

28.8.2020

Lauantaina 29.8. Pirkkalan Keskuskentällä pelattavassa Rautamaljassa vastaan asettuu Helsinki Wolverines Blue. Helsinkiläiset ovat Spartansin tavoin selvittäneet tiensä loppuotteluun puhtaalla pelillä ja voittivat viime viikonloppuna välierässä pohjoislohkon kakkosen, Oulu Northern Lightsin.

Helsinkiläisten päävalmentaja Michael Mattingly on saanut esimakua Spartansin joukkueesta jo viime vuonna, kun Spartans kävi ennen III-divisioonakauden alkua pelaamassa harjoitusottelun Crocodilesia vastaan Seinäjoella, missä Mattingly toimi silloisena päävalmentajana. Mattingly kehui jo tuolloin joukkueessa olevan lahjakkaita pelaajia ja sanoo nyt joukkueen ottaneen myös kokonaisuutena aimo harppauksen eteenpäin.

Pirkkalaisten puolustuspelaaminen on avainasemassa myös loppuottelussa. Kuva: Harri Koivunen

Wolverinesin hyökkäyksen linja on varsin kokenut ja osaa varmasti avittaa nuoria ja lupaavia Wolverines -pelaajia oivallisiin suorituksiin. Päävalmentaja Michael Mattingly nostaa nuorista pelaajistaan esiin pelinrakentaja Rasmus Laalon sekä tukimies Jasper Lindqvistin. Nämä pelaajat ovat keränneet myös Spartans -valmennuksen katseita ja heidän edesottamuksensa tullaan varmasti huomioimaan myös pelisuunnittelmassa.

Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalon näkemys tulevasta ottelusta poikkeaa selvästi aikaisemmista. Ensimmäistä kertaa vastassa on selkeästi heittohyökkäyspainotteinen joukkue ja Spartansin takakenttä joutuukin todelliseen testiin. Avainasemassa ovat kulmapuolustajat Tapio Kari ja kauden aikana jo 12 syötönkatkoa neljässä pelatussa ottelussa poiminut takapuolustaja Antti Willberg.

Antti Willberg on pelannut uskomattoman kauden takapuolustajan paikalla. Kuva: Harri Koivunen

Myös Wolverinesin puolustuksen takakenttä joutuu koetukselle. Spartansin pelinrakentajat Eemi Huhtinen ja Daniel Tolonen ovat jakaneet palloa koko kauden varsin tasaisesti, eikä Spartansilla ole selkeää ykköslaitahyökkääjää, vaan pallo voidaan heittää käytännössä kenelle vain, odottaen tasaisen varmaa suorittamista jokaiselta laiturilta. 

Pelinrakentajilla Daniel Tolosella (kuvassa) ja Eemi Huhtisella on ollut runsaasti aikaa heittää Spartansin hyökkäyksen linjan takana. Kuva: Harri Koivunen

Wolverinesin edustusjoukkue varmisti torstaina 27.8. paikkansa Vaahteraliigan pudotuspeleissä, ja nuorten, myös edustusjoukkuetehtävissä nähtyjen, helsinkiläispelaajien peluuttaminen Rautamaljassa on vielä Spartansille täysi arvoitus. Yhtä kaikki ottelu ratkeaa Pirkkalan päävalmentaja Uusitalon mielestä siihen, kumman puolustus pystyy pelaamaan kurinalaisemman ottelun. Mattingly uskoo odotetusti Wolverines vievän ottelusta voiton välttämällä hyökkäyksessä turhia pallonmenetyksiä ja pysäyttämällä Spartansin heittohyökkäyksen.

Spartans saa otteluun myös hieman vahvistuksia, kun välierän huilanneet laitahyökkääjä Jaakko Koivunen ja puolustuksen linjamies Juuso Berger tekevät paluun pelaavaan kokoonpanon.

Juuso Berger tekee paluun pelaavaan kokoonpanoon. Kuva: Harri Koivunen