Otteluennakko: Steelers Veljmiehet - Spartans

17.7.2020

Tulevana viikonloppuna starttaa kakkosdivisioona ja sen myötä myös Spartansin kausi. Lauantaina 18.7. pelattava ottelu Kuopiossa Steelers Veljmiehien vieraana on samalla Spartansin ensimmäinen virallinen 11 vs. 11 ottelu koko joukkueen historiassa. Ilman huolellista valmistautumista koitokseen ei kuitenkaan lähdetä, vaan jo ennen koronavirusepidemiasta seuranneita rajoituksia Spartans kävi treenaamassa Seinäjoella Crocodilesin vieraana ja viime viikkoina joukkue on pelannut harjoitusottelut Pori Bearsin ja Tampere Saintsin kanssa. 

Valmistautuminen kauteen ja ensimmäiseen otteluun on sujunut myös muilta osin olosuhteisiin nähden hyvin. Treeniaktiivisuus on ollut korkealla ja mainitut harjoitusottelut ovat antaneet hyvää osviittaa kriittisimmistä kehityskohteista. Huolimatta muutaman avainpelaajan harmillisesta poisjäännistä matkaan saadaan runsaslukuinen rosteri, joka on nuori ja nälkäinen, mutta jonka uumenista löytyy kuitenkin pelivuosia useamman joukkueen tarpeisiin.

Päävalmentaja Toni Uusitalo (vas.) ja hyökkäyksen koordinaattori Sami Rantanen pelikuvioita suunnittelemassa. Tulevan lauantain ottelu on Rantaselle ensimmäinen hyökkäyksen koordinaattorina. Kuva: Eetu Häkkilä

Ennestään tuntematon vastustaja Steelers Veljmiehet on varmasti kiukkuinen isäntä aina muuten niin aurinkoisella Väinölänniemen kentällä, sillä viime kausi päättyi vähemmän mairittelevasti ilman ainuttakaan voittoa. Joukkueen hyökkäyksen koordinaattori Niko Ruotsalainen ja puolustuksen koordinaattori Pasi Huttunen ovat pitkän linjan pelaajia, jotka varmasti aikovat tyhjentää lukuisten pelivuosien aikana täyttyneet työkalupakit ja kikkavihkot kentälle voittoa tavoitellessaan. 

Ei myöskään sovi unohtaa joukkueen olevan Vaahteraliigajoukkueen kakkosjoukkue, joten harjoituskaudella ei varmasti ole Kuopiossakaan laiskoteltu. Osa pelaajista haluaa näyttää taitonsa tavoitellessaan läpimurtoa liigajoukkueeseen, kun taas osa on vanhoja kokeneita liigapelaajia, jotka eivät malta lopettaa pelaamista tyystin, mutta eivät kuitenkaan halua enää pelata korkeimmalla sarjatasolla. Perisavolainen lupsakkuus saattaakin unohtua, kun voittoa lähdetään kauden avausottelussa metsästämään.

Ottelusta odotetaan tiukkaa ja pisteiden valossa tasaista, eikä viime kauden tuloksia auta kentällä katsella. Lyhyessä sarjassa jokainen piste on jatkopelien kannalta elintärkeä ja molemmat joukkueet ovat varmasti tämän sisäistäneet ja lähtevät peliin sen mukaisesti.

Spartansin treenikaudella esiinmarssin tehneistä pelaajista mainittakoon puolustuksen linjassa pelaava Ali Ersan, joka riepottelee hyökkäyksen linjamiehiä kuin motellin lakanaa, tukimies Markus Korpela, jonka kovat ja varmat taklaukset saavat keskushyökkääjän miettimään kahdesti seuraavan juoksuaan, sekä laitahyökkääjä Alvari Einola, joka on ottanut viime talvena huimia kehitysaskelia kehittyen ehdottomasti yhdeksi kärkinimistä Spartansin laajassa laitahyökkääjäkoneistossa. Lisäksi laidoilta verrattain kokematon, mutta vankkumattoman johtajansa, sentteri Aleksi Patterin, johdolla mainiosti yhteen pelaava hyökkäyksen linja on yksi Spartansin ehdottomista kulmakivistä.

Puolustuksen linjamies Ali Ersan tositoimissa Saintsia vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Kuva: Eetu Häkkilä

Spartansin kulmakivet ovat lauantaina koetuksella, sillä Veljmiehien puolustuksen linja on tehnyt koko talven töitä yhdessä edustusjoukkueen kanssa. Puolustuksen linjasta esille nostettakoon uloimpana linjamiehenä pelaava nuori ja lupaava Joona Keituri, joka saatetaan nähdä myös toisella puolen palloa hyökkäyksen linjan laidalla. Myös paluun lajin pariin tehneeseen pelinrakentaja Topi Survoon kannattaa kohdistaa ottelukiikarinsa, mikäli haluaa nähdä varmoja otteita pelinrakentajan paikalla.