Otteluennakko: Spartans - TAFT

17.6.2023

Kauden neljännessä ottelussa Spartans kohtaa kotonaan Vantaan TAFTin. Ottelussa voidaan hyvinkin ratkaista joukkueiden keskinäinen asema sarjataulukossa. Panokset ovat siis kohdallaan, kun joukkueet kohtaavat Keskuskentällä. TAFT saapuu Pirkkalaan niskassaan Saintsia vastaan kärsitty tappio, joten toista pirkanmaalaista seuraa varmasti lähdetään kaatamaan. Spartans onnistui edellisellä viikolla takkuilevasta pelistä huolimatta lyömään Wolverinesin, mutta parannettavaa riittää ja näyttämisen halua joukkueella varmastikin on.

Heittohyökkäys on takkuillut kauden avauksen jälkeen Kuva: Oona Nyblom

Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalon mielestä joukkue ei ole vielä saavuttanut potentiaaliaan. ”Taft on todella hyvin valmennettu joukkue, joka on vaikea voittaa, mikäli alkukauden ongelmia ei saada korjattua.” Suurimpana kompastuskivenä on ajatusvirheet hyökkäyspelaamisessa: ”Hyökkäys on ollut tehoton, vaikka nyt viimein Helsingissä näytti elonmerkkejä.” Voitto sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvaa TAFTia vastaan on asia mitä Spartans lähtee ehdottomasti tavoittelemaan ja jopa tarvitsee.

TAFTin päävalmentaja JP Kuusisto ei myöskään näe työpöydällään valmista jenkkifutisjoukkuetta. ”Omalta joukkueelta odotan kehityksen jatkumista. Tavoite on pelata puhtaampaa futista ja vähentää mentaalivirheiden määrää suorituksessa.” Otteluun on valmistauduttu Kuusiston mukaan pitäen pääpaino puolustuspelissä. Hän myös korostaa joukkueharjoitusten lisäksi kentän ulkopuolella tapahtuvan oppimisen merkitystä: ”Meillä on filmipalaute edellisestä pelistä, Teams-palaverit, tolkuton määrä WhatsApp -viestejä ja totta kai vastustajan skouttaamista filmiltä.”

Varma taklaaja Markus Korpela pelaa Spartansissa numerolla 44. Kuva: Oona Nyblom

Uusitalo uskoo ottelun ratkeavan paremmin hyökkäyspelistään tehot ulosmittaavan joukkueen hyväksi. Lopputulosveikkaus on 21–14 Spartansille tiukan ottelun päätteeksi. Kuusisto toteaa sen voittavan, joka tekee enemmän pisteitä. Spartansin pelaajista seurantaan kannattaa ottaa nuori mutta kokenut tukimies Markus Korpela ja hyökkäyksen linjassa ahkeroiva Ville Seitsonen.

Ottelu alkaa lauantaina 18.6. Pirkkalan keskuskentällä klo 17:00 ja näkyy myös Ruutu+ urheilussa.