Otteluennakko: Spartans - Panthers

7.8.2021

Sunnuntaina 8.8. Spartans kohtaa tällä kaudella toistamiseen Lahti Panthersin. Edellinen ottelu päättyi Heinolan urheilupuistossa Spartansin hyväksi 0 – 26 ja nyt joukkueet kohtaavat Spartansin kotikentällä Pirkkalassa.

Spartans suorittamassa lisäpistepotkua. Kuva: Harri Koivunen

Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo sanoo, että vaikka Spartans lähtee otteluun ennakkosuosikkina, on ottelusta tulossa luultavasti tämän kauden kovin koitos. ”Viime kaudesta selkeästi piristynyt Panthers antoi jo viime pelissä hyvää vastusta, vaikka taustalla oli vain kolme viikkoa harjoittelua joukkueena. Nyt kun harjoittelumäärä on selkeästi isompi, niin vastustaja tulee varmasti vahvempana mukaan peliin” Uusitalo jatkaa.

Panthersin luotsi Vincent Pervis uskoo myös oman joukkueensa tekemiseen. Viime ottelussa Panthers näytti, että pystyy haastamaan Spartansin, mutta ratkaisun hetkillä Spartansin kokemus käänsi tilanteet kerta toisensa jälkeen pirkkalaisten eduksi. ”Tällä kertaa meidän täytyy reagoida vähemmän ja olla aggressiivisempi jokaisella pelin osa-alueella” jatkaa Pervis. ”Avain voittoon on meille tarjottujen tilaisuuksien hyödyntäminen, mutta näitä tilaisuuksia on kyettävä luomaan myös omalla pelaamisella.”

Panthersin pelinrakentaja toimii Taneli Tontti (10). Kuva: Harri Koivunen

Spartans on karanteenin päätyttyä päässyt harjoittelemaan normaalisti ja viime viikonlopun ottelutauko antoi hieman aikaa ladata akkuja ja valmistautua kauden toiseen puoliskoon. Pienet loukkaantumiset ja sairastumiset kuitenkin edelleen vaivaavat myös Spartansia ja tulevasta ottelusta jäävät sivuun ainakin laitahyökkääjä ja pelinrakentaja Kristian Linnainmaa, tukimies Mikko Rastas, puolustuksen linjamies Ere Viitanen sekä laitahyökkääjä ja potkaisija Jesse Aalto. Valonpilkahduksen tuo kuitenkin pelikentille pitkän tauon jälkeen palaava puolustuksen linjamies Ali Ersan. 

Antti Willberg (kesk.) palauttamassa yhtä lukuisista syötönkatkoistaan. Kuva: Harri Koivunen

Myös lahtelaisten valmistautuminen on onnistunut. Harjoituksen puute on näkynyt parissa aikaisemmassa ottelussa pelaajien välisen kemian puuttumisena. Nyt päävalmentaja Pervis kuitenkin kokee, että matkaan lähtee paljon yhtenäisempi ja paremmin kommunikoiva joukkue.

Molempien joukkueiden päävalmentajien puheista sopii päätellä, että tulossa on tasainen ja varsin viihdyttävä ottelu. Molemmilla joukkueilla on loistavat edellytykset isoihin ja näyttäviin peleihin molemmin puolin palloa ja Pervis uskookin ottelun ratkeavan isojen pelien kautta. Uusitalo tukeutuu totuttuun tapaan tiukassa ottelussa kurinalaiseen erikoisjoukkuepelaamiseen ja uskoo tämän ratkaisevan ottelun Spartansin eduksi.

Laitahyökkääjä Alvari Einolan rooli vain kasvaa kauden edetessä. Kuva: Harri Koivunen

Spartansin riveistä kannattaa seurata alkukauden poissa olleen hyökkäyksen linjamies Vili Kujanpään sekä pelipaikan vaihtamisen myötä uuden vaihteen peliinsä löytäneen tukimies Jesse Nuutisen edesottamuksia. Lahtelaisista on Pervisin mukaan edelleen liian aikaista nostaa ketään pelaajaa jalustalle, mutta sanoo joukkueen vahvuuden olevan linjapelaamisessa molemmin puolin palloa. Kahteen suuntaan ahkeroiva nuori linja on osoittanut pelaavansa kovaa ja periksiantamattomasti koko joukkueelleen.