Otteluennakko: Spartans - Northern Lights

28.7.2023

Runkosarjan päätöskohtaamisessa vieraaksi Pirkkalaan saapuu Oulu Northern Lights. Joukkueet kohtasivat kauden avausottelussa Oulun Castrenin kentällä, jolloin Spartans oli parempi numeroin 10-40. Tuolloin ailahdellutta hyökkäystä tuki erinomaisesti pelannut puolustus, joka piti vakuuttavasti myös amerikkalaisvahvistus Romello Herbinin kurissa.

Peetu Mansikkamäki (vas.) on ollut puolustuksen kulmakiviä. Kuva: Nea Törmänen

Spartans lähtee otteluun takanaan kaksi tappiota, molemmat paikallisvastustaja Tampere Saintsia vastaan. Pudotuspelitaistelun kannalta ottelu on merkityksetön. Spartansin välierävastustaja ratkotaan niin ikään lauantaina Tampere Saintsin ja Kotka Eaglesin välisessä ottelussa, jonka häviäjä isännöi Spartansia tämän vuoden välieräottelussa. Molempia joukkeita vastaan pirkkalaiset ovat kärsineet selvänumeroiset tappiot, joten lauantain ottelu on sen virallisesta statuksesta huolimatta ensiarvoisen tärkeä joukkueen itseluottamukselle.

Oulu ei ole kuluvalla kaudella saavuttanut yhtäkään voittoa. Viime viikolla siihen olisi tarjoutunut vielä mahdollisuus vieraaksi saapuvaa Helsinki Wolverinesia vastaan, joka kuitenkin luopui sarjasta juuri ennen Oulun vieraspelimatkaa. Oululaiset saapuvat siis varmasti nälkäisinä Pirkkalaan ja pelaavat totuttuun tapaan fyysistä ja kurinalaista jenkkifutista.

Daniel Tolonen on loppukaudesta saanut hääriä rauhassa pelinrakentajan paikalla. Kuva: Nea Törmänen

 Spartansin kokoonpanosta kannattaa ottaa seurantaan keskushyökkääjä Tomi Mäkinen ja puolustuksen linjassa tuhoaan tekevä Juuso Savolainen. Savolaisen otteita voi myös seurata erikoisjoukkueissa, joissa hän toimittaa potkaisijan virkaa.

Ottelu alkaa lauantaina 29.7. Pirkkalan keskuskentällä klo 16:00 ja on katsottavissa myös Ruutu+ palvelusta.