Otteluennakko: Spartans Naiset - Lohja Lionesses

11.5.2024

Naisten II-divisioona pelataan tällä kaudella kahden joukkueen voimin. Pirkkala Spartans Naiset sekä Lohja Lionesses ottavat toisistaan mittaa molempien kotikentällä sekä tarvittaessa vielä erillisessä finaaliottelussa. Spartans pelasi viime vuonna ensimmäisen kautensa ja nyt vuoden vanhempi joukkue on nälkäinen menestymään. Kausi on lyhyt ja jokaisesta minuutista tullaan nauttimaan täysillä. Naisten Vaahteraliigassa viimeksi pelannut Lionesses palaa jefukentille välivuoden jälkeen. Spartansin päävalmentajan Miia Patalan mukaan nykyisestä Lionessesistä on hyvin vähän tietoa, mutta nuori joukkue ottaa tämänkin haasteen vastaan.

"Lähetään katsomaan mitä vastustaja meille tarjoilee ja tehdään tarvittavat muutokset sen mukaan. "


Kuva: Jussi Tuominen / JP Tuominen photography

HC Patala kertoo harjoituskauden olleen hyvin vaihteleva ja ennen kauden alkua sarjassa tapahtuneet muutokset ovat puhututtaneet joukkueen sisällä. Pelaajat ovat kuitenkin jatkaneet valmistautumista tulevaan kauteen.

"Naisilla on pitkä treenikausi takana. Päästiin alottamaan treenaaminen elokuun Try Outeilla, joista jäikin hyvä määrä uusia pelaajia, ihan ensikertalaisia sekä jo aiemmin muualla pelanneita naisia. Syksyn illat treenattiin voimaa, nopeutta, peruskuntoa ja juoksutekniikkaa. Talvikaudella keskityttiin perusasioihin ja päästiin ajamaan pelikirjaa sisään. Vuoden alusta lähtien treenit ovat olleet  pelinomaisia. Ne filmattiin ja analysoitiin tarkasti valmennuksen toimesta. Viimeiset kuukaudet ollaankin saatu vaan viilata pelejä vimosen päälle kuntoon. Turku Trojansin kanssa solmittuun farmisopimukseen ollaan oltu hyvin tyytyväisiä. Yhteisiä leirejä ja treenejä on ollut tarjolla ja yhteistyö on sujunut moitteetta. Kesällä päästään sitten kunnolla toteuttamaan tätä yhteistyötä. "

Valmennuksesta vastaa tuttu porukka pienin muutoksin. Linjavalmentajana toiminut Jyri Tuomaala siirtyi hyökkäyksen koordinaattoriksi ja puolustuksen koordinaattorina jatkaa viime kaudelta tuttu Mari Ahtola. Erikoisjoukkueiden koordinaattorina toimii Juuso Savolainen.

"Joukkuetta on valmentanut tällä kaudella iso määrä valmentajia, joista jokaisesta toki päävalmentaja on erittäin kiitollinen ja mielissään. Jokaiselle pelipaikalle on ollut tarjota oma valmentaja, joka on harvinaista herkkua alemmilla sarjatasoilla. "


Päävalmentaja Miia Patala kertoo joukkueen olevan nälkäinen menestymään. Kuva: Jussi Tuominen / JP Tuominen photography

Hyökkäys valmistautuu hikiseen ja tulokselliseen kesään

OC Jyri Tuomaalan mukaan hyökkäyksen kokoonpano sisältää lihasta, notkeutta, voimaa ja nopeutta. Pelaajisto muodostuu sunnuntaina ensimmäisen pelinsä pelaavista aina peliurallaan pidemmälle ehtineisiin. Hyökkäys lähtee mielenkiinnolla haastamaan Vaahteraliiga-kokemusta omaavaa joukkuetta ja varautuu kovaan sekä hikiseen kesään. Hyökkäyksellä on kuitenkin selvä tavoite, jokainen drive loppuu lisäpistesuoritukseen. 

"Kun peilaa edellistä kautta tulevaan kauteen, varmaan suurin muutos koko joukkueessa on tapahtunut luultavasti hyökkäyksessä. Omalta osaltani en kuitenkaan halunnut mitään suuria kevätjuhlaliikkeitä tai muuten liian suuria muutoksia tehdä. Halusin kuitenkin tuoda Spartansin hyökkäykseen enemmän old school voimapelaamista ja kurinalaisuutta, mutta kunnioittaen tämän päivän tapaa pelata ja viime kesänä muurattua kivijalkaa. Kesän peleihin valmistautuessaan Lohja ei varmasti pysty olettamaan mitä tulevat pelit pitävät sisällään, muuta kuin sen, että joutuvat tekemään kaikkensa Pirkkalan hyökkäystä pysäyttäessään."

Tuomaalan tärpit kauden avaukseen sekä koko kesälle: 
- Hyökkäyksen linjan spartalainen kurinalaisuus ja tarkkuus
- Keskushyökkääjistä erityisesti #8 Riikka Välikankaan voimajuoksut
- Laitahyökkääjistä #23 Mirka Lehtisen nopeus ja ulottuvuus


Nuoruuden innosta ja kokemuksen tuomasta järjestä koostuva hyökkäys valmistautuu tekemään tulosta.

Puolustuksessa jotain uutta ja jotain vanhaa

DC Mari Ahtolan puolustuksessa kokeneet valmentajat johdattavat nuoria pelaajia.

"Spartans Naisten puolustus aloittaa poikkeuksellisen lyhyen "kesätyönsä" hyvillä mielin. Puolustuksen kokoonpanoon on viime vuoteen nähden tullut muutoksia ja kuvailisinkin 2024 kauden puolustusta sanoin "jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain sinistä". Puolustuksen takakenttää on hiottu kuntoon Aleksi Astorin temppukirjan opeilla ja orkesterin kapellimestarina voinkin hyvillä mielin todeta, että vanhan konkarin opit uppoavat hyvin myös nykynuorisoon. Pelillisesti puolustus luottaa perinteiseen ja maltilliseen pelityyliin, mutta sekaan on saatu mahtumaan myös pikkuisen pippuria Pirkkalan malliin!"

Ahtola vinkkaa kiinnittämään huomion seuraaviin puolustuksen pelaajiin #90 Eliisa Huotari, #3 Ella Lonka sekä #6 Milja Järvinen.

Hyökkäyksen koordinaattori Jyri Tuomaala, puolustuksen koordinaattori Mari Ahtola sekä puolustuksen takakentän valmentaja Aleksi Astor ovat Spartansin uusien kuvioiden takana.

Ottelu pelataan sunnuntaina 12.5.2024 klo 13 Pirkkalan keskuskentällä. Ottelua voi seurata myös Spartansin Twitch-kanavalla osoitteessa twitch.tv/pirkkalaspartans. Pelipallon tarjoaa KorkeaTekniikka Oy.