Otteluennakko: Spartans - Milky City Farmers

15.7.2022

Spartansin kauden toisessa kotiottelussa vastaan astelee entuudestaan tuntematon vastustaja Milky City Farmers. Pohjois-Savosta kotoisin olevan joukkueen voittotili on vielä avaamatta, joten vastaan astelee epäilemättä nälkäinen vastustaja. Spartans puolestaan on pakkovoiton edessä, mikäli haluaa pitää pudotuspelihaaveet elossa.  

Keskushyökkääjä Tomi Mäkinen (7) ja sentteri Aleksi Patteri kuljettamassa Spartansin juoksuhyökkäystä. Kuva: Cecilia Wargh

Vaikka vastustaja on entuudestaan tuntematon, on otteluun pystytty valmistautumaan hyvin. Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo on tarkastellut Farmersin ottelunauhoja useammalta kaudelta toteaa vastustajan ottaneen isoja harppauksia eteenpäin. ”Filmin perusteella joukkue on kehittynyt viime vuosista huomattavasti päävalmentaja Toni Bärlundin tartuttua rooliin.” kommentoi Uusitalo tulevaa vastustajaa.

Spartans lähtenee jo sarjataulukon perusteella otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta tasaisessa sarjassa vastustajan aliarviointi voi koitua kohtaloksi. Farmers meinasi yllättää Seinäjoki Gatorsin taannoisessa ottelussaan ja kauden avausvoitto oli hyvin lähellä. Tästä on varmasti sisuunnuttu ja voittoa jahdataan kahta kiivaammin.

Pelinrakentaja Eemi Huhtinen on jakanut peliajan lähes puoliksi Daniel Tolosen kanssa. Kuva: Cecilia Wargh

Loukkaantumisilta ei tässäkään sarjassa ja lajissa voida välttyä, mutta pirkkalaisia ne tuntuvat riivaavan tavallista kiivaammin. Kokoonpano on jälleen hyvin vajavainen paperilla olevaan rosteriin verrattuna. Rosterin syvyys kuitenkin pelastanee Spartansin, joka saa jälleen liikkeelle kilpailukykyisen kokoonpanon. Kauden edetessä tilanne voi kuitenkin olla vielä aivan toinen.

Kauden avausottelun tappio Mikkeli Bouncersia vastaan tarkoittanee Spartansin osalta sitä, että jokainen tuleva runkosarja ottelu on voitettava, mikäli joukkue mielii pudotuspeleihin. Jokaisessa ottelussa on siis annettava ensimmäisestä aloituspotkusta loppuvihellykseen saakka kaikkensa, eikä mihinkään otteluun voi lähteä takki auki.

Puolustuksesta päävalmentaja Uusitalo nostaa esiin takapuolustaja Mikko Koiviston, joka on noussut treeneissäkin esiin kovana iskijänä. Toijalan pommikone on ollut pelipäällä koko alkukauden ja vauhti tuntuu vain kiihtyvän miehen ensimmäisellä kaudella Spartansin pelipaidassa. Hyökkäyksestä Uusitalo ei halua nostaa esille yksittäisiä pelaajia vaan kehottaa kääntämään katseensa niin kutsuttuun boksiin. Keskushyökkääjät ja hyökkäyksen linja olivat ilmiliekeissä Kokkolassa ja saman menon odotetaan jatkuvan myös tulevassa ottelussa.

Hyökkäyksen linja on löytänyt yhteisen sävelen. Kuva: Cecilia Wargh

Ennusteen mukaan epävakaisessa säässä pelattava ottelu ratkeaa Uusitalon mukaan siihen, kumpi joukkue pystyy hallitsemaan märkää palloa paremmin. Juoksupeli ja sen pysäyttäminen tulee luultavasti olemaan molempien joukkueiden pääpainona tulevassa kohtaamisessa.