Otteluennakko: Spartans - Gators

17.6.2022

Spartans lähtee kauden ensimmäiseen kotiotteluunsa niskassaan kirvelevä vierastappio Mikkeli Bouncersia vastaan. Spartansilla ei ole koskaan aiemmin ollut sarjataulukossa useampaa tappiota kuin voittoja, vaikka pelejä onkin takana vain yksi. Päävalmentaja Toni Uusitalon tämä ei pitäisi näkyä joukkueen otteissa lauantaina. ”Tappio käsiteltiin jo bussissa pelin jälkeen ja samalla on käännetty katseet seuraavaan otteluun. Lyhyen kauden mitassa jokaisella ottelulla on suuri merkitys eikä pettymykseen voi jäädä vellomaan.” Uusitalo kommentoi.

Spartansin keskushyökkääjät Eino Kalliomäki ja Tomi Mäkinen juhlivat linjamies Rasmus Aaltosen kanssa. Kuva: Harri Koivunen

Vastaan asettuva Seinäjoki Gators on pirkkalaisille II-divisioonavastustajana uusi. Joukkueet ovat kuitenkin kohdanneet kolme vuotta takaperin III-divisioonassa ja koko Spartansin olemassaolon ajan yhteistyö on ollut varsin tiivistä ja näkynyt useina yhteisinä treenileireinä ja harjoitusotteluina.

Vastaan astelee todennäköisesti nuori, nälkäinen ja hyvin valmennettu joukkue. Kumpikin joukkue tuntee toistensa pelitavan ainakin osittain, joten tämä voi hieman tasata tilannetta ja tehdä toisen heikkouksien löytämisestä hankalampaa.

Matti Liski (81) pelaa lauantaina kauden avausottelunsa. Kuva: Harri Koivunen

Molemmat joukkueet tykkäävät edetä heittämällä ja heittopeli on molemmilla myös sujunut. Juoksupeli on puolestaan molemmilla hieman takkuillut ja tähän on myös kuluneella viikolla keskitytty. Ottelun ratkaisut nähdäänkin heittopuolustuksen ja juoksuhyökkäyksen saralla, missä jälleen kerran avainasemaan nousevat pienet virheet. Kumpi joukkue onnistuu välttämään omat virheet voittanee lauantain ilmasirkuksen.

Myös kulmapuolustaja Lauri Kanerva (vas.) nähdään tällä kaudella ensi kertaa tositoimissa. Kuva: Harri Koivunen

Kuten Uusitalo ennen Bouncers -ottelua totesi, ei tulokkaita juuri edes erota muiden spartalaisten joukosta. Ottelussa olikin aloittavissa kokoonpanoissa yhteensä 7 pelaajaa ja peräti 10 pelaajaa pelasi ensimmäisen pelinsä Spartansin pelipaidassa. Lauantaina pelattavassa Gators -ottelussa katseet kannattaa Uusitalon mukaan kääntää puolustuksessa kauden ensimmäisen ottelunsa pelaavaan kulmapuolustaja Lauri Kanervaan ja hyökkäyksen puolella saman tempun tekevän laitahyökkääjä Matti Liskin suuntaan.