Otteluennakko: Spartans - Falcons

1.7.2021

Kakkosdivisioona alkaa Spartansin osalta lauantaina 3.7. kun Pirkkalan Keskuskentälle saapuu vieraaksi viime vuoden välierävastustaja Hyvinkää Falcons. Puolustavana mestarina Spartans lähtee otteluun oletettavasti hienoisena ennakkosuosikkina, mutta tämän varaan ei kannata tuudittautua. Vuoden takaisessa kohtaamisessa Falcons meinasi nousta toisella puoliajalla Spartansin ohi ja voi sanoa vain tuomarin päätösvihellyksen varmistaneen Spartansin finaalipaikan.

Spartans marssii kentälle tänä vuonna aloittavan pelirakentajan Daniel Tolosen (10) johdolla. Kuva: Harri Koivunen

Kuten edellisvuonna on tänäkin vuonna harjoituskautta varjostanut koronapandemia ja siihen liittyvät rajoitustoimet. Spartansin päävalmentajaksi tälle kaudelle puolustuksen linjasta siirtynyt Toni Uusitalo on kuitenkin luottavainen. ”Kauteen valmistautuminen mennyt oikein mallikkaasti, etenkin koronan luomat olosuhteet huomioiden. Treenitauolla on keskitytty fysiikkaharjoitteluun ja vietetty tuntikaupalla aikaa etäpalavereissa filmin ja pelikirjan parissa. Rajoitusten rauettua olemme päässeet harjoittelemaan hyvin joukkueena ja pelaamaan kolme harjoitusottelua, joista saatu tieto ja materiaali on ollut todella arvokasta” Uusitalo kommentoi joukkueen valmistautumista kauteen.

Viime vuonna harmaita hiuksia vastustajan pelinrakentajille aiheuttaneen Ere Viitasen (oik.) odotetaan esittävän vahvoja otteita myös alkavalla kaudella. Kuva: Harri Koivunen

Spartansin kokoonpanossa on tapahtunut viime kesän jälkeen jonkin verran muutoksia. Osa pelaajasta on siirtynyt seuran tavoitteiden mukaisesti korkeammille sarjatasoille ja osa vanhemman kaartin pelaajista laittoi nappulakengät naulaan mestaruuden jälkeen. Joukkue ja laji kuitenkin kiinnostaa ja tänä kesänä Spartansin paitaan sonnustautuu peräti 18 uutta pelaajaa. Siirroista ja eläköitymisistä huolimatta kentälle astelee seuran historian nuorin ja pelaajamäärältään suurikokoisin joukkue.

Itse otteluun valmistautumista on tehty paremman tiedon puutteessa edellisvuoden kohtaamisen pohjalta. Falconsin sosiaalisessa mediassa tai nettisivuilla ei ole hiiskuttu mahdollisista rosterimuutoksista, mutta Uusitalo on varma, ettei Hyvinkäällä ole makoiltu laakereillaan, vaan kauteen on valmistauduttu samanlaisella intensiteetillä kuin Pirkkalassakin. Lisäksi farmisopimuksen varjolla Falconsin riveihin astelevat mahdolliset vahvistukset Rovaniemi Nordmenin riveistä raavituttavat varmasti valmennuksen päänahkaa.

Viime vuonna ensimmäistä kauttaan pelannut Jesse Nuutinen nähdään tänä vuonna puolustuksen puolella. Kuva: Harri Koivunen

Hyvinkää Falconsin päävalmentaja Drenit Mulajin mielestä Spartans on viime vuoden tiukasta pelistä huolimatta selkeä ennakkosuosikki ja hallitsevana mestarina on sitä läpi kauden. Avausottelun Spartansin kanssa hän näkee tästä huolimatta pelkästään positiivisena asiana. ”Meille Spartans on hyvä ensimmäinen vastus, sillä pääsemme näkemään millainen taso kärkijoukkueella, on ja miten kykenemme siihen vastaamaan” Mulaj kuvailee tunnelmia ennen avausottelua.

Falconsin riveistä Mulaj ei osaa nimetä ketään yksittäistä pelaajaa, johon kannattaa katseensa kiinnittää, vaan luottaa koko joukkueeseen ja odottaa onnistumisia laajalla rintamalla. Uusitalo puolestaan näkee Falconsin riveistä mielenkiintoisina niminä veljekset Arttu ja Oskari Tapolan, sekä niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin puolella ahkeroivan linjamiehen Eetu Jokisen.

Viime vuonna toistakymmentä syötönkatkoa napsinut Antti Willberg (kesk.) jatkaa takapuolustajan paikalla. Kuva: Harri Koivunen

Spartansista Uusitalo nostaa esille joukkueen uusista kasvoista tukimies Mikko Rastaan, puolustuksen linjamiehet Kalle Tannisen ja Elvis Massamban, kulmapuolustaja Lauri Kanervan, laitahyökkääjä Kristian Linnainmaan, keskushyökkääjä Eino Kalliomäen sekä tietysti viime vuonna päävalmentajan vakanssista nauttineen hyökkäyksen linjamies Sami Rantasen. Vaikka nimet ovat rosterissa tuoreita, on nimien takana valtava määrä pelivuosia.

Ottelusta odotetaan edellisen tavoin varsin fyysistä ja tiukkaa. Taklauspuuhissa puolustuksen takakentän pelaajat Aleksi Siirtola (vas.) ja Antti Willberg. Kuva: Harri Koivunen

Ottelusta odotetaan erittäin tasaista ja pelissä saattaa olla panoksena jopa lohkovoitto. Tämä tekee otteluasetelmista erityisen herkullisen ottaen huomioon, että tämän vuoden sarjajärjestelmässä vain yksi lohkokakkonen pääsee mukaan pudotuspeleihin ja näin pudotuspelipaikka voi ratketa jo avausottelussa.