Otteluennakko: Spartans - Eagles

1.6.2023

Kauden toisessa ottelussa ja Spartansin kotiavauksessa vastaan astelee Kotka Eagles. Viime kaudella Vaahteraliigaa pelannut Eagles joutunee ottamaan harteilleen ennakkosuosikin viitan kohdatessaan sarjanousija Spartansin. Eaglesin kausi Vaahteraliigassa oli varsin alavireinen, joten joukkueella on varmasti paljon hampaankolossa ja kova halu palata takaisin voittojen tielle. Lisämausteensa Kotkan peliin tuo myös varmasti paluun tekevä lajilegenda Niclas ”Nesi” Carpelan.

Kotkalle ottelu on kauden ensimmäinen. Talvikautta päävalmentaja Janne Siltanen kuvaa nousujohteiseksi ja joukkuetta valmiiksi kauden aloitukseen. ”Tietenkin kauden ensimmäinen ottelu tuo aina omat haasteensa” hän kuitenkin jatkaa. Spartansin nokkamies Toni Uusitalo näkee, että Kotkalla on ollut jopa pienoinen etu otteluun valmistautumisessa: ”Kotkan valmennus on vaihtunut ja he pelaavat nyt ensimmäisen ottelunsa, joten on vaikea ennakoida mitä tuleman pitää.”

Northen Lightin pelaajaa taklaamassa Peetu Mansikkamäki (vas.) ja Luca Koskenkanto. Kuva: Nea Törmänen

Kohtaaminen on joukkueiden historian ensimmäinen, mutta molemmat päävalmentajat odottavat fyysistä peliä, jonka ratkaistakseen täytyy hallita linjan keskustaa niin heitto- kuin juoksupelissäkin. Siltanen uskoo, että ottelun alkumetreillä Spartans on hieman vahvempi aikaisemman ottelun vuoksi, mutta Eaglesin päästessä kiinni pelirytmiin kääntyy ottelu heidän nimiinsä. ”Joudumme tehdä kuitenkin täyden työn sen eteen, jos aiomme ryöstää pisteet Pirkkalasta” hän lisää.

Keskustan hallinnan lisäksi Siltanen odottaa innolla pelinrakentajien tahoilla käytävää taistelua. Onko Spartansin nuoresta pelinrakentajakaksikosta Daniel Tolosesta ja Joni Riihelästä haastamaan jo 50 ikävuotta kolkuttelevaa Nesiä. Yleisöllä lienee siis lupa odottaa juoksupelin rummuttamisen ohella näyttäviä heittopelejä kummaltakin joukkueelta.

Onko Tolosesta (kuvassa) ja Riihelästä Nesin kaatajaksi? Kuva: Nea Törmänen

Fanien kannattaa kohdistaa katseensa Eaglesin paidassa pelaaviin Sampo Viinamäkeen ja Tuomo Haltiaan. Spartansista puolestaan kauden ensimmäiset pelit pelaavaa kokenutta puolustuksen takakentän kaksikkoa Joonas Törmää ja Ronny Lehmussaarta. Hyökkäyksen puolella maalinteossa onnistui edellisessä ottelussa kuusi eri pelaajaa ja onnistumisia odotetaan jatkossakin laajalla rintamalla. Kuitenkin puolustuksen takakentältä laitahyökkääjäksi siirtyneen Lauri Kanervan nimi kannattaa painaa mieleen ennen lauantain ottelua.