Otteluennakko: Northern Lights - Spartans

14.6.2024

Spartans matkaa viikonloppuna Pohjoiseen Oulu Northern Lightsin vieraaksi. Ottelu on jo tässä kohtaa kautta erittäin merkittävä molemmille joukkueille. Kumpikin avasi kautensa viime Lauantaina Pirkanmaalla häviöillä. Spartans taipui kotikentällään sarjanousija ECG:lle, ja Oululaiset joutuivat toteamaan hallitsevan mestarin Tampere Saintsin liian kovaksi vastukseksi Pyynikillä. Neljän joukkueen sarjassa molemmat joukkueet varmasti ymmärtävät voiton ja häviön eron tulevassa pelissä, vaikka kausi onkin vasta aluillaan.

 

 

Viime viikon vastustaja Helsingin East City Giantsiin verrattuna Lights on lähes täysi vastakohta. Jos ECG:tä vastaan testattiin Pirkkalan heittopuolustusta, niin tulevassa ottelussa nähdään juoksupuolustuksen taso. Vaikka Oululaiset olivat viime viikon pelissänsä takaa-ajoasemassa, kertyi juoksuyrityksiä tilastojen mukaan yli kaksinkertainen määrä heittoyrityksiin verrattuna. On täysin selvää, että Spartansin puolustuksen pelisuunnitelmissa juoksun pysäyttäminen on isossa roolissa. Hieman kliseisesti voikin todeta, että tämä peli ratkaistaan boksissa. Jos Lights saa juoksupelinsä rullaamaan, on voiton kanssa kotimatkalle lähtö erittäin vaikeaa.

 

Puolustuksen LB/DE #91 Arttu Hanhisalo on Northern Lightsin kasvatti. Kuva: Nea Törmänen

Spartansin hyökätessä asetelmat eivät ole aivan yhtä selkeät. Pirkkalalaishyökkäys ei saanut avausottelussa täysin koneitaan käyntiin missään vaiheessa, eikä oululaisten puolustus ei pystynyt pitämään Saintsin tiettävästi kovaa hyökkäystä aisoissa. Spartansin tulee pystyä levittämään vastustajan puolustusta myös heittäen. Potentiaalia oli havaittavassa jo viime viikolla, ja jos pahin jännitys saatiin jätettyä avauskierrokselle ja ajoituksia on saatu hieman viilattua, on syytä odottaa onnistumisia myös heittopelin kautta.

 

Paluun muutaman vuoden tauolta tehnyt #11 Jesse Aalto sai pistetilinsä jo viime viikolla auki. Myös potkaisijana operoiva Aalto on tärkeä osa Spartansin heittohyökkäystä. Lauantain pelin voi ratkaista erikoisjoukkueet. Kuva: Harri Koivunen

Ennakkotietojen mukaan Spartansin mukana alusta asti ollut Linjamies Rasmus Aaltonen nähdään lauantaina kokoonpanossa. ”Rauno” siirtyi viime kauden päätteeksi pelikentiltä linjavalmennuksen tueksi, mutta tulee täydentämään hieman kapealla rosterilla Ouluun lähtevää Hyökkäyksen linjaa. Myös muita vastustajalle ikäviä yllätyksiä voi löytyä hyökkäyksen puolelta joten kotijoukkueella ei varsinaista syytä juhlaan ole.

 

”Comeback” peliään Aaltonen kommentoi seuraavasti: ”Viime Lauantaista opittiin paljon ja virheitä on lähdetty korjaamaan. Vastustajaa on opiskeltu ja lähdetty valmistautumaan uuteen haasteeseen. Fyysinen ja kova peli tiedossa, varsinkin itselle, kun melkein vuoden tauolta heitetään rojut niskaan ja hypätään OL remmiin”.

 

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa neljä kertaa aiemmin, joista kaikki ottelut ovat kääntyneet Spartansin voitoiksi. Keskinäiset ottelut ovat aina olleet fyysisiä sekä tasaisia ja jatkumoa tälle on syytä odottaa myös tulevasta pelistä. Aiempaan verraten Oululaiset ovat saaneet takaisin mukaan useita tärkeitä pelaajia ja myös valmennuksessa on muutoksia. Päävalmentajana toimii kokenut Risto Kivelä, joka on yksi seuran perustajajäsenistä.

 

Myös erikoisjoukkueet ovat lauantaina isossa roolissa. Lights aiheutti Saintsille ongelmia viime viikolla useilla pitkillä potkunpalautuksilla. Pirkkalassa on aina panostettu erikoisjoukkuepelaamiseen. Tiukassa pelissä ero voiton ja häviön väliltä voi löytyä juurikin erikoisjoukkueista.

 

Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan ennen ottelua osoitteessa: https://tulospalvelu.jenkkifutis.fi/ottelut/766#home

 

Ottelu potkaistaan käyntiin lauantaina 15.6 klo 18:00 Castrenin kentällä Oulussa. Ruutu+ lähetys alkaa klo 17:55.