Otteluennakko: Lohja Lionesses - Spartans Naiset

13.6.2024

Pirkkala Spartans Naiset sekä Lohja Lionesses ottavat toisistaan mittaa taas 16.6.2024.

Pirkkala Spartans naiset kohtaavat Lohja Lionessesin heidän kotikentällään, Ojamon tekonurmella 16.6.

Lohjan kanssa kohdattiin viimeksi 12.5. Hyökkäyksen koordinaattori sekä tulevassa pelissä päävalmentajaa paikkaava Jyri Tuomaala kommentoi naisten kotipelin olleen suurilta osin odotusten kaltainen. 

‘’Lohja tuli kovaa päälle ja pystyi toteuttamaan heidän pelisuunnitelmaansa. Spartansin pelissä oli paljon hyvää mutta myös paljon virheitä joka näkyi myös lopputuloksessa. Lopputulos kertoi voimasuhteista ja siitä kumpi joukkue oli peliin paremmin valmistautunut.

Lopputulosta huomioimatta Spartansilla oli paljon hyviä onnistujia ja hyviä hetkiä. Niistä mainittakoon Turku Trojansilta farmisopimuksen turvin lainassa ollut Lotta Wulff, joka oli pelin suuri onnistuja. Hän pelasi pelinrakentajan, uloimman laitahyökkääjän ja myös puolustuksen takakentän rooleissa, onnistuen näissä rooleissa todella hyvin. Myös Spartansin puolustuksen linja onnistui pistämään väkivahvan Lohjan hyökkäyksen linjan niin tiukalle kuin mahdollista. Moni pelaaja myös joutui pelaamaan molempiin suuntiin pelissä tapahtuneiden pienten loukkaantumisten vuoksi. 

Spartansin joukkuepeli oli kuitenkin paikka paikoin hieman hukassa ja pelaajien ajatukset eivät olleet näissä tilanteissa ehkä täysin pelissä mukana ja se näkyi epäonnistuneina tilanteina. Tämä oli joka tapauksessa kuitenkin tärkeä oppitunti koko joukkueelle ja tiedämme nyt myös kantapään kautta mitä odottaa tulevalta peliltä Lohjaa vastaan. Viime pelin osalta Lohjalla on ennakkosuosikin viitta harteilla, mutta nyt tiedämme millä tasolla ja intensiteetillä meidän on pelattava, että voimme pysyä pelissä mukana ja taistella voitosta.‘’

Kuva: Jemina Ahtola - Jeminaphotography

Puolustuksen koordinaattorina toimiva Mari Ahtola kokee rosterin sekä II - divisioonan kaventumisen haasteena.  Divisioonan kaventuminen ei ole kuitenkaan vaikuttanut Spartans naisten harjoituksiin. Rosterin kaventumisen myötä ovat naiset päässeet näyttämään taitojaan eri pelipaikoilla.

‘’Viime pelissä emme olleet vielä kaikilta osin valmiita. Peluutimme koko rosteria tasapuolisesti ja osa pelaajista esiintyi myös hieman eri pelipaikoilla kuin alunperin suunniteltu. Nyt on kokeilut kokeiltu ja pelipaikat vakiintuneet mutta valitettavasti rosterin kaventuminen on aiheuttanut haasteita valmennuksella pelipaikkojen suhteen. Osa pelaajista tulee ahkeroimaan molemmin puolin palloa, mutta se nyt ei liene mitään uutta naisten jefussa eikä tällekään porukalle."

Kauden kutistuminen kahden pelin tynkä kaudeksi, aiheuttaa sen ettei pelirytmiin päästä eikä kauden aikana ole mahdollisuutta kehittyä joukkueena samanlailla kuin pelatessa noin viikon välein. Joukkue on silti treenannut samoin kuin normaali kaudella ja eri pelipaikoilla on kehitystäkin saatu aikaiseksi. Valitettavasti pelien mukanaan tuoma itsevarmuus, pelirytmi ja kovuus ei näin ilman pelejä kehity ja se kyllä harmittaa kovasti.’’


 

 

Kuva: Jussi Tuominen / JP Tuominen photography

Viime pelistä sisuuntuneet Spartalaiset tulevat Lohjalle täynnä uutta puhtia. HC/ OC Tuomaala odottaa sunnuntain pelistä hikistä ja kovaa taistelua joka ratkeaa vasta viimeisellä neljänneksellä suuntaan tai toiseen. 

‘’Olemme lyhyen runkosarjan takia selkä seinää vasten ja pakkovoiton edessä jos haluamme vielä taistella sarjan voitosta. Eli voitto tai kesäloma. Jännittävä ja herkullinen asetelma. Spartansilla on halu jatkaa vielä kautta ja se saattaa luoda painetta mutta kun saamme onnistumisten kautta itseluottamusta pystymme kääntämään paineen Lohjan suuntaan joka varmasti tahtoo katkaista voitolla kauden ja ratkaista sarjan mestaruuden tähän peliin. Viimeisen vihellyksen jälkeen näemme mikä oli lopputulos.’’

"Viikonlopun peliltä Spartans puolustus odottaa oikeaa työpäivää, mutta siitäkin huolimatta lähdemme innokkaina ja motivoituneina Lohjalle ryskäämään ja tavoitteena on antaa pieni pähkinä purtavaksi Lohjan hyökkäykselle", DC Ahtola kommentoi. 

Tuomaala sekä Ahtola neuvovat kääntämään katseen kohti linjapelaajia.

 ‘’Spartansin pelaajista kannattaa seurata muun muassa sisuuntuneita linjapelaajia, jotka tulevat olemaan ratkaisevassa roolissa pelin lopputuloksen osalta.’’  HC/OC Tuomaala kertoo. 

‘’Puolustuksen pelaajista silmällä pitäisin puolustuksen linjaa joka on tällä kaudella kehittynyt huimasti.’’ DC Ahtola kommentoi

Ojamon kentällä viikonloppuna nähdään seuraavat linjapelaajat

OL (DL) #63 Annukka Ylivarvi, #64 Päivi Ronkainen 

DL(OL) # 62 Anna Vuori, #78 Nelli Niinivaara, # 90 Eliisa Huotari

 

Ottelua voi seurata myös Lohja Lionesses YouTube kanavalta.  Striimiin pääset klikkaamalla TÄSTÄ.