Otteluennakko: East City Giants - Spartans

5.7.2024

Sarjan toinen puolisko käynnistyy sunnuntaina avausottelun revanssilla, kun Spartans suuntaa Helsinkiin East City Giantsin vieraaksi tavoittelemaan kauden avausvoittoaan. ECG tarjoaa kovan vastuksen. Täksi vuodeksi 1-Divisioonaan noussut Helsinkiläisjoukkue on voittanut kolmesta pelistään kaksi. Ainut häviö tuli Tampere Saintsia vastaan.

 

 

Pirkkalalaisten on saatava peliin hyvä aloitus, jotta voitosta voidaan kamppailla. Avauskierroksen peli joukkueiden välillä oli kuitenkin lopulta melko tasaväkinen Spartansin päästäessä kaikki pisteet pelin ensimmäisellä puoliskolla. Spartansin hyökkäystä kannattaa seurata tarkasti, jotain uutta on varmasti kehitelty roolituksen ja pelisuunnitelman osalta. Vierasvoitto hyvällä, kokonaisvaltaisella pelillä kovaa vastustajaa vastaan olisi juuri se piristysruiske mitä Spartans kovasti tarvitsisi.

 

Spartansin tulee löytää viime kausilta tuttu tehokkaaseen juoksupeliin perustuva identiteetti hyökkäyksessä. Juoksulinjojen aukeamiseen vaaditaan myös onnistumisia heittopelissä. Kuvassa kantovastuussa #10 Dominic Olney. Kuva: Harri Koivunen

 

ECG:n heittohyökkäys on Saintsin ohella sarjan tehokkain. Joukkueiden aiemmasta kohtaamisesta puuttunut Ville Kivisaari on ollut kahdessa pelaamassaan ottelussa erinomaisessa vireessä keräten näissä 18 kiinniottoa, 291 jaardia ja 2 Touchdownia. ECG hyökkää erittäin heittopainotteisesti eikä avauspelissä juuri juoksupelejä nähty. Helsinkiläiset ovat tämän jälkeen hieman aktivoittaneet juoksupeliään, ja Arttu Blomqvist on juossut tehokkaasti 6.5 jaardin keskiarvolla, joten tätäkään osaa ECG:n hyökkäyksestä ei voi sivuuttaa täysin. ECG:n puolustuksessa hyvää jälkeä on tehnyt Vaahteraliigassa Porvoon Butchersiakin alkukaudesta edustanut Felix Salonen, joka johtaa 1-Divisioonan taklaustilastoa 20.5 taklauksellaan.

 

Kysyimme Spartansin puolustuksen monivuotiselta kapteenilta tukimies Santeri Mäkelältä mietteitä tärkeään vieraspeliin valmistautumisesta: ”Kotona ECG:tä vastaan pelasimme jälkimmäisen puolikkaan todella hyvin puolustuksessa, toki aina löytyy parannettavaa. Nyt vierasotteluun tarvitsee tulla hereillä alusta asti, pelata vauhdilla ja kovaa. Ei tule kuitenkaan unohtaa suoritusvarmuutta vaikka vauhtia on. Suoritusvarmuutta on joukkueen sisällä korostettu ja se on teemana loppukautta ajatellen.”

 

Spartansin kapteenit #58 Santeri Mäkelä, #93 Juuso Savolainen, #15 Daniel Tolonen & #70 Antti Mannila ovat isossa roolissa jotta verrattain kokematon Pirkkalalaisjoukkue saa kurssinsa käännettyä. Kuva: Harri Koivunen

 

Ottelu pelataan normaalista Spartansin lauantaipelistä poiketen sunnuntaina 7.7.2024 kello 14:00 Myllypuro nurmi 1, Helsinki. Ruutu+ puolella lähetys alkaa 13:55.