Otteluennakko: Eagles - Spartans

12.8.2023

Spartans kohtaa lauantaina 12.8. I-divisioonan välieräottelussa Kotka Eaglesin. Kotkalaisten vieraaksi matkustava Spartans lähtee otteluun altavastaajana. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi varsin selvänumeroisiin 17–48 lukemiin. Aiemmassa kohtaamisessa Spartans ei saanut hyökkäyspeliään toimimaan ja näin myös pitkiä jaksoja kentällä urakoinut puolustus joutui kohtuuttoman työtaakan alle. Kauden edetessä petrannut hyökkäys avaa kuitenkin mahdollisuudet Spartansille edetä aina finaaliin saakka.

Daniel Tolosen otteet ovat kehittyneet kauden edetessä. Kuva: Harri Koivunen

Spartans pelaa nyt viidettä kauttaan ja on joka vuosi pelannut pudotuspeleissä. Ensimmäisellä kaudella I-divisioonassa tavoitteena oli päästä pelaamaan pudotuspelejä ilman ulkomailta pestattuja vahvistuksia ja vaikka tavoite on täyttynyt ei työ ole tehty. Toisessa välieräparissa kohtaavat Tampere Saints ja Vantaan TAFT, jossa ennakkosuosikiksi on nostettu Saints. Spartansin ensimmäinen kausi I-divisioonassa voi vielä edetä kolmanteen paikalliskamppailuun Spagettimaljan (I-divisioonan finaaliottelu) merkeissä.

Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo uskoo myös kauden mittaan tapahtuneen kehityksen ja harjoituksissa tehdyn työn avaavan joukkueen voitonmahdollisuuksia. Lisäksi avauskokoonpanon pelaajien poissaolot ovat siivittäneet uusien nimien nousemista ratkaisupelaajien joukkoon.

Kotkaan matkustavat kaikki Spartansin pelikuntoiset pelaajat ja kauden jälkeen pelaajille suotu yhden viikonlopun mittainen ottelutauko on käytetty pienten vammojen paranteluun. Joukkue on Uusitalon mukaan valmis otteluun ja mentaliteetti on se, että tänäkin vuonna Spartans nähdään finaalissa, aiemman kolmen vuoden tavoin.

Tapio Kari (9) on I-divisioonan soolotaklausten kärkinimi. Kuva: Harri Koivunen

Tulevassa ottelussa molemmat tulevat tekemään pisteitä ja ottelu ratkeaakin todennäköisesti siihen, kumman joukkueen puolustus onnistuu ottelun avainhetkillä. Lisäksi tiukoissa otteluissa usein parjattu erikoisjoukkuepelaaminen nousee aina arvoon arvaamattomaan. Lopputulokseksi Uusitalo veikkaa 28–32 Spartansin eduksi.

Spartansin pelaajista ottelukiikarit on suotava kohdistaa I-divisioonan taklaustilastoja hallitsevaan Tapio Kariin ja hyökkäyksessä isokokoiseen sisempään laitahyökkääjään Teemu Jokiseen.

Kotka Eaglesin otteluennakko: http://kotkaeagles.fi/2023/08/10/valieran-otteluennakko/