Otteluennakko: Bouncers - Spartans

13.8.2021

Sunnuntaina 15.8. Spartans matkaa Mikkeliin Bouncersin vieraaksi. Bouncersin miesten joukkue piti viime vuonna välivuoden eikä osallistunut mihinkään SAJL:n sarjaan. Aikasemmat vuodet Bouncers on pelannut I-divisioonassa, ja tätä ennen ollut kakkosdivarin kestomenestyjä. Vastustaja onkin melkoisella varmuudella tähän mennessä kauden kovin vastus, jolta löytyy reippaasti niin kokemusta kuin taitoakin.

Pelinrakentaja Daniel Tolonen. Kuva: Jari Turunen

Spartansin päävalmentaja Toni Uusitalo odottaa kohtaamista innolla. Valmistautuminen otteluun on sujunut mallikkaasti, uusia pelejä on ajettu sisään ja Lahti pelissä ilmenneitä virheitä on korjattu. Vaikka Panthers ottelun voitto tuli Spartansille melkoisen kalliiksi puolustuksen linjamies Elvis Massamban ja laitahyökkääjä Eetu Häkkilän loukkaannuttua antaa rosterin syvyys kuitenkin mahdollisuuden toteuttaa pelisuunnitelmaa lähes normaalisti.

Bouncersin päävalmentaja Henri Heiskanen odottaa myös tiukkaa ja kovatasoista ottelua. ”Virheisiin ei ole varaa kummallakaan puolen palloa, kun vastakkain on kaksi todella kovaa joukkuetta” Heiskanen jatkaa. Tiukkaa ottelua povatessaan Heiskanen asettaa kuitenkin ennakkosuosikin viitan Spartansin harteille. Bouncersin alku on siirtynyt toistuvasti vastustajajoukkueiden jouduttua tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin ja tähän mennessä joukkueella on allaan vain kaksi ottelua. ”Viime vuoden pelaamattomuus ja harjoitusotteluiden peruuntuminen on näkynyt selvästi tämän kauden kahdessa ottelussa” Heiskanen tiivistää mikkeliläisten alkukauden tunnelmat.

Vastustajaa jahtaamassa Joni Virtanen (25) ja Santeri Mäkelä. Kuva: Harri Koivunen

Spartansin puolustuksen rivit ovat kauden edetessä harventuneet harmillisen ripeään tahtiin. Tulokkaat ovat kuitenkin näyttäneet pystyvänsä paikkaamaan kokeneemman kaartin puuttumista erinomaisin ottein, joskaan näin fyysistä ja taidokasta jenkkifutista pelaavaa joukkuetta ei vielä vastaan ole asettunut. Puolustus saakin kapealla rosterilla tehdä kaikkensa, mikäli haluaa edes haaveilla nollaputkensa jatkamisesta. Lisäksi vastassa on ensimmäinen joukkue sitten viimevuotisen Rautamaljan, jonka tiedetään pystyvän myös tehokkaaseen heittohyökkäykseen.

Tiukkojen otteluiden tullen erikoisjoukkuepelaamisen nimiin vannova Uusitalo on joutunut pähkäilemään useaan otteeseen kauden mittaan potkupelien kokoonpanoja. Potkaisijoita on jouduttu vaihtamaan ja kierrättämään useaan otteeseen ykköspotkaisija Jesse Aallon muutettua opintojen perässä ulkomaille. Myös tulevassa ottelussa pallon takana nähdään todennäköisesti uusia nimiä. Tämä ei ole ainakaan tuonut jatkuvuutta Spartansin erikoisjoukkuepelaamiseen, joskin tällä kaudella tehtävistä on selviydytty tyydyttävästi.

Puolustuksen linjamies Akseli Kauppila kirjasi edellisessä ottelussa nimiinsä pallonriiston. Kuva: Jari Turunen

Tulevasta kohtaamisesta ei varmasti tunnetta ja latausta puutu, sillä ottelun panokset ovat molemmille joukkueille varsin selvät. Voittaja ottaa kiinnityksen lohkon kärkipaikkaan ja pudotuspeleihin. Lohkokakkonen voi hyvinkin jäädä tämän vuoden sarjajärjestelmässä nuolemaan näppejään pudotuspelien ulkopuolelle. Lisämausteen otteluun tuo heti viikon päästä pelattava joukkueiden toinen kohtaaminen, jossa tämän ottelun voittajalla on mahdollisuus varmistaa lohkon kärkipaikka.

Sentteri Aleksi Patteri (kesk.) antamassa aloitussyöttöä. Kuva: Harri Koivunen

Bouncersin riveistä Heiskanen haluaa nostaa esiin kokeneet takapuolustajat Erkka Korhosen sekä Jesse Matiskaisen, sekä hyökkäyksen puolelta pelinrakentaja Olli Karhun, joka on kuuleman mukaan ottanut tonttinsa todella vakuuttavasti haltuun. Spartansista päävalmentaja Toni Uusitalo nostaa jalustalle hyökkäyksen linjan johtajan, sentteri Aleksi Patterin sekä puolustuksen linjan keskustassa pelaavan tulokkaan Akseli Kauppilan.