Mikko Paakkunaisesta Spartansin fysiikkavalmentaja kaudelle 2020

7.8.2019

Pirkkala Spartans aloittaa valmistautumisen ensi kauteen ja kohti II-divisioonaa solmimalla sopimuksen fysiikkavalmentaja Mikko Paakkunaisen kanssa.

Mikko Paakkunainen


42 vuotias

Jefua vuodesta 1991

21 kautta pelaajaana (QB, LB, DE, K/P)

Yli 10 vuotta valmennusta pelipaikka- ja päävalmentajana

Fysiikkavalmennusta vuodesta 2011

Vahvin alue maksimivoiman ja räjähtävyyden kehittäminen

Mikko Paakkunaisella on takanaan pitkä ura jenkkifutiksen parissa.

”Koen olevani kehittäjä ja Spartansin kaltainen, pelaajien kehittämiseen tähtäävä organisaatio on oikea paikka tuota työtä tehdä. Spartans on hyvissä käsissä ja organisaatiossa on paljon osaamista jenkkifutiksen suhteen, joten koen tuovani mukaan puuttuvan palasen, mutta samalla tiedän saavani hyvän taustatuen oppia ja kehittyä itsekin lisää. Odotan nuorelta ryhmältä innokkuutta ja halua harjoitella laadukkaasti ja sitä kautta saada aikaan merkittävä tason nosto fyysisten ominaisuuksien osalta”, kommentoi Mikko Paakkunainen sopimusta.


Spartansin GM Toni Uusitalon kommentit: ”Aivan loistava homma, että päästään aloittamaan yhteistyö Mikon kanssa. Pelaajamme asuvat ympäri maakuntaa ja heillä on erilaisia elämäntilanteita, joten tavoitteena meillä oli löytää paras mahdollinen paketti, joka ei sido pelaajia minkään kuntosalin jäsenyyksiin tai tiukkoihin viikottaisiin aikatauluihin. Halusin ehdottomasti Mikon meille fysiikkavalmentajaksi ja hänen kanssaan saimme tehtyä suunnitelman, joka täytti nämä ehdot. Lisäksi yhteistyökumppaneidemme ansiosta pystyimme järjestämään tämän niin, ettei pelaajille tule tästä uusia kuluja ja pystymme pitämään toimintamme edelleen edullisena. Fysiikkavalmennus tulee pitämään sisällään testaukset, jaksottaiset ohjelmat, klinikat sekä tietysti jatkuvan tarkkailun ja tuen pelaajille. Mikon valmennuksessa pelaajien kehitys on nähtävissä jo ensi kaudella. Hänellä on vahva osaaminen fysiikkavalmennuksen puolella, mutta häneltä löytyy osaamista myös jenkkifutiksen saralta. Mikko on itseasiassa ollut myös minun valmentajani, kun aloitin ja yksi syy miksi kipinä lajiin palaa vahvana edelleen. Kaiken kaikkiaan tämä oli todella tärkeä kiinnitys Spartansille tulevaa ajatellen. Toimintaa kehitetään jatkuvasti, etenkin pelaajille ja kuten kaikessa urheilussa, niin fysiikkavalmennus näyttelee vahvaa roolia myös meillä ensi kaudella. Sen verran voin vielä paljastaa, että kaikki fysiikkavalmennukseen liittyvät uutiset eivät olleet vielä tässä.”