Henri Jussila liittyy Spartansin valmennukseen

10.4.2022

Mittavalla pelaajaurallaan muun muassa Helsinki Roostersia, Nevadan yliopistoa (UNLV) ja maajoukkuetta edustanut Henri Jussila on talvikauden aikana liittynyt osaksi Spartansin valmennusjoukkoa. Jussila vastaa keskushyökkääjien valmentamisesta ja toimii fysiikkavalmentaja Mikko Paakkunaisen apuna esimerkiksi juoksutekniikan parissa.

Päävalmentaja Toni Uusitalo on varsin innostunut uudesta valmennustiimin jäsenestä. ”On aina upeaa saada joukkueeseen lisää osaamista ja varsinkin kun kyseessä on Henrin tasoinen pelaaja, on tämä erityisen mahtava uutinen. Henrin panos näkyy jo nyt keskushyökkääjien kehityksessä ja uskallan väittää että juoksuhyökkäyksemme on jo nyt viime kautta edellä.”

Kautta aikain ensimmäinen suomalainen NCAA:n I-divisioonassa keskushyökkääjän pelipaikalla pelannut Jussila on pysytellyt viime vuodet poissa pelikentiltä, mutta valmentanut myös U17 maajoukkueen keskushyökkääjiä. ”Joukkueeksi valikoitui Spartans, koska treeneissä on ollut rento ilmapiiri, mutta samalla tekemisen meininki ja pelaajilla selkeästi halua kehittyä ja voittaa pelejä. Samalla tuntuu, että pystyn myös itse antamaan jotain joukkueelle sekä pelaajille. Ja kyllähän mulle musta ja punanen sopii!”  kommentoi Jussila itse tulevaa pestiään.